Αν ανήκεις στους ανθρώπους που αγαπούσαν το smoky eye makeup της περασμένης δεκαετίας και πιέστηκες να το εγκαταλείψεις τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας της τάσης που ζητούσε απλά και καθαρά μοτίβα μακιγιάζ, θα χαρείς να μάθεις ότι η τάση επιστρέφει στη μόδα, αυτή τη φορά με τη μορφή των greased lids, ενός μακιγιάζ ματιών που πολύ επιτυχημένα εφάρμοσε η Olivia Wilde σε μια πρόσφατη εμφάνισή της.

Το makeup διά χειρός της διάσημης makeup artist, Jo Baker είναι γνωστό ως «λαδωμένα βλέφαρα» και είναι ο νέος grungy cool girl τρόπος για να φτιάξεις το απόλυτο party look και όχι μόνο.

Τι είναι τα greased lids;

Τα λαδωμένα βλέφαρα είναι μια επιμελώς ατημέλητη εκδοχή του smoky eye look, που επινοήθηκε εν μέρει από την Baker. Η Baker έδειξε πρόσφατα στο Instagram το makeup look που δημιούργησε στα βλέφαρα της Wilde, σημειώνοντας ότι «η προσθήκη λιπαρότητας στη μέση των βλεφάρων της Olivia φέρνει αυτή την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα σε αυτό το look».

Με τον όρο λιπαρότητα, η Jo διευκρινίζει ότι πρόκειται για οποιοδήποτε προϊόν μακιγιάζ, που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να προσθέσεις μια λάμψη, όπως ένα lip balsam.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη JO BAKER (@missjobaker)

Πώς να δημιουργήσεις το εφέ λιπαρότητας στα μάτια σου

Ξεκίνα με ένα απαλό μαύρο μολύβι kohl και άπλωσέ το στη γραμμή πάνω από τις βλεφαρίδες σου. Στη συνέχεια άπλωσε το μολύβι με ένα πινέλο σκιών. Θα πρέπει να κάνεις γρήγορες κινήσεις, γιατί το kohl είναι πολύ εύκαμπτο, αλλά μόνο για λίγα δευτερόλεπτα πριν «καθίσει» στο δέρμα.

Επικεντρώσου στις εσωτερικές και εξωτερικές γωνίες των ματιών σου, τραβώντας το kohl μέχρι τις κόγχες, αλλά και προς το τόξο των φρυδιών. Ανακάτεψε και κατά μήκος της κάτω γραμμής των βλεφαρίδων σου, πριν βάλετε προσθέσεις και στην εσωτερική γραμμή κάτω από τα μάτια.

Με αυτό τον τρόπο, θα έχεις απλώσει το kohl σε όλη την περιοχή του ματιού, εκτός από το κέντρο του βλεφάρου. Εκεί ακριβώς είναι που πρέπει να προσθέσεις τη λάμψη.

Σε αντίθεση με το makeup λάμψης στα βλέφαρα που ήταν στη μόδα πριν από μερικά χρόνια, η νέα τάση υποστηρίζει το less is more όταν πρόκειται να εφαρμόσεις το λαμπερό στοιχείο.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η νέα τάση έρχεται σε συμφωνία με τη γενικότερη επιστροφή στο messy look σε μακιγιάζ και μαλλιά, αφήνοντας οριστικά πίσω το πολύ διακριτικό και καθαρό μακιγιάζ της περασμένης σεζόν.