Το μάρμαρο και το εφέ μαρμάρου τα τελευταία χρόνια είναι μια τάση στη διακόσμηση πολύ ισχυρή. Έχει εξελιχθεί από ένα (ακριβό) υλικό που χρησιμοποιούταν κυρίως σε μπάνια και σκάλες, σε ένα pattern που έχει μπει σε όλα τα σπίτια. Χρησιμοποιείται σε αξεσουάρ, ταπετσαρίες, υφάσματα, διακοσμητικά και πάει λέγοντας.

Το Pinterest είναι αστείρευτη πηγή ιδεών και αν θέλεις να βάλεις και εσύ το εφέ μαρμάρου στο χώρο σου, τσέκαρε παρακάτω τρεις τρόπους με τους οποίους θα το καταφέρεις.

Χρησιμοποίησε μάρμαρο εκεί όπου θα είναι least expected

Το μάρμαρο, όπως είπαμε και παραπάνω είναι ένα ακριβό υλικό και αυτόματα η όψη του. «Ανεβάζει» την αισθητική και την πολυτέλεια. Δεν είναι ανάγκη όμως να ξοδευτείς και να κάνεις μεγάλες αλλαγές προκειμένου να εξασφαλίσεις τη luxury πλευρά του. Μπορείς να το εντάξεις στο χώρο σου με μικρές προσθήκες όπως ένα σετ αλατοπίπερου, μια πιατέλα με εφέ μαρμάρου. Μια επιφάνεια κοπής από μάρμαρο, ένα μαρμάρινο σταντ για τα βιβλία μαγειρικής σου στην κουζίνα. Με αυτό τον τρόπο όλα αυτά τα μικρά αντικείμενα παίρνουν αξία και ο χώρος σου αποκτά ενδιαφέρον και πολυτέλεια.

anthropologie

Επίλεξε εναλλακτικά pattern

Όταν αναφέρεται το εφέ μαρμάρου, στο μυαλό σου έχεις τα κλασσικά γκρίζα νερά σε άσπρο φόντο. Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Στην αγορά υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε patterns αλλά και διαφορετικά χρώματα. Ταπετσαρίες και prints τα οποία προσομοιάζουν περισσότερο με τέμπερα που έχει διαλυθεί στο νερό παρά με μάρμαρο. Και αυτό ακριβώς είναι το ενδιαφέρον τους.

artemest.com

Κάνε τη διαφορά επιλέγοντας διαφορετική ποικιλία μάρμαρου

Μη μένεις κολλημένη στο άσπρο-γκρι. Θα χρειαζόσουν μια ζωή για να ανακαλύψεις όλες τις ποικιλίες μαρμάρου, σε χρώματα και σχέδια. Και οι σχεδιαστές έχουν αρχίσει και χρησιμοποιούν εναλλακτικές και όχι τόσο συνηθισμένες ποικιλίες για τα έργα τους. Οπότε δεν έχεις παρά να τους εμπιστευτείς και να τις εντάξεις κι εσύ στον χώρο σου.

Δες ακόμα:
Κάνε τον καθρέφτη να κλέβει το spotlight στο μπάνιο σου

featured image: marblebasics.com.au