Πολλοί συνδέουν τους εξωστρεφείς με άτομα ρηχά, που ζητούν μόνο την προσοχή του άλλου. Κι όμως, η εξωστρέφεια είναι ένα σημαντικό στοιχείο σε μία σχέση.

Θα έχεις γνωρίσει ενδεχομένως αρκετούς εξωστρεφείς στη ζωή σου. Η δίψα τους για την περιπέτεια, την περιέργεια να ανακαλύψουν νέα πράγματα αλλά και ο ενθουσιασμός τους κρύβει συνεχώς εκπλήξεις για το περιβάλλον τους. Ωστόσο, μπορεί να σου φαίνεται κουραστικό όλο αυτό, ειδικά αν είσαι ένας κατεξοχήν εσωστρεφής. Τα ετερώνυμα όμως έλκονται, όπως ήδη γνωρίζεις και θα καταλάβεις αμέσως το γιατί.

Σε φέρνουν “αντιμέτωπη” με νέες εμπειρίες

Οι εξωστρεφείς τύποι, δεν είναι εκείνοι που θα περιμένουν το σύμπαν να συνωμοτήσει για να τους φέρει όσα θέλουν. Σηκώνονται και το διεκδικούν. Αναζητούν συνεχώς τρόπους να μάθουν, να δουν, να κάνουν πράγματα που δεν έχουν ξανά κάνει. Ακριβώς επειδή θέλουν και μπορούν. Αυτό μπορεί να σου φαίνεται ριψοκίνδυνο αν δεν είσαι αυτού του στυλ αλλά σταδιακά ανακαλύπτεις πως ίσως να σου έλειπε αυτό το “χρώμα” στην καθημερινότητα σου.

Σε ενθαρρύνουν να βγεις από το comfrot zone σου

Η ζώνη ασφαλείας σου μπορεί να γίνει το αγαπημένο σου καταφύγιο σε περιόδους που δεν νιώθεις καθόλου δημιουργική, στρεσαρισμένη ή απλά απογοητευμένη. Ένας εξωστρεφής σε βοηθάει να δεις τα θετικά τις ημέρες που δεν νιώθεις ότι μπορείς να το κάνεις. Κι αυτό γιατί ακόμη κι αν νιώθει πως δεν έχεις το απαραίτητο mood, επικοινωνεί και βρίσκει κάτι καινούριο να κάνετε μαζί. Σε μία τέτοια σχέση, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα βαρεθείς.

 Είναι η ζωή του party  και για τους δυο σας

Δεν χρειάζεται να νιώθεις πως πρέπει να προσπαθήσεις για να γίνεις το κέντρο της προσοχής σε ένα πάρτι για να γνωρίσεις όλα τα άτομα σε αυτό. Ένας εξωστρεφής μπορεί να το κάνει άμεσα και χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια, καθώς έχει εξαιρετικά social skills. Επικοινωνούν και αφήνουν τους γύρω τους να λάβουν την ενέργεια τους.

Αγαπούν το να σε εκθειάζουν

Μη νομίζεις πως λόγω της εξωστρέφειας αυτής θέλουν να επισκιάζουν εσένα. Το αντίθετο μάλιστα. Οι εξωστρεφείς σύντροφοι δεν χάνουν την ευκαιρία να σου κάνουν θετικά σχόλια και να τα κάνουν φανερά, μπροστά σε φίλους για παράδειγμα. Θέλουν να δείξουν το πόσο καλή είσαι και δεν ντρέπονται να το κάνουν δημόσια.

Είναι team players

Εξαιτίας των κοινωνικών τους ικανοτήτων, είναι πολύ καλοί στο να εκφράζονται δημόσια όπως είπαμε. Δεν διστάζουν λοιπόν να πουν τις ιδέες τους, να συζητήσουν και ακόμη και να αναθεωρήσουν μέσα σε ένα group ατόμων. Αν σε δυσκολεύει κάποια κατάσταση, είναι εκείνοι που θα προσπαθήσουν να βρουν ένα πλάνο δράσης και πιθανές λύσεις προκειμένου να σε βοηθήσουν να βγεις από αυτήν.

Είναι γεμάτοι εκπλήξεις

Παρόλο που ένας εξωστρεφής είναι πολύ ανοιχτός στο να εκφράζεται και δεν κρύβει την προσωπικότητα του, μαζί του έχεις πάντα κάτι καινούριο να ανακαλύπτεις. Όσο σου αφήνει το χώρο να τον μάθεις και μοιράζεται στιγμές μαζί σου, τόσο περισσότερο θα βλέπεις πως έχεις να κάνεις με έναν πολύπλευρο άνθρωπο.

Έχουν αυτοπεποίθηση και είναι σίγουροι για το ποιοι είναι

Φυσικά και ένας εξωστρεφής έχει αυτοπεποίθηση. Η θετική του ενέργεια, το χαμόγελο και η ζεστασιά που θα λάβεις λίγα λεπτά αφού μιλήσεις μαζί του, θα σε κάνει να το συνειδητοποιήσεις. Να είσαι απλά ο εαυτός σου. Του αρέσει να επικοινωνεί, να ρωτάει και να σε μαθαίνει. Δεν χρειάζεται να πιεστείς για να μιλήσεις ή να δείξεις έναν άλλο αέρα, το κάνουν ήδη αυτοί αυθόρμητα. Επίσης, δεν “αγχώνεται” για το τι πιστεύουν οι άλλοι για εκείνον. Η σιγουριά του είναι μεταδοτική και σε κάνει κι εσένα να νιώθεις πιο καλά με τον εαυτό σου και τις επιλογές σου.

Περνάς καλά μαζί τους αλλά έχεις και τον προσωπικό σου χώρο

Αν νιώσει πως χρειάζεσαι κάποιο χρόνο μόνη σου, να είσαι σίγουρη πως θα τον έχεις. Μπορεί και θέλουν να είναι μαζί σου όλη την ημέρα αλλά μπορούν επίσης να σου δώσουν τον προσωπικό σου χώρο. Η ανεξαρτησία τους επιτρέπει να μην προσκολλώνται πάνω σου αλλά ταυτόχρονα να είναι εκεί για εσένα όταν είστε άνετα με αυτό και οι δύο.

featured photo: Τwenty20.com/criene