Αδιαμφισβήτητα, οι διακοπές και ειδικότερα η παραλία, είναι έννοιες άμεσα συνυφασμένες με τη χαλάρωση και την αποφόρτιση από τη δύσκολη καθημερινότητα. Συνέχισε να διαβάζεις και είναι σίγουρο ότι θα πεισθείς να πακετάρεις στη βαλίτσα των διακοπών σου κι ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια.

O ορθοπεδικός – χειρούργος, Dr. Kelton Vasileff, μιλώντας στο Live Science, ανέφερε πως το τρέξιμο στην παραλία γυμνάζει το σώμα σου σε επίπεδο που δεν μπορείς να διανοηθείς. Το δεδομένο αυτό σε συνδυασμό με την εκπληκτική θέα της παραλίας και τη γενικότερη ευεξία που σου δημιουργεί το καλοκαίρι, είναι ένας καλός λόγο να επιχειρήσεις ένα χαλαρό πρωινό jogging τις ημέρες των διακοπών σου.

Τα ευεργετικά αποτελέσματα της εν λόγω μορφής άσκησης, οφείλονται στην ποιότητα του εδάφους και αμμουδιάς σε σχέση με το πεζοδρόμιο ή ένα γήπεδο στίβου. Συγκεκριμένα, τόνισε πως η άμμος, καθώς την πιέζεις κάνοντας jogging αλλάζει μορφή κι αυτό επιβάλλει να προσαρμόζεις συνεχώς τον βηματισμό σου και κατά συνέπεια να γυμνάζεις μύες του σώματος σου που σε πιο λείες επιφάνειες δεν θα γυμνάζονταν.

Παράλληλα, ο ειδικός υπογράμμισε πως η άσκηση στην παραλία, λόγω των υψηλών απαιτήσεών της, διατηρεί τον οργανισμό και τους μύες σε καλύτερη κατάσταση αποφεύγοντας πιθανούς τραυματισμούς.

Υπάρχουν, μάλιστα, κι επιστημονικές μελέτες που στηρίζουν αυτήν την άποψη, όπως μία έρευνα που διεξήχθη το 2017 από την European Journal of Sports Science. Πιο αναλυτικά, τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης δείχνουν πως οι γυναίκες που προτιμούσαν το τρέξιμο στην αμμουδιά αντί για το γρασίδι, δεν παρουσίαζαν συχνές μυϊκές φλεγμονές.

Έτσι, μαζί με τα cocktails και τη χαλάρωσή σου στην παραλία, καλό είναι να φροντίσεις να εντάξεις και μια 30λεπτη προπόνηση στην κοντινότερη παραλία. Κατά προτίμηση, πριν τα cocktails.

Δες ακόμα: 8 τρόποι να γυμναστείς χωρίς να ξοδέψεις ούτε ένα ευρώ
featured photo: unsplash.com