Ξεκίνησες το τρέξιμο εδώ και μερικούς μήνες, τα αποτελέσματα που έχεις όμως δεν είναι τα αναμενόμενα, το αντίθετο θα έλεγα! Κι ενώ εσύ τρέχεις, φεύγουν τρέχοντας και οι θερμίδες αλλά ο αριθμός των κιλών σου στη ζυγαριά δε λέει να πάει προς τα κάτω.

Λάθος διατροφικές επιλογές

Αθλήθηκες και ένιωσες τόνους θερμίδων να φεύγουν από πάνω σου! Τώρα ήρθε η ώρα να φας και γιατί είσαι κάπως εξαντλημένη θα φας ό,τι βρεις μπροστά σου ή ό,τι θες να βρεις μπροστά σου. Η επιλογή fast food που έχεις στο μυαλό σου είναι ίσως από τις χειρότερες που έχεις να κάνεις αυτή τη στιγμή. Τι κι αν σκέφτεσαι ότι είναι ένας τρόπος να επιβραβεύσεις τον εαυτό σου, η αλήθεια είναι ότι “χαραμίζεις” την γυμναστική που μόλις έκανες. Ιδανική λύση θα ήταν να φας ένα σνακ πλούσιο σε πρωτεΐνες και υδατάνθρακες που να μην υπερβαίνει όμως τις 150 θερμίδες!

Δεν τρέχεις αρκετά

Αν συνεχίζεις το τρέξιμο αλλά δεν βλέπεