Negroni

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη BADASSNEGRONI (@badassnegroni)

Για να το φτιάξεις, θα χρησιμοποιήσεις την αυθεντική συνταγή Negroni, αλλά θα προσθέσεις λίγη γιορτινή γεύση, φτιάχνοντας το δικό σου τζιν με γιορτινά αρώματα.

Υλικά (ανά άτομο)

1 μεζούρα Campari

1 μεζούρα τζιν με γιορτινό χρώμα (συνταγή παρακάτω)

1 μεζούρα Vermouth Rosso

Φλούδα πορτοκαλιού για γαρνίρισμα

Ξυλάκι κανέλας, αστεροειδής γλυκάνισος και φρέσκο ​​φύλλο δάφνης για γαρνίρισμα

Πάγο

Βάλε το Campari, το τζιν και το βερμούτ σε ένα σέικερ γεμάτο πάγο.

Ανακάτεψε μέχρι να κρυώσει (περίπου 30 δευτερόλεπτα).

Σούρωσε σε ένα παγωμένο ποτήρι πάνω από πάγο.

Στρίψε μια φλούδα πορτοκαλιού πάνω από το Negroni να βγάλει τα έλαιά της και πρόσθεσε το στο ποτήρι.

Γαρνίρισε με το ξυλάκι κανέλας, τον αστεροειδή γλυκάνισο και ένα φρέσκο ​​φύλλο δάφνης.

Για το τζιν με γιορτινό χρώμα: Με το αγαπημένο σου τζιν υπολόγισε 2 ξυλάκια κανέλας, 2 λοβούς αστεριού γλυκάνισου, 5 γαρύφαλλα, ένα κουταλάκι του γλυκού κόκκους μαύρου πιπεριού και 3 φρέσκα φύλλα δάφνης και καβούρδισέ τα σε στεγνό τηγάνι μέχρι να μυρίσουν. Θρυμμάτισε με ένα γουδί. Πρόσθεσε τα μπαχαρικά στο ¾ του μπουκαλιού, κλείσε το καπάκι και δώσε του ένα καλό κούνημα. Αφήσε το όλη τη νύχτα – ή για έως και 3 ημέρες σε σκοτεινό χώρο –. Στράγγισε σε μια κανάτα, ρίξε πάλι στο μπουκάλι και έτοιμο.

Jack Frost

Το παγωμένο μπλε ποτό που σκορπίζει εορταστικό κέφι. Χρειάζεσαι βότκα ή ρούμι, χυμός ανανά, Blue Curaçao, κρέμα καρύδας, σιρόπι, πάγο, ένα αξιοπρεπές μπλέντερ και τα αγαπημένα σου άτομα για να το μοιραστείτε.
Υλικά (ανά άτομο)

1 μεζούρα βότκα ή λευκό ρούμι

1 μεζούρα Blue Curaçao

2 μεζούρες χυμό ανανά

1 μεζούρα κρέμα καρύδας

Πάγο

σιρόπι και τριμμένη καρύδα για να κλείνει το ποτήρι.

Πάρε δύο πιάτα και ρίξε λίγο σιρόπι στο ένα και ψιλοκομμένες νιφάδες καρύδας στο άλλο.

Βούτηξε το χείλος του ποτηριού σου πρώτα στο χρυσό σιρόπι και μετά στην καρύδα και αφήσε το στην άκρη.

Πρόσθεσε τον πάγο στο μπλέντερ μαζί με βότκα ή ρούμι, Blue Curaçao, χυμό ανανά και κρέμα καρύδας. Χτύπησε καλά και σέρβιρε.

Eggnog Martini

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sabà Bistro (@sababistro_)

Τι θα συμβεί όμως αν παραλείψεις το ρούμι, προσθέσεις μια βότκα βανίλιας και αμαρέτο, το ανακινήσεις και το σερβίρεις; Το Eggnog Martini!

