Αν ο ειδωλολατρισμός, είχε σαν αντικείμενο λατρείας τα ψηλοτάκουνα, θα είχε σίγουρα καταφέρει να επιβιώσει καθώς όλος ο γυναικείος πληθυσμός θα ήταν φανατικός υποστηρικτής του. Πως να μην είναι άλλωστε όταν το συγκεκριμένο αυτό παπούτσι, αποτελεί το έμβλημα της υπέρμετρης θηλυκότητας; Φυσικά κανένα παπούτσι δεν μπορεί από μόνο του να αποδώσει όλα τα παραπάνω, αν δεν φιλοξενήσει πρώτα τα κατάλληλα  πόδια. Άλλωστε αυτή η μαγική αίσθηση όπου το γυναικείο πόδι μακραίνει και λεπταίνει ταυτόχρονα ανάλογα με το ύψος του τακουνιού, ίσως πρόκειται για την μεγαλύτερη στιλιστικοσχεδιαστική ανακάλυψη όλων των εποχών.

Print

Στο σημείο αυτό, αξίζει να αναφέρουμε ότι κατά τη διάρκεια των γυναικείων αγορών, παρουσιάζονται στιγμές υπέρμετρου θαυμασμού ενός σχεδίου, με αποτέλεσμα να μην δίνεται σημασία σε προφανή σημάδια ακαταλληλότητας. Ανεξάρτητα λοιπόν από πόσο υστερικά όμορφο μπορεί να είναι ένα ζευγάρι γόβες, αν δεν μπορείς να τις φορέσεις και να περπατήσεις χωρίς να νοιώθεις ενοχλήσεις, είναι ξεκάθαρο χάσιμο χρόνου και χρήματος η αγορά τους.

‘Ολοι οι σχεδιαστές παπουτσιών, δημιουργούν αντίγραφα γυναικείων ποδιών, για κάθε σχέδιο της παραγωγής τους. Είτε πλαστικό, είτε ξύλο, το τακούνι καθορίζει τον τρόπο που όλο το σώμα θα κατανεμηθεί και στη συνέχεια θα στηριχτεί, πάνω στο παπούτσι. Οπότε, αν το ύψος των τακουνιών νοιώθετε ότι δεν σας κάνει φυσικό και μηχανικό το βάδισμα σας, αφήστε τα στο ράφι και συνεχίστε να ψάχνετε.

Η άνεση επίσης καθορίζεται από την καμπύλη που υπάρχει ανάμεσα στο τακούνι και στο πάτημα των δαχτύλων του ποδιού. Καθοριστικό ρόλο, παίζει η ποιότητα και τα υλικά κατασκευής καθώς στο σημείο αυτό “απορροφούνται” οι δονήσεις που προκαλούνται κατά το περπάτημα σας. Σαφέστατα αν η φτέρνα σας και γενικότερα η πίσω περιοχή του ποδιού σας, δεν εφαρμόζει “φυσικά” στο πόδι σας, θα δημιουργήσει σίγουρα αστάθεια και αβεβαιότητα σε κάθε σας κίνηση και βήμα, γεγονός που επιβεβαιώνει πως το συγκεκριμένο καλούπι δεν είναι για εσάς.

Το πάχος του τακουνιού είναι επίσης ένας πολύ σημαντικός παράγοντας, που όμως αποτελεί προσωπική υπόθεση τόσο αισθητικά όσο και ανατομικά. Το στιλιστικό σου profile δεν κινδυνεύει να κατηγορηθεί, αν το περπάτημα σου είναι γεμάτο αυτοπεποίθηση καθώς οι επιλογές σου για την εύρεση του ιδανικού πάχους, είναι πολυάριθμες.

Σημασία πέρα από το να μας αρέσει πολύ ένα ζευγάρι γόβες, έχει να τις φορέσουμε χωρίς να υπομένουμε ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ. Καθώς λοιπόν θα δοκιμάσουμε ένα ζευγάρι που μας αρέσει, θα το παρατηρήσουμε πρώτα σε ολόσωμο καθρέφτη και αφού βεβαιωθούμε ότι δεν μας ενοχλεί και ισορροπούμε πάνω του φυσικά, τότε κατευθυνόμαστε στο ταμείο. Οι αναμνήσεις σας καθώς τις φοράτε θα συγκεντρώνονται μέσα από ωραίες στιγμές, χορό, φωτογραφίες και όχι από τραύμαπλαστ και τραυματισμένα δάχτυλα.