Με μαύρη μπογιά που παρομοιάστηκε με πετρέλαιο, λούστηκε η 18χρονη ακτιβίστρια Greta Thunberg για τις ανάγκες μίας φωτογράφισης για το περιοδικό Guardian. Αιτία ήταν μία προσπάθεια αφύπνισης για την προστασία του περιβάλλοντος, ενώ τη συνέντευξη υπογράφει ο Simon Hattenstone.

Η μαύρη μπογιά, παρέπεμπε στις επιπτώσεις του πετρελαίου τόσο στον πλανήτη, όσο και στην ανθρωπότητα.

«Ήταν καλύτερα απ’ ό,τι πίστευα. Φορούσα μια κορδέλα στα μαλλιά για να μην μαυρίσουν, αλλά τελικά, η μπογιά πέρασε την κορδέλα και τα μαλλιά μου έγιναν κατάμαυρα. Ήταν πολύ δύσκολο να αφαιρέσω μετά τη μπογιά» ανέφερε η 18χρονη.

Στο λογαριασμό του Guardian στο Instagram, ανέβηκε ένα βίντεο από το παρασκήνιο της φωτογράφισης με τη λεζάντα: «Για όσους αμφέβαλαν για την αυθεντικότητα της φωτογράφισης».

Η κλιματική αλλαγή και οι νέοι

«Δεν πίστευα πως οι νέοι άνθρωποι θα ενδιαφέρονταν για το κλίμα γιατί όσοι ήξερα θεωρούσαν, το κλίμα είναι σημαντικό, αλλά δεν ήθελαν να κάνουν κάτι γι’ αυτό. Όμως, αποδείχτηκε πως πολλοί νέοι άνθρωποι στην πραγματικότητα ενδιαφέρονταν. Και μάλιστα πολύ! Και είναι πανέτοιμοι να κάνουν κάτι για το κλίμα. Είμαι εξαιρετικά χαρούμενη που διαψεύστηκα», ανέφερε η Greta Τhunberg.

Η 18χρονη ακτιβίστρια μίλησε ακόμα και για τον αυτισμό της τον οποίο περιγράφει ως την υπερδύναμή της:

«Πολλοί άνθρωποι με αυτισμό έχουν ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Αυτό είναι πολύ χρήσιμο κάποιες φορές. Ο αυτισμός μπορεί να είναι κάτι που σε συγκρατεί, όμως αν βρεθείς στις σωστές συνθήκες και αν έχεις γύρω σου σωστούς ανθρώπους και τις προσαρμογές που χρειάζεσαι, και νιώθεις πως έχεις ένα σκοπό, τότε μπορεί να αποδειχτεί κάτι που μπορείς να αξιοποιήσεις για να κάνεις καλό. Και θεωρώ πως αυτό κάνω αυτή τη στιγμή».