Υλικά (ανά άτομο)

Βότκα βανίλιας μιάμιση μεζούρα

μισή μεζούρα Amaretto

2 μεζούρες Eggnog

Πάγο

Τρίματα σοκολάτας, σιρόπι και ζάχαρη κανέλα για γαρνίρισμα

Ρίξε το απλό σιρόπι σε ένα πιάτο και ζάχαρη-κανέλα σε ένα άλλο.

Βούτηξε το χείλος του ποτηριού του μαρτίνι στο σιρόπι και μετά στη ζάχαρη-κανέλα και άφησε στην άκρη.

Γεμίσε ένα σέικερ με πάγο.

Προσθέσε τη βότκα, το λικέρ αμαρέτο και το eggnog.

Ανακινήσε το καλά. Σούρωσε σε ένα έτοιμο ποτήρι μαρτίνι, πασπάλισε με τρίμματα σοκολάτας και σέρβιρε.

Hot Toddy

To κοκτέιλ Hot Toddy είναι το ποτό για να ηρεμήσει η ψυχή μας μετά από μια μεγάλ) μέρα οικογενειακού χάους.

Υλικά (ανά άτομο)

2 μεζούρες ουίσκι Bourbon

μισή μεζούρα φρέσκο χυμός λεμονιού

2 κουταλάκια του γλυκού καστανή ζάχαρη

5 γαρύφαλλα

λεμόνι σε φέτες

ζεστό νερό

Πάρε μια φέτα λεμόνι και πίεσε τα γαρίφαλα στη σάρκα του.

βράσε νερό και γέμισε μια κούπα μέχρι τα τρία τέταρτα.

ρίξε το ουίσκι και τον χυμό λεμονιού και ανακάτεψε τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί. σέρβιρε σε ζεστή κούπα.

Winter Manhattan

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη @ the barn (@atthebarngranby)

Τρία υλικά: ουίσκι, γλυκό βερμούτ και ξινό μήλο.

Υλικά (ανά άτομο)

μιάμιση μεζούρα Bourbon

μισή μεζούρα Sour Apple Liqueur

μισή μεζούρα Sweet Vermouth

Για γαρνίρισμα με φλούδα λεμονιού (προαιρετικά)

Πάγο

Ρίξε όλα τα υλικά σε ένα βαζάκι ή σέικερ για κοκτέιλ και γεμίσε με πάγο. Ανακάτεψε καλά.

Σουρώσε σε παγωμένο ποτήρι κοκτέιλ ή μαρτίνι. Γαρνίρισε με μία ροδέλα λεμονιού και απόλαυσε.

Pomegranate Martini

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Roidon Gi (@roidongi)

Πολύ κοντά στη γεύση ενός Cosmopolitan παρά ενός κλασικού Martini. Φρουτώδες και ελαφρύ, προσθέτει έναν υπαινιγμό κομψότητας σχεδόν σε κάθε περίσταση.

Υλικά (ανά άτομο)

μισή μεζούρα βότκα

μισή μεζούρα 100% χυμός ροδιού

1/4 της μεζούρας Grand Marnier

1/4 της μεζούρας λεμονιού

1/4 της μεζούρας σιρόπι ή σιρόπι σφενδάμου

Φλούδα λεμονιού για γαρνίρισμα

Πάγο

Βάλε τη βότκα, τον χυμό ροδιού, το Grand Marnier, τον χυμό λεμονιού και το σιρόπι σε ένα σέικερ με πάγο. Χτύπησε για 15 δευτερόλεπτα. Σουρώσε σε ένα ποτήρι κοκτέιλ ή μαρτίνι. Στρίψε μια φλούδα λεμονιού να βγάλει τα έλαιά της και πρόσθεσε το στο ποτήρι. Πέρασε απαλά τη φλούδα στο χείλος του ποτηριού και σέρβιρε. Εναλλακτικά μπορείς επίσης να προσθέσεις μερικούς σπόρους ροδιού στο κάτω μέρος του ποτηριού του κοκτέιλ.