Αν κάποιος σκηνοθέτης συζητήθηκε περισσότερο από ποτέ μέσα στην καραντίνα, αυτός ήταν ο Sonderbergh. Όχι για κάτι που έκανε πρόσφατα, αλλά για κάτι που είχε πριν 9 χρόνια και φέτος σόκαρε τους περισσότερους. Ωστόσο, είναι ο David F. Sandberg εκείνος ο σκηνοθέτης που μέσα στην καραντίνα βρήκε την αφορμή να δημιουργήσει δύο μικρού μήκους ταινίες τρόμου. Πληροφοριακά, είναι ο σκηνοθέτης πίσω από τις ταινίες Annabelle: The Creation και Lights Out. Αν σου λέει κάτι αυτό.

O David F. Sandberg κυκλοφόρησε το Shadowed και το Not Alone in Here

Και οι δύο ταινίες είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του με τη σύζυγό του, Lotta Losten. Όπως καταλαβαίνεις, είχαν άπλετο χρόνο μέσα στο σπίτι και αποφάσισαν να τον αξιοποιήσουν. O Sandberg κάπως έτσι ξαναγύρισε εκεί από όπου είχε ξεκινήσει. Σε ταινίες μικρού μήκους με πολύ χαμηλό budget. Για εκείνον, το Shadowed κατά κάποιο τρόπο συνοδεύει το Lights Out που είχε κυκλοφορήσει το 2013. Τώρα, στη νέα ταινία μια γυναίκα έρχεται αντιμέτωπη με κάτι απόκοσμο μέσα στο ίδιο της το σπίτι. Τίποτα καλό δεν ξεκινάει όταν βλέπεις σκιές μέσα στο σπίτι σου ενώ είσαι μόνη.

‘Εξι εβδομάδες αργότερα, το ακούραστο ζευγάρι κυκλοφόρησε και μία δεύτερη ταινία μικρού μήκους με τίτλο Not Alone in Here. Κι ο τίτλος της είναι αρκετά ενδεικτικός. Μέχρι στιγμής είναι η ταινία μικρού μήκους με τη μεγαλύτερη διάρκεια για τα δεδομένα του σκηνοθέτη. Συνήθιζε να μας δίνει 3λεπτα βίντεο αγωνίας γιατί πίστευε ότι ίσως δεν μπορούμε να αντέξουμε περισσότερα. Το Not Alone in Here, όμως, διαρκεί 6 λεπτά και ο Sandberg κάπως δοκιμάζει τις αντοχές του κοινού. Κι όπως υποδεικνύει και ο τίτλος, στην ταινία βλέπουμε μια γυναίκα που υποπτεύεται ότι δεν είναι μόνη μέσα στο σπίτι της. Ο Sandberg μας προκαλεί να δούμε την ταινία στο σκοτάδι με τον ήχο τέρμα. Challenge accepted.

Όσο για τα σχέδια του σκηνοθέτη, η επόμενη μεγάλου μήκους ταινία του αναμένεται να είναι το sequel του Shazam και θα κυκλοφορήσει το 2022.

Featured Image: comingsoon.net