Η Gail Simmons λέει ότι τα espresso martini «έχουν τη στιγμή τους» αυτή την εποχή και η κριτής του αμερικάνικου Top Chef μοιράζεται με το Yahoo Life πώς να το φτιάξει κανείς.

Το πρώτο σημαντικό βήμα για να φτιάξεις ένα espresso martini είναι να έχεις προετοιμάσει όλα τα συστατικά, τον εξοπλισμό και τα σκεύη νωρίτερα. “Και πολύ πάγο”.

Είναι σημαντικό ο εσπρέσο να έχει κρυώσει πλήρως. Ωστόσο, δεν έχει σημασία αν ο εσπρέσο είναι στιγμιαίος ή παρασκευασμένος: Η ποιότητα του εσπρέσο είναι αυτό που είναι σημαντικό. Η ποιότητα της βότκας έχει επίσης σημασία – η Simmons προτιμά την Absolute.

Τι είδους εξοπλισμό χρειάζεσαι;

Δεν χρειάζεσαι ένα πλήρες σετ κοκτέιλ. Αν δεν έχεις σέικερ για κοκτέιλ, χρειάζεσαι μόνο ένα γυάλινο βάζο και ένα διχτυωτό σουρωτήρι.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gail Simmons (@gailsimmonseats)

Πότε είναι η καλύτερη στιγμή για ένα espresso martini;

Επειδή τα κοκτέιλ είναι τόσο ευπροσάρμοστα, δεν υπάρχει κακή στιγμή για ένα κοκτέιλ, σύμφωνα με την Simmons.

Η Simmons πιστεύει ότι το espresso martini είναι ιδανικό με το brunch, επειδή τα φρούτα και ο καφές συνδυάζονται καλά. Της αρέσει ιδιαίτερα με πιάτα brunch που περιέχουν μπανάνες, όπως pancakes με μπανάνα. Και, προσθέτει, ότι ένα espresso martini είναι επίσης μια προφανής επιλογή για να σερβίρεις μαζί με σοκολάτα ή κρεμώδη γλυκά.

Συστατικά:

1 μέρος Kahlua

1 μέρος Absolute Vodka

1 μέρος εσπρέσο

3 ολόκληροι κόκκοι καφέ

Οδηγίες:

Πρόσθεσε το Kahlúa, τη Absolut Vodka, τον εσπρέσο και τον πάγο σε ένα σέικερ. Ανακίνησε για 15 – 20 δευτερόλεπτα, για να έχεις τον ιδανικό βελούδινο αφρό.

Σούρωσε σε ένα ποτήρι μαρτίνι.

Γάρνιρε με 3 κόκκους καφέ για καλή τύχη.