Η διαδικασία του dating μπορεί να είναι πολύ περίεργη και ενίοτε άβολη. Μπορεί όμως να γίνει και πολύ διασκεδαστική. Αυτό θα συμβεί μόνο εάν είσαι πρόθυμη να ”βγεις από το καβούκι σου” και να κάνεις εσύ την πρώτη κίνηση!

Ναι, μπορεί το να κάνεις εσύ την πρώτη κίνηση να ακούγεται πολύ αγχωτικό αλλά έτσι θα έχεις πιο πολλές πιθανότητες να γνωρίσεις περισσότερους ανθρώπους. Είναι λογικό όσο περιμένεις από τους άλλους να σε προσεγγίσουν να χάνονται πολλές ευκαιρίες για ενδιαφέρουσες γνωριμίες.

Το ίδιο επιβεβαιώνει και η έρευνα της ιστοσελίδας γνωριμιών, OkCupid.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι ετεροφυλόφιλες γυναίκες που κάνουν αυτές την πρώτη κίνηση είναι πιο πιθανό να γνωρίσουν ελκυστικούς άντρες. Η έρευνα του OkCupid διαπίστωσε επίσης ότι όταν οι γυναίκες κάνουν την πρώτη κίνηση, όχι μόνο είναι πιο πιθανό να λάβουν απαντητικό μήνυμα, αλλά το 30% αυτών των μηνυμάτων αναμένεται να μετατραπούν σε πραγματικές συζητήσεις.

Τα δεδομένα του ιστότοπου γνωριμιών δείχνουν ακόμη ότι οι περισσότεροι άνθρωποι τείνουν να προσεγγίζουν ανθρώπους πιο ελκυστικούς από τους ίδιους. Η θεωρία της OkCupid είναι ότι εάν μια γυναίκα δεν κάνει απολύτως καμία κίνηση, θα λάβει μεν μηνύματα αλλά από λιγότερο ελκυστικούς άντρες. Εάν όμως κάνει την πρώτη κίνηση, είναι 2,5 φορές πιο πιθανό να λάβει απαντήσεις από πολύ ελκυστικούς άντρες.
Για να σου δώσουμε και άλλα κίνητρα να κάνεις την πρώτη κίνηση σημείωσε πως σύμφωνα με την έρευνα του Match.com στο Singles in America, το 75% των ανδρών θα ήθελε η γυναίκα να ξεκινήσει τη συνομιλία σε μια εφαρμογή γνωριμιών, ενώ μόνο το 19% των γυναικών που ερωτήθηκαν το έχουν κάνει. Επιπλέον, το 90% των ανδρών δηλώνουν ότι θα ήταν χαρούμενοι αν μια γυναίκα ζητούσε τον αριθμό τους, αλλά προς απογοήτευσή τους μόνο το 14% των γυναικών το κάνει.
Εάν δεν σε πείθουν ούτε οι παραπάνω έρευνες σκέψου κάτι απλό. Τι έχει περισσότερη σημασία; Μια στιγμή απόρριψης από έναν τελείως άγνωστο ή η προοπτική μιας ενδιαφέρουσας και συναρπαστικής συνάντησης;
Συνεχίζεις να είσαι διστακτική για να κάνεις εσύ την πρώτη κίνηση;
featured photo: Unsplash.com/@laurachouette