Φέτος αρκεί μία μόνο λέξη για να καταλάβει το κομμωτήριο τι έχεις στο μυαλό σου για το νέο σου κούρεμα. Κι επειδή ένα κούρεμα μπορεί να φέρει την Άνοιξη, τόλμησε να κάνεις κάτι διαφορετικό, κάτι που πάντοτε έβλεπες στις αφίσες των ’70s και ’80s, αλλά ποτέ δεν έκανες. Ειδικά, τώρα που η ανανέωση που ψάχνουμε στη ζωή μπορεί να έρθει μέχρι και με ένα πολύ κοντό κούρεμα, εκείνο το bob από τα moodboards του Instagram σε γλυκοιτάει. Γιατί να μη του δώσεις μία ευκαιρία;

Παρακάτω θα βρεις 5 προτάσεις για τα κουρέματα που μπορείς να δοκιμάσεις αυτή την εποχή – πριν τα δοκιμάσει κανείς άλλος.

To βασιλικό bob

 
View this post on Instagram
 

A post shared by Kaia (@kaiagerber)

Εδώ μιλάμε για το ολοκληρωτικό throwback. Λίγο το The Crown που μπορεί να έχει επηρεάσει τις προτιμήσεις σου και λίγο τα ’80s, το συγκεκριμένο κούρεμα θα σου δώσει άλλον αέρα. Πρόκειται για το χαρακτηριστικό bob της πριγκίπισσας Diana που άφησε ιστορία για πολλούς λόγους. Αν θες ένα twist, μπορείς να προσθέσεις μερικές πιο ανοιχτές ανταύγειες ή να κάνεις ένα φυλάρισμα για περισσότερο όγκο.

Τα πασίγνωστα curtain bangs

 
View this post on Instagram
 

A post shared by ✧ mads ✧ (@maddie.curts)

Με μία βόλτα στο feed του TikTok ή του Instagram, καταλαβαίνεις ότι τα curtain bangs έχουν μονοπωλήσει το ενδιαφέρον στα κομμωτήρια. Υπάρχει ένας βασικός λόγος που έγιναν τόσο δημοφιλή: Προσφέρουν μία μεγάλη αλλαγή χωρίς πολλή προσπάθεια. Βέβαια, μετά πρέπει να έχεις άπλετη υπομονή για το καθημερινό styling.

Το άνισο shift

 
View this post on Instagram
 

A post shared by Zoë Kravitz (@zoeisabellakravitz)

Σε προηγούμενες σεζόν το αποκαλούσαμε απλώς “κοντό” ή “αγορέ”. Το shift του 2021, όμως, ξεχωρίζει γιατί μπορεί να πάρει πολλές μορφές. Μπορείς είτε να επιλέξεις ένα πιο αυστηρό κοντό κούρεμα ή ένα με διάφορα μήκη και κοψίματα για να πειραματιστείς με το styling. Η απόφαση είναι δική σου.

Το πασπαρτού mullet

 
View this post on Instagram
 

A post shared by barbie ferreira (@barbieferreira)

Τόσα χρόνια ψάχναμε ένα κούρεμα που να ταιριάζει σε όλα τα σχήματα προσώπου. Πού να ξέραμε ότι τελικά θα το βρίσκαμε στις τάσεις των προηγούμενων δεκαετιών. Το mullet είναι μία τέτοια περίπτωση, καθώς ταιριάζει σε κάθε πρόσωπο και κάθε τύπο μαλλιών. Το καλύτερο βέβαια είναι ότι δεν χρειάζεται και ιδιαίτερη περιποίηση μετά από κάθε λούσιμο. Όσο πιο ατημέλητο, τόσο το καλύτερο.

featured image: @maddie.curts