Μερικές από τις πιο επιτυχημένες και αξιομνημόνευτες ”συμμορίες” γυναικών στην ιστορία του κινηματογράφου που μας έκαναν να γελάσουμε και μας επηρέασαν.

Mean Girls

gang

Όσες ήταν στην εφηβεία το 2006 δεν θα σταματήσουν ποτέ να ευχαριστούν την Tina Fey για αυτή την ταινία. Θεωρείται μία από τις καλύτερες κωμωδίες της κατηγορίας της. Το concept ήταν απλό: ένα τυπικό Αμερικάνικο κολέγιο γεμάτο στερεότυπα. Η Lindsay Lohan που τότε ήταν στο peak της καριέρας της, είναι η πρωταγωνίστρια της ταινίας, ενώ η Rachel McAdams έχει τον ρόλο του δημοφιλούς κοριτσιού Regina George. Η ταινία γνώρισε τεράστια επιτυχία, αφού όσο σκληρές και όμορφες και αν ήταν, οι Plastics είναι μία αξέχαστη κοριτσοπαρέα.

The first Wives Club

gang

H Goldie Hawn σε ρόλο αλκοολικής διάσημης ηθοποιού, η  Bette Midler σαν εξουθενωμένη single μητέρα και η  Diane Keaton ένα κλικ πριν τον νευρικό κλονισμό, αποτέλεσαν την τέλεια τριάδα. Αφού μία συμμαθήτριά τους αυτοκτόνησε, οι τρεις φίλες ξανά ενώθηκαν με κοινό στόχο την εκδίκηση. Στόχος τους οι πρώην άντρες τους που τις άφησαν για να τα φτιάξουν με νεότερες γυναίκες. Αυτή η αξέχαστη ταινία έφερε στο προσκήνιο τρεις υπέροχες ηθοποιούς που έγραψαν ιστορία με τις ερμηνείες τους στα 90s’.

Death Proof

gang

Μετά τον θάνατο των τεσσάρων πρώτων ηρωίδων στο Death Proof του Quentin Tarantino, τους ρόλους ανέλαβαν οι Zoe Bell, Rosario Dawson, Tracie Thoms και η Mary Elizabeth Windstead. H ταινία γεμίζει δράση όταν ο Kurt Russell ξεκινά να δολοφονεί νεαρές γυναίκες σε αγωνιστικά ατυχήματα με την βοήθεια του “ανθεκτικού στον θάνατο” αυτοκινήτου κόλπων.

Grease

gang

Ας είμαστε ειλικρινείς. Ποια δεν θα ήθελε να είναι στην παρέα των Pink Ladies; H Rizzo, η Frenchy, η Marty και η Jan αποτύπωσαν εξαιρετικά την ιδανική εφηβεία του 1950. Εκτός από το ότι είναι όμορφες, είναι έξυπνες, ελεύθερες, έχουν άποψη και φοράνε τα πιο περιζήτητα jackets στην ιστορία του κινηματογράφου. Μαζί δείχνουν στην ντροπαλή Sandy πως να αγαπήσει τον γυναικείο εαυτό της.

Οι άγγελοι του Charlie

gang

Δεν είναι και πολύ συνετό να τα βάζεις με ένα τρίο γυναικών- κατασκόπων. Ειδικά όταν είναι εκπαιδευμένες στις πολεμικές τέχνες αλλά και σε αυτή της αποπλάνησης. Το να βλέπεις αυτές τις σκληρές γυναίκες σε ρόλους που υπό άλλες συνθήκες θα έπαιζαν άντρες, είναι τουλάχιστον έμπνευση. Το πιο γνωστό τρίο που πρωταγωνίστησε σε αυτή την ταινία και έφερε επιτυχημένα εις πέρας όλες τις αποστολές του είναι αυτό των Lucy Liu, Drew Barrymore και Cameron Diaz.

featured photo: www.imdb.com