Και έρχεται η στιγμή που κοιτάζεις το καθιστικό σου και κάτι δε σου αρέσει. Μάλλον το βαρέθηκες. Ίσως έχεις καιρό να το ανανεώσεις, ίσως θέλεις απλά μια αλλαγή.

Αν δεν είσαι σίγουρη για το τι ακριβώς είναι αυτό που έχεις ανάγκη, ξεκίνα κάνοντας μικρές αλλαγές που θα εξασφαλίσουν ένα refresh στο χώρο χωρίς να αναγκαστείς να ξοδέψεις πολλά χρήματα ή χρόνο.

Άλλαξε τα μαξιλάρια

Στην αγορά θα βρεις καλύμματα μαξιλαριών σε ποικιλία σχεδίων, χρωμάτων, υφασμάτων. Είναι ο πιο εύκολος τρόπος να ανανεώσεις το καθιστικό σου και συνάμα είναι από τα πρώτα πράγματα που παρατηρεί κάποιος όταν μπαίνει σε έναν χώρο. Μέσω αυτών αποκτά στυλ και χαρακτήρα το δωμάτιο και εσύ την ανανέωση που χρειάζεσαι.

Style Curator

Άλλαξε το χαλί

Άλλος ένας εύκολος τρόπος για να εμπλουτίσεις το καθιστικό σου είναι να βάλεις ένα χαλί (αν δεν έχεις) ή να αλλάξεις αυτό που ήδη έχεις. Το χαλί ζεσταίνει το χώρο και οι επιλογές στην αγορά είναι πάρα πολλές. Ένα πολύχρωμο ή χνουδωτό χαλί θα τον κάνει πιο cozy ενώ ένα μονόχρωμο χωρίς πολλά σχέδια θα δώσει μια καθαρότητα.

The Everygirl

Ανανέωσε τους τοίχους

Οι τοίχοι είναι ενδεικτικοί του στυλ του δικού σου άρα και του χώρου σου. Αλλά μη φοβάσαι, δε θα σου προτείνουμε να πάρεις πινέλα και ρολά και να βάψεις. Ανανεώνοντας τα prints και τη διακόσμηση στους τοίχους είναι αρκετό για να κάνεις την αλλαγή.

https://www.instagram.com/p/BnwixIIF9WD/?taken-by=kismet_house

Άλλαξε θέση στα έπιπλα

Δε χρειάζεται να πάρεις κάτι καινούργιο, ούτε να πετάξεις τα παλιά. Απλά αλλάζεις θέση. Το κλειδί στη διαμόρφωση ενός χώρου είναι η ισορροπία. Τα μεγάλα έπιπλα θέλουν αντίστοιχα κάτι μεγάλο «απέναντί» τους ή πολλά μικρά αντίστοιχα για να ισορροπήσουν.

Διακόσμησε το coffee table

To centerpiece του χώρου είναι χωρίς αμφιβολία το coffee table. Οπότε δεν έχεις παρά να το διακοσμήσεις. Ένας δίσκος του γούστου σου (copper, ξύλινος, plexiglass) στον οποίο θα τοποθετήσεις κεριά, σπίρτα, ένα βάζο με λουλούδια και μερικά coffee table books δίπλα και η αλλαγή έγινε.

The Everygirl

Βάλε ράφια

Μια ακόμη τέλεια προσθήκη στον χώρο είναι τα ράφια. Αναδεικνύουν τα αγαπημένα σου αντικείμενα τα οποία αντικατοπτρίζουν το στυλ και την προσωπικότητά σου. Μικρά ή μεγάλα (πρότασή μας είναι να έχουν κρυφή στήριξη) στα οποία μπορείς να βάλεις από prints, βιβλία, φωτογραφίες ή αναμνηστικά από τα ταξίδια σου.

https://www.instagram.com/p/BGmdV8eiV5v/?utm_source=ig_embed  

Βάλε πράσινο

Το πράσινο ποτέ δε θα σε προδώσει. Όσο πιο πολλά φυτά, τόσο πιο πολύ ζωή στο χώρο. Επιπλέον, ταιριάζουν με σχεδόν όλα τα στυλ διακόσμησης. Μην διστάσεις, ανάλογα με το μέγεθος του καθιστικού σου, να επιλέξεις φυτά μικρά ή μεγάλα, σε γλάστρες ή βάζο, αληθινά ή όχι και δες τον χώρο σου να αλλάζει.

oldbrandnew.com
Δες ακόμα:
Έτσι θα διακοσμήσουν το coffee table τους αυτά τα Χριστούγεννα πέντε διακοσμητές
Πώς να εντάξεις το μάρμαρο στον χώρο σου αν δεν έχεις βαρεθεί ακόμα αυτό το trend
Κάνε τον καθρέφτη να κλέβει το spotlight στο μπάνιο σου

featured images: Happy Grey Lucky