Πρώτη φορά, οφείλω να ομολογήσω διάβασα για τους Original Replica, στο SOUL. Δεν ήταν παρά μόνο ένα μονοσέλιδο άρθρο και οι εικόνες της πιο αυθεντικής και πρωτότυπης δουλειάς που κέντρισε το ενδιαφέρον μου. Ψάχνοντας λοιπόν, είδα πως αυτό το brand απαρτίζεται από δύο εξαιρετικά δημιουργικά άτομα. Τον Βασίλη Μητσιόπουλο και την Βαρβάρα Παναγιωτίδου. Από δύο ανθρώπους, οι οποίοι διοχετεύουν την έμπνευση και την όρεξη τους για δουλειά στην δημιουργία κάθε πρότζεκτ που θα πέσει στα χέρια τους.

whoweare

Η δουλειά τους, στεγάζεται σε έναν μικρό χώρο, ο οποίος τελεί χρέη γραφιστικού γραφείου μα και εργαστηρίου καλλιτεχνικής μεταξοτυπίας. Σε συνδυασμό με την στέγαση μιας εκτυπωτικής μονάδας, το team συνεργάζεται και δημιουργεί έργα ‘προσεγμένα’ τόσο εκτυπωτικά μα και σχεδιαστικά.

Σε αντίθεση με μεγαλύτερες εκτυπωτικές μονάδες, οι Original Replica, μπορούν και παρέχουν μικρά τιράζ μα και μαθήματα καλλιτεχνικής μεταξοτυπίας. Γι’ αυτό άλλωστε, εδώ και δύο μήνες λειτουργεί το ‘Open Studio’. Ένας χώρος παροχής υλικών και γνώσης, οπού ο καθένας μπορεί να εκφράσει την δημιουργικότητα του με την σχεδίαση μα και εκτύπωση των δικών του ιδεών.

p1070065

Ρώτησα μερικά πράγματα τους ιδρυτές της επιχείρησης και οι ίδιοι μου απάντησαν.

Πως και γιατί ξεκινήσατε;

Η Replica, ξεκίνησε πριν από 2 χρόνια ως γραφιστικό-δημιουργικό γραφείο, αλλά και ως ‘studio’ καλλιτεχνικής μεταξοτυπίας. Είχαμε εργαστεί για χρόνια σε διάφορα γραφεία και θέλαμε τον δικό μας χώρο, όπως τον φανταζόμασταν να λειτουργεί. Με την μεταξοτυπία ωστόσο ήρθαμε σε επαφή στις σπουδές μας στην Αγγλία. Η αμεσότητα και ο πειραματισμός, μας κέρδισε.

Πού βρίσκετε την έμπνευση και το κουράγιο να δημιουργείτε μέσα σε μία εποχή κρίσης;

Στην Replica όταν δεν σχεδιάζουμε και δεν τυπώνουμε μεταξοτυπίες μαθαίνουμε για το διάστημα, εμπνεόμαστε από ανθρώπους και νέες ιδέες. Ανακαλύπτουμε καινούργιους ήχους και εικόνες. Όλα αυτά μας δίνουν την ώθηση και την ενέργεια να σχεδιάζουμε και να τυπώνουμε.

tin_lp_photo6_fb

6_5

Ποιες βλέψεις έχετε ως επιχείρηση;

Να μην μεταφερθούμε στην Βουλγαρία.

940ianos1_3

940da_2

Η επόμενη session είναι στις 14 Ιουνίου και οι νέες συναντήσεις θα γίνουν τον Σεπτέμβρη. Επίσης θα γίνει έκθεση με τα έργα όλων των συμμετεχόντων. Ακόμη αξίζει να τσεκάρεις την καινούργια τους δουλειά. Την επιμέλεια του δίσκου This is Nowhere, που κυκλοφόρησε από το γερμανικό label Nasoni. Μα και να επισκεφτείς το διαδικτυακό κατάστημα που έχουν δημιουργήσει, στο οποίο σίγουρα θα βρεις κάτι που να σε εκφράζει.

Originalreplica.gr  

6_6