Τα τελευταία χρόνια χάρη στο Euphoria έχουμε συνδέσει τις εφηβικές σειρές με πολύ σεξ, ναρκωτικά, γκλίτερ και glam ρούχα. Πολλές φορές μάλιστα ξεχνάμε ότι ουσιαστικά έχουμε να κάνουμε με εφήβους και τις ιστορίες ενηλικίωσης τους. Σαν αντίδοτο σε όλη αυτή την κουλτούρα έρχεται η νέα σειρά του Netflix με τίτλο Heartstopper.

To Heartstopper θα αποδείξει ότι οι καλύτερες εφηβικές ιστορίες τελικά ξεκινούν στο Tumblr

To Tumblr είναι η πλατφόρμα που καθόρισε την εφηβική ηλικία πολλών ατόμων εκεί έξω. Έγινε μάλιστα η αφορμή για τη δημιουργία αυτής της σειράς. Η Alice Oseman, διανύοντας την εφηβεία της, έγινε διάσημη στον κόσμο του Tumblr ανεβάζοντας πολλά από τα σκίτσα και τα κόμικ της με ιστορίες ενηλικίωσης. Εξαιτίας της επιτυχίας που βρήκαν στο κοινό οι ιστορίες της, εκείνη κατάφερε να υπογράψει σε ηλικία 17 ετών το πρώτο της συμβόλαιο για τη συγγραφή ενός μυθιστορήματος. Σήμερα, μία ακόμη ιστορία της που εξελίχθηκε σε ένα μεγάλο thread του Tumblr, αναμένεται να κυκλοφορήσει στο Netflix.

H σειρά ακολουθεί την ιδιαίτερη σχέση του Charlie και του Nick

O Charlie είναι ο πρωταγωνιστής της ιστορίας κι ένα ανοιχτά γκέι αγόρι που προσπαθεί να βρει τη θέση του σε αυτόν τον κόσμο. Έχει την παρέα του, τα ενδιαφέροντά του και μία -όσο περισσότερο γίνεται- φυσιολογική ζωή. Μία μέρα συναντά στο σχολείο του τον Nick και περνούν λίγο χρόνο μαζί. Ο Nick φαίνεται εκ διαμέτρου αντίθετος του: είναι ο αθλητικός τύπος που αγαπά το ράγκμπι και όλοι θεωρούν δεδομένο ότι είναι straight. Τα δύο αγόρια σταδιακά έρχονται πιο κοντά, αναπτύσσουν μία όμορφη φιλία η οποία φυσικά εξελίσσεται σε κάτι πολύ πιο δυνατό. Ταυτόχρονα όμως, ανακαλύπτοντας ο ένας τα συναισθήματα του άλλου, χρειάζεται να ανακαλύψουν και τον ίδιο τους τον εαυτό.

Ήδη από το trailer το Heartstopper φαίνεται πως θα είναι μία σειρά γεμάτη χρώματα, ζωντάνια, μουσική και όμορφους ανθρώπους. Θα αγγίξει φυσικά και πολλά ακόμη θέματα που απασχολούν τους εφήβους όπως τα ζητήματα ψυχικής υγείας και οι οικογενειακές σχέσεις. Θα πρέπει λοιπόν να περιμένεις μέχρι τις 22 Απριλίου για να τα ανακαλύψεις όλα αυτά.