Η λέξη οργασμός συνδέεται με το ερωτικό κομμάτι ως επί το πλείστον. Ωστόσο, υπάρχουν και οι ενεργειακοί οργασμοί. Συνδέονται με το μυαλό παρά με το σώμα. Δεν έχουν κάνουν με την ερωτική ευχαρίστηση αλλά αντίθετα, με τον έλεγχο και την ισορροπία της ψυχικής υπόστασης.

Υπάρχουν έρευνες που αποδεικνύουν ότι μπορεί να έχεις έναν οργασμό ενέργειας μέσα από ποικίλες πράξεις. Η άσκηση, η οδήγηση ή και ένα extreme sport. Η ενέργεια που συσσωρεύεται μέσα σου παίζει σπουδαίο ρόλο στην έκβαση της καθημερινότητας σου. Αυτό που σκέφτεσαι, αυτό που έχεις μέσα σου και τελικά εκπέμπεις είναι σημαντικά.

Η ενέργεια που σε διακατέχει αποκτάται από την άσκηση του μυαλού σου.

Το να συνδεθείς με το μυαλό και τον εσωτερικό εαυτό σου είναι δυσκολότερο από τη σύνδεση του σώματος σου. Το mind over body δεν είναι κλισέ. Είναι ουσιαστικά αυτό που καθοδηγεί τις κινήσεις μας. Αν σκέφτεσαι ότι νιώθεις ελεύθερος, ισορροπημένος ή επιτυχημένος τότε τα υπόλοιπα θα ακολουθήσουν. Αν το μυαλό σου δεν σου επιτρέπει να αισθανθείς με αυτό τον τρόπο, τότε δεν θα συμβεί.

Οι ενεργειακοί οργασμοί συμβαίνουν ακριβώς έτσι. Με την εξάσκηση του μυαλού και των σκέψεων μας προς το καλύτερο.

Όταν εκπαιδεύεις το νου σου να απολαμβάνει κάθε στιγμή, όταν δίνεις το 100% σε ότι κάνεις. Παρατήρησε τον εαυτό σου. Δοκίμασε μία ημέρα να είσαι απόλυτα παρών/ούσα σε ότι κάνεις. Να δίνεις τον εαυτό σου στη δουλειά σου, τη γυμναστική σου, τους τρόπους σου. Θα δεις πως στο τέλος της ημέρας θα φτάνεις σε αυτό το ψυχολογικό peak που αποζητάς. Θα νιώσεις απελευθέρωση και μία μικρή ευτυχία ότι τα κατάφερες.

Αρκεί να παραδοθείς σε ότι καλό υπάρχει μέσα σου, για να το βγάλεις προς τα έξω. Μην μένεις προσκολλημένος μόνο στο πως θα αντιδράσει το σώμα σου. Κάνε focus στο πώς επεξεργάζεσαι όσα σου συμβαίνουν και τι σημαίνουν για εσένα. Προσπάθησε να βαδίζεις δίπλα δίπλα με το μυαλό σου αντί να σε οδηγεί αυτό τυφλά σε κάθε απόφαση. Αν καταφέρεις να κρατήσεις αυτή την ισορροπία, τότε η ενέργεια σου θα εκτοξευτεί.

featured photo: Unsplash.com/@brookecagle