Σάκης Ρουβάς- Έλα μου

Ή αλλιώς ‘‘θα σου κάνω μακαρόνια με κιμά για να φας’’.

1069692

Όταν λέμε οι Έλληνες είναι trash δεν σημαίνει ότι είναι σκουπίδια, μην κάνετε ακριβή μετάφραση γιατί τότε χάνετε την ουσία. Η έννοια trash δεν είναι συνώνυμη με την λέξη trans, άλλο το ένα και τελείως διαφορετικό το άλλο. Trash θεωρείτε οτιδήποτε παλιακό που όχι απλά έχει περάσει η μόδα του και ο καιρός του, αλλά δεν πρόκειται και δεν μας ενδιαφέρει να ασχοληθούμε περαιτέρω με αυτό.

 ΑΛΛΑ

Όταν μιλάμε για διασκέδαση, σε συνδυασμό με τον τρόπο που Εμείς διασκεδάζουμε, τότε η έννοια του trash αποκτά μια άλλη (θετική) διάσταση. Πλέον, το trash θεωρείται κατηγορία που συμπεριλαμβάνει τραγουδιστές, παρουσιαστές, εκπομπές, τρόπο ντυσίματος ακόμα και εκφράσεις, γενικά οι μουσικές- ταμπού που υπάρχουν και όλο αυτό έχει τεράστια απήχηση στο ελληνικό κοινό.

Δεν ξέρω άμα το παρατηρήσατε, αλλά τα trash parties τα τελευταία 2-3 χρόνια αποτελούν μια δυναμική πρόταση για το Athens by night. Ειδικά η τωρινή γενιά των 20+ και φυσικά οι μεγαλύτερες που τους θυμίζουν τα νεανικά τα χρόνια, είναι θερμοί υποστηρικτές. Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η καθημερινότητα μας, με τόσο άγχος, πίεση και τρέξιμο χρειαζόμαστε κάτι ανάλαφρο, αστείο και με εγγυημένη επιτυχία. Και αυτά είναι τα trash parties. Είναι η ένοχη απόλαυση που το κάνει μαγικό, σαν να κάνεις δίαιτα και να τρως σοκολάτα, όπως αναφέρουν και οι Trash Formers και έχουν δίκαιο.

Από την άλλη, θα μου πείτε, εγώ δεν ακούω τέτοια μουσική. Μα καλά είναι απάντηση αυτή? Φυσικά και υπάρχουν γούστα και φυσικά είναι υποκειμενικά, αλλά όλοι στα κλαμπ, οι στα πάρτυ μετά τις 4 μπαίνουν τα trash και γίνεται πανικός, μην μου πείτε όχι. Είναι η αίσθηση της απελευθέρωσης και της έκφρασης, που δεν πρέπει να ακολουθήσεις κάποιους κανόνες και απλά χορεύεις. Φυσικά, όλοι τρελαινόμαστε με το Έλα μου του Σάκη, την αντρική κολόνια της Κοκκίνου, το ασανσέρ του Βαλάντη, με Λεμπέση (που είναι ο ορισμός του trash), Βανδή, Σαρρή, Σμπρίνα, Κοστόπουλος και όλοι οι άλλοι καταλάβατε πάντως.

Γιατί μεταξύ μας το trash δεν είναι θέμα γούστου, αλλά ορίζει μια εποχή.