Η Prepack Art μπορεί να είναι ουσιαστικά η εξέλιξη της εταιρείας Prepack, αλλά είναι και πολλά πέρα από αυτό. Είναι μια εταιρεία που παίρνει την υπάρχουσα τέχνη και την αναβαθμίζει ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί τη δική της τέχνη. Ακόμα και μέσα από ένα απλό quote.

Μέσα από της δημιουργίες της, η ομάδας της Prepack Art, μας συστήνει σε νέες μορφές τέχνης, μας εμπνέει και γεμίζει την καθημερινότητά μας με χρώμα.

Εμείς συζητήσαμε με την Εύη Πρεβενά, και μας μίλησε για όλα αυτά που θέλουμε να ξέρουμε για την Prepack Art, τόσο για τις υπάρχουσες δημιουργίες τους όσο και για τα μελλοντικά σχέδιά τους.

Ποια είναι η ιδέα πίσω από τη δημιουργία της Prepack Art;

Η Prepack Art είναι το νέο βήμα της δημιουργικής ομάδας της Prepack, μια εταιρίας που από το 2008 ασχολείται με την παραγωγή μοναδικών δώρων και αναμνηστικών και με εξειδίκευση τον μουσειακό εξοπλισμό. Μετά από 13 χρόνια δράσης αποφασίσαμε να ανοίξουμε ένα νέο δρόμο επικοινωνίας με τους ανθρώπους που αγαπούν την τέχνη και τα ξεχωριστά αντικείμενα.

Τι είναι για εσάς τέχνη;

Η τέχνη είναι ο μόνος τρόπος να ζωγραφίσουμε την ασπρόμαυρη καθημερινότητα μας! Τέχνη για μένα είναι η φύση, οι άνθρωποι, κάθε νέα σκέψη και ιδέα. Δεν μπορώ να χωρέσω την ιδέα της τέχνης πάνω σε έναν καμβά ή ένα κομμάτι μάρμαρο. Η τέχνη διέπει την ίδια τη ζωή.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Prepack Art (@prepackart.gr)

Πώς δημιουργείται η κάθε νέα σειρά; Αντλείτε έμπνευση μόνο από τον εκάστοτε πελάτη (μουσείο/πινακοθήκη κ.λπ) ή και από άλλα ερεθίσματα;

Κάθε συλλογή κρύβει τη δικιά της ιστορία. Όταν δουλεύουμε παρέα με ένα μουσείο σαφώς και έχουμε ως κεντρική κατεύθυνση τα έργα που φιλοξενεί αλλά και παραλλαγές τους. Οι προσωπικές μας συλλογές είναι εμπνευσμένες από πράγματα που αγαπάμε όπως τους μεγάλους καλλιτέχνες και τις μητροπόλεις του πλανήτη.

Με μια γρήγορη ματιά στις συλλογές σας, και κυρίως σε αυτές που αφορούν μουσεία, βλέπουμε πως οι περισσότερες δημιουργίες είναι ένας συνδυασμός παραδοσιακών αλλά και μοντέρνων πινελιών. Πώς καταφέρνετε να βρίσκετε την ισορροπία;

Δεν προσπαθώ να δημιουργήσω συνειδητά καμία ισορροπία, αυτό προκύπτει από μόνο του. Η δική μας ματιά απέναντι σε κλασικά αριστουργήματα πολλές φορές οδηγεί σε μοντέρνες τους εκδοχές, άλλες φορές σε πιο minimal δρόμους κι άλλοτε σε πιο pop δημιουργίες.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Prepack Art (@prepackart.gr)

Όταν σκεφτόμαστε ένα πωλητήριο μουσείου φέρνουμε στο μυαλό μας πιο σκούρα χρώματα και ουδέτερες αποχρώσεις. Οι δικές σας συλλογές θα λέγαμε πως είναι πιο “pop”, γεμάτες έντονες αποχρώσεις και αντιθέσεις. Δεν φοβηθήκατε ποτέ πως αυτό που δημιουργείτε είναι ίσως αταίριαστο με αυτό που έχει ένας επισκέπτης μουσείου στο μυαλό του;

Ίσως οι περισσότεροι έχουν την εντύπωση πως τα πωλητήρια ταυτίζονται με τα σκούρα χρώματα. Η αλήθεια όμως είναι πως αυτό δεν συνέβαινε ποτέ. Το κάθε μουσείο διαχρονικά εμπνεόταν από τα έργα που φιλοξενεί και η ζωγραφική είναι γεμάτη χρώματα! Ωστόσο αυτό που θα μπορούσα να πω είναι πως στόχος μας είναι να κάνουμε στο νεότερο κοινό σαφές πως η τέχνη αφορά το σήμερα και το τώρα όποτε και να έχει γεννηθεί.

Έχετε δεχτεί ποτέ αρνητική κριτική για τις δημιουργίες σας ή κάποια από τις συλλογές σας;

Ευτυχώς στα 13 χρόνια που ασχολούμαστε με τον συγκεκριμένο χώρο δεν έχουμε λάβει κάποια αρνητική κριτική. Ωστόσο και να συμβεί αυτό, η αισθητική είναι κάτι τόσο προσωπικό που αν ξέρεις τι κάνεις και γιατί το κάνεις δεν μπορείς να αισθανθείς ποτέ προσβεβλημένος.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Prepack Art (@prepackart.gr)

Υπάρχει κάποια σειρά που να έχει, για οποιοδήποτε λόγο, ξεχωριστή θέση στην καρδιά σας;

Όλες μας οι σειρές είναι αγαπημένες και έχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας. Ωστόσο λατρεμένη μου σειρά από τις μουσειακές μας συλλογές είναι αυτή που δημιουργήσαμε με το ίδρυμα “Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή“. Δουλέψαμε με έργα κορυφαίων Ελλήνων ζωγράφων αλλά και με έργα από τους καλύτερους ξένους ζωγράφους όλων εποχών όπως Picasso, Pollock και Van Gogh.

Από τις ανεξάρτητες συνεργασίες μας η σειρά που κάναμε για το Cap Cap, το γνωστό θεματικό bistro-ζαχαροπλαστείο που μας έδωσε τη δυνατότητα να κάνουμε πράγματα εμπνευσμένα από τον κόσμο των μάγων, των παραμυθιών αλλά και της ελληνικής pop κουλτούρας.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια και όνειρα; Να περιμένουμε σύντομα ένα e-shop;

Το νέο μας βήμα είναι το Ε-shop της Prepack-Art που μας δίνει επιτέλους τη δυνατότητα να έρθουμε σε επικοινωνία με το ευρύ κοινό! Ήταν κάτι που θέλαμε πάρα πολύ και έγινε επιτέλους πραγματικότητα! Ένας στόχος ωστόσο που θα θέλαμε να πραγματοποιήσουμε είναι το άνοιγμα μας στο εξωτερικό και οι διεθνείς συνεργασίες. Τα μουσεία του κόσμου είναι για εμάς η επόμενη μεγάλη περιπέτεια!