Αγαπητοί μου, δεν νομίζω ότι σας έχει αναγνωριστεί επαρκώς η αξία που έχετε. Δεν έχει σημασία ποια είναι η θέση σας, μπορεί να είστε σύντροφοι, πατέρες, αδερφοί, φίλοι, συνεργάτες ή οτιδήποτε άλλο. Είστε ηθικοί, ευγενικοί, ειλικρινείς και ξέρετε να στέκεστε όπως θα έπρεπε στις καταστάσεις. Αναγνωρίζετε τα λάθη σας και μαθαίνετε από αυτά. Είστε σε θέση να αναλάβετε τις ευθύνες σας και να είστε ξεκάθαροι πρώτα με τον εαυτό σας και μετά με τους άλλους.

Μας μάθατε να εκτιμάμε τις σωστές αξίες

Υπήρξαν άντρες που μας κακομεταχειρίστηκαν και μας πλήγωσαν. Πολλές από εμάς είχαμε υποστεί ψυχολογική ή σωματική βία πριν σας γνωρίσουμε. Μετά ήρθατε εσείς στη ζωή μας. Μας σεβαστήκατε και μας αγκαλιάσατε με τον τρόπο σας. Δεν κρίνατε τα λάθη μας. Κι αν καμιά φορά φορτώσαμε σε εσάς τα προηγούμενα λάθη μας δεν μας επικρίνατε. Καταλάβατε. Και το κάνατε χωρίς καν να το ζητήσουμε. Μας κάνατε να αισθανθούμε πιο όμορφες, πιο άξιες, πιο χρήσιμες και πιο δυνατές. Αποδείξατε πως μπορεί ένας άντρας να σταθεί δίπλα μας μ’ αυτόν τον τρόπο. Δεν ξέραμε πως είναι αυτό, δεν το είχαμε μάθει. Και εσείς μας ανοίξατε την πόρτα σε μία εντελώς καινούρια ποιότητα σχέσης.

Είστε εκεί και μας στηρίζετε

Με τον δικό σας τρόπο. Χωρίς να γίνεστε κτητικοί ή υπερπροστατευτικοί. Χωρίς να παίρνετε στις πλάτες σας τις ευθύνες των άλλων. Γνωρίζετε ότι όλοι έχουμε κάτι να μάθουμε και ξέρετε πως ο μόνος τρόπος να συμβεί αυτό είναι να κάνουμε λάθη. Για αυτό μας αφήνετε να τα κάνουμε χωρίς να μας κάνετε κριτική. Μας προσφέρετε απλόχερα την αγκαλιά σας και μας κάνετε πιο δυνατές για να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε όσα νιώθουμε αδύναμες να φέρουμε εις πέρας. Δεν θέλουμε να είστε οι ήρωες του παραμυθιού που θα μας σώσουν, μπορούμε να σωθούμε και μόνες μας. Θέλουμε όμως να ξέρουμε ότι είστε δίπλα μας σε αυτό και πως έχουμε την στήριξή σας.

Ξέρετε να φτιάχνετε τις ιδανικές συνθήκες

Είμαστε ικανές για πολλά πράγματα και μπορούμε να αναλάβουμε και εμείς τις δικές μας ευθύνες. Δεν θέλουμε να κάνετε εσείς αυτά που πρέπει να κάνουμε εμείς. Θέλουμε όμως να ξέρουμε ότι είστε εκεί για εμάς όταν θα σας χρειαστούμε. Είναι το πλαίσιο ασφάλειας που δημιουργείτε γύρω μας και μας επιτρέπεται να κινηθούμε ελεύθερα μέσα και έξω από αυτό. Και μπορούμε να κινηθούμε ελεύθερα, να τολμήσουμε, να ρισκάρουμε και ας είναι λάθος. Και μπορούμε να το κάνουμε επειδή ξέρουμε πως υπάρχει μία αγκαλιά να μας δώσει δύναμη αν πέσουμε. Δεν θέλουμε να κάνετε αυτά που είναι δική μας ευθύνη να κάνουμε. Θέλουμε να μας προσφέρετε το κατάλληλο περιβάλλον για να τα κάνουμε. Αυτό θα είναι το ευχαριστώ για την αγκαλιά που δεν μας στερήσατε. Που ήσασταν εκεί να μας κρατήσετε το χέρι στα δύσκολα. Που μας συμβουλέψατε χωρίς να γίνετε πιεστικοί. Που μας δώσατε τον απαραίτητο χώρο και χρόνο για να αναπτυχθούμε στον δικό μας ρυθμό και με τον δικό μας τρόπο. Που μας αφήνετε να έχουμε την δική μας ανεξάρτητη ταυτότητα.

Δεν αισθάνεστε μικροί μπροστά στις δικές μας επιτυχίες

Ξέρετε τι αξίζετε και πόσο σημαντικοί είστε. Δεν έχετε ανάγκη την επιβεβαίωση και σίγουρα δεν έχετε ανάγκη να είμαστε εμείς λιγότερες για να αισθάνεστε εσείς αρκετοί. Χαίρεστε με την επιτυχία μας γιατί ξέρετε ότι αυτή είναι η ίδια χαρά που μελλοντικά θα πάει και εσάς ένα βήμα μπροστά. Αυτό κάνει και εμάς πιο δυνατές και εσάς ακόμα πιο σημαντικούς στα μάτια μας. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να μην φοβόμαστε να πετύχουμε. Θέλουμε να αναγνωρίζεται η αξία μας και θέλουμε δίπλα μας άντρες που να χαίρονται με αυτή. Και εσείς το κάνετε αυτό.

Σας ευχαριστούμε.

Ίσως να μην σας το λέμε συχνά. Ίσως να το θεωρούμε αυτονόητο. Είστε σημαντικοί για εμάς και σας χρειαζόμαστε στη ζωή μας. Μπορεί να φαινόμαστε δυνατές και ικανές για τα πάντα και μπορεί και να είμαστε. Αυτό όμως δεν κάνει την δική σας θέση λιγότερο σημαντική.

Εμπνευσμένο από το ποίημα της Stephanie Taylor