Το μήλο της έριδος για τους άντρες και τις γυναίκες. ‘Μα καλά, όλο το σπίτι πήρες μαζί;’ ‘Τα απολύτως απαραίτητα πήρα καλέ!’ Εντάξει, αν δεν έχεις μαζί και 2 παιδιά στην παραλία, δε χρειάζεται να πάρεις όλη τη σαλονοτραπεζαρία. Γι αυτό είμαστε εμείς εδώ, για να σου πούμε ποια είναι τα άκρως απαραίτητα πράγματα που πρέπει να υπάρχουν μέσα στην τσάντα σου, είτε είσαι σε διακοπές, είτε κάνεις μία μονοήμερη εξόρμηση.

23b7ce43bae85f29b70e6ce058c0e5dd

Μαγιό και ρούχα: Υπάρχει αυτή η φήμη, ότι καλό είναι να μη μένεις με το βρεγμένο μαγιό για ώρα, διότι ελλοχεύουν και οι κίνδυνοι μυκητίασης και άλλων παρόμοιων. Προφανώς και είναι έτσι, πόσω μάλλον αν έχεις και μια παραπάνω ευαισθησία στο θέμα. Φρόντισε λοιπόν, να έχεις μαζί μία αλλαξιά μαγιό. Αν σκοπεύεις να τη βγάλεις όλη μέρα στην παραλία, έχε μαζί σου ένα καφτάνι που είναι ρούχο- πασπαρτού, σε περίπτωση που θες να πας για ένα ποτό μετά.

Καλλυντικά: Εντάξει, το μακιγιάζ στην παραλία το λες και φάση 90’s, το λες και κιτς. Αλλά, σίγουρα, δεν πρέπει να λείπει από τη τσάντα σου το αντηλιακό (υψηλού δείκτη παρακαλώ), αντηλιακό σπρέι μαλλιών (ειδικά για όσες έχουν βαμμένα μαλλιά) και το λιποζάν σου, για ενυδάτωση. Το καλοκαίρι, δεν υπάρχει τίποτα πιο σέξι από το natural.

26f02fd9a09bc736c3fb170b25b5aca8

Βιβλίο:  Άσε τα gadgets για λίγο στο σπίτι και χαλάρωσε! Tablets και παραλία δεν ταιριάζουν, πώς να το κάνουμε! Πιάσε εκείνο το βιβλίο, που όλο το χειμώνα αγνοούσες, επειδή δεν προλάβαινες και ξέχνα λίγο τα buffering και τα upload.

Θερμός: Ποτέ δεν ξέρεις πού θα βρεθείς, ειδικά αν δεν είσαι τύπος της οργανωμένης παραλίας. Οπότε άσε το ρίσκο και φρόντισε να έχεις πάντα μαζί ένα θερμός με νερό ή έστω, με παγωμένο τσάι για ενυδάτωση.

Πετσέτες και καπέλα: Οι πετσέτες πάνε σετ με το μαγιό. Αν είναι βρεγμένη, θα χρειαστείς οπωσδήποτε και δεύτερη, για να μην τρέχουμε σε γιατρούς καλοκαιριάτικο. Όσο για το καπέλο, είναι η μοναδική περίπτωση που μπορείς να τα βάλεις ανενόχλητη, χωρίς να φοβάσαι ότι θα σε κοιτάνε περίεργα που κυκλοφορείς με fedora, αλλά και αυτοπεποίθηση!

(Τελικά έχουν δίκιο οι άντρες. Είναι πολλά τα χρειαζούμενα!)

2930c3bfab70081e08b0c5b40286fbfe