Όπως κάθε ενήλικας που σέβεται τον εαυτό του, οι δικαιολογίες που μπορούμε να σκεφτούμε για να μην πάμε στο γυμναστήριο είναι ατελείωτες. Μια μας φταίει η κούραση, μια ο καιρός και μια η χαμένη μας διάθεση για οποιαδήποτε δραστηριότητα. Για να μην αναφέρουμε και το γεγονός ότι συνήθως για να γραφτούμε σ’ ένα γυμναστήριο πρέπει να πληρώσουμε μια συνδρομή, η οποία πολλές φορές δεν είναι και φθηνή.

Σύμφωνα με μια έρευνα του Harvard, ακόμη και 15 λεπτά γυμναστικής μπορούν να σου χαρίσουν τρία ολόκληρα χρόνια ζωής. Γι’ αυτό και εμείς σου βρήκαμε 8 τρόπους να γυμναστείς χωρίς να ξοδέψεις ούτε ένα ευρώ. Μερικούς μάλιστα απ’ αυτούς μπορείς να τους κάνεις από το σαλόνι του σπιτιού σου.

Youtube

Εκτός από τις beauty youtubers υπάρχουν και εκείνες που ασχολούνται με το fitness. Μπορείς εύκολα να γυμναστείς από το σπίτι σου, πατώντας το play σ’ ένα από τα πολλά βίντεο που υπάρχουν στην πλατφόρμα. Αν σου αρέσει η yoga, σου προτείνουμε να δοκιμάσεις το κανάλι Yoga with Adriene.

Ξεκίνησε ένα fitness challenge

Υπάρχουν πάρα πολλές ιστοσελίδες που μπορείς να βρεις κάποιο fitness challenge. Βάλε έναν στόχο και κάνε για 30 ημέρες μικρές ασκήσεις γυμναστικής. Μπορείς να βρεις αυτά τα challenges στο Thrillist, Active, Buzzfeed,  ακόμη και το Pinterest.

Πάρε μέρος σε events της περιοχής

Μπορεί να μην το γνωρίζεις αλλά κάθε μήνα στην Αθήνα υπάρχουν αρκετά fitness events, τα οποία μπορείς να παρακολουθήσεις δωρεάν. Για μεγαλύτερη ευκολία μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις σελίδα για events στο Facebook.

Πήγαινε για πεζοπορία

Η πεζοπορία είναι ο καλύτερος τρόπος για να γυμναστείς έξω στη φύση και στον καθαρό αέρα. Έρευνες έχουν υποστηρίξει ότι μία ώρα πεζοπορίας είναι αρκετή για να χάσεις μερικές θερμίδες. Γι’ αυτό βάλε τα αθλητικά σου και αν ζεις στην Αθήνα πήγαινε ένα πρωί για πεζοπορία είτε στον Λυκαβηττό και τον Υμηττό ή στην Πάρνηθα είτε σε όποιο άλλο μέρος σε εμπνέει.

Στον δρόμο για τη δουλειά

Αν μένεις κοντά στη δουλειά σου, τότε σου προτείνουμε να πας με τα πόδια ή ένα ποδήλατο. Αν δεν μένεις κοντά μπορείς να χρησιμοποιείς τη σκάλα όταν είσαι στο γραφείο ή όταν χρησιμοποιείς τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Χρησιμοποίησε ένα app

Το Youtube είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να γυμναστείς δωρεάν, αλλά μπορείς μια μέρα να θελήσεις να κάνεις τις ασκήσεις σου έξω και τότε το καλύτερο που σου προτείνουμε είναι ένα application στο κινητό σου. Δοκίμασε το Fitness Blender, το οποίο σου προσφέρει μια σειρά από έτοιμες προπονήσεις.

Yoga

Για να κάνεις yoga δεν χρειάζεται να έχεις εγγραφή σε κάποιο γυμναστήριο. Μπορείς να γραφτείς σε κάποιο μάθημα online και να γυμναστείς ή να χαλαρώσεις από την άνεση του σπιτιού σου. Σου προτείνουμε τα online μαθήματα  Do Yoga With Me και Be More Yogic.

Τρέξιμο

Φτιάξε μια playlist από τα αγαπημένα σου τραγούδια, βάλε τα ακουστικά σου και ξεκίνα το τρέξιμο είτε σε κάποιο αθλητικό κέντρο είτε κοντά στη γειτονιά σου. Τα οφέλη που θα αποκομίσεις από το τρέξιμο είναι πολλά τόσο σε ψυχολογικό όσο και σωματικό επίπεδο.

Featured Photo: STUDIO FIRMA