Πολλές φορές αναρωτιόμαστε αν ένας άντρας επενδύει συναισθηματικά σε εμάς και συνήθως δε προσέχουμε διάφορα μικροπράγματα που θα έπρεπε. Διανύοντας μια δεκαετία μελετώντας αυτό το τριχωτό θηλαστικό έχω να παραθέσω τα εξής εκθέματα και σημειώστε Χ όπου έχει πέσει μέσα για να έχετε μια πιο σαφή εικόνα για το πώς νιώθει για εσάς πραγματικά.

tumblr_meceo01WKa1r2uuoao1_1280

  1. Δεν σου κρύβει τα χαρτιά του. Μιλάει ανοιχτά για το μέλλον, τις σκέψεις , τις ανησυχίες του. Ζητάει την γνώμη σου, σε προκαλεί να τον ακολουθήσεις αν τολμάς. Βασικά, μόνο και μόνο που θα σου μιλήσει ο άντρας για το μέλλον την σήμερον ημέρα μάλλον κάτι κάνεις καλά, αλλιώς η συζήτηση θα τελείωνε στο τι σκοπεύει να κάνει μέχρι το βράδυ ή το Σαβ/κο.
  2. Προσπαθεί και κάνει χώρο και βρίσκει χρόνο μέσα στο καθημερινό του πρόγραμμα για να σε δεί ή να σου μιλήσει έστω και λίγο. Ανήκεις στις προτεραιότητες του.
  3. Όποτε συναντείς τους φίλους και τις φίλες του, όλοι έχουν να σε ρωτήσουν κάτι άμεσα σχετικό με τα καθημερινά σου νέα. Αν είναι έτοιμο το αμάξι σου από το συνεργείο? Πώς πήγε η αδερφή σου που διάβαζες στις εξετάσεις της? Αν τελικά σκοπεύεις να κάνεις ombre μπλέ τα μαλλιά σου? Κουλουπού κουλουπού..Προφανώς και μιλάει για εσένα και μοιράζεται τις εμπειρίες σας γιατί πρέπει να αποτελέσεις σύντομα ένα μέρος στον κύκλο του οπότε προσπαθεί να σε εντάξει με ήπιο τρόπο.tumblr_mh4q69FWAX1qktrw5o1_500
  4. Τον πιάνει το savoir vivre του μαζί σου. Τι σου φέρνει λουλούδια, τι σου ανοίγει πόρτες, τι σου ανάβει τσιγάρα, δεν ξέρεις αν πρέπει να αρχίσεις και εσύ να το διαβάζεις σιγά σιγά γιατί τα <3 και τα emoticons πόσο να κρατήσουν πια?
  5. Σου κάνει συνέχεια ευχάριστες εκπλήξεις. Θα σου φέρει το παγωτό που σου αρέσει χωρίς να το έχεις ζητήσει, θα σου έχει πλύνει τα πιάτα το πρωί γιατί ξέρει ότι έφτιαξες τα νύχια σου την προηγούμενη μέρα και φοβάσαι μην τα χαλάσεις. Θα σου έχει ανάψει ζεστό νερό για να κάνεις πρωινό ντους και τον καφέ σου για να σε ξυπνήσει.
  6. Σε προσέχει σαν να είσαι ανεκτίμητη. Θα σε τραβήξει στην μέσα μεριά του δρόμου όταν περπατάτε, θα σκύψει να σου δέσει τα κορδόνια σου, θα σε πάρει τηλέφωνο να σιγουρευτεί ότι έφτασες σπίτι . Και μπήκες μέσα. Και κλείδωσες και την πόρτα.
  7. Επικοινωνεί τα πάντα μαζί σου. Δεν σου κρύβει πώς πραγματικά τον κάνεις να νιώθει για εσένα και τον εαυτό του. Δεν ντρέπεται να ακουστεί γλυκανάλατος ή σαχλο-ρομαντικούλης. Τόσα άλλα κάνει άλλωστε που τον προδίδουν.
  8. Θα έκανε τα πάντα για σένα. Δεν χρειάζεται και είναι νωρίς ακόμα σε φρέσκιες σχέσεις να κοιτάζουμε τι είναι το πιο τρελό πράγμα που έχει κάνει ο άλλος για εμάς γιατί πολλά μπορεί να πέσουν και στην κατηγορία του απλού ενθουσιασμού της αρχής. Όταν λέμε τα πάντα, εννοούμε ό,τι συνήθιζε να έχει ως συνήθειο πριν που δεν έχει τώρα. Γήπεδα που έχει κόψει, πάρε δώσε με πρώην κοπέλες ( άσχετα αν είναι νυν πολύ καλές φίλες λόγω ιστορίας «έχουμε φάει ψωμί και αλάτι μαζί» ), δεν θα σε παρασύρει σε μέρη που ξέρει ότι δεν θα περάσεις καλά και ας του λείπουν τα παλιά του λημέρια. Είναι ικανός να οδηγήσει για ώρες μέσα σε κίνηση προκειμένου να έρθει να σε δει έστω και για μισή ώρα, να πάει κάποιον δικό σου μέχρι το αεροδρόμιο, να περάσει ώρα με την κοριτσο-παρέα σου προκειμένου να τον πάρουν με καλό μάτι και να μην σου φέρουν στο μέλλον τίποτα μνηστήρες ενώ θα λείπει. Φυλάει τα νώτα του γιατί θέλει να φυλάξει και εσένα. Γιατί κάτι ξεχώρισε αυτήν την φορά μέσα του και κάνει ότι περνάει από τα χέρια του για να καταλάβεις ότι επενδύει σε εσένα και συναισθηματικά και συντροφικά.
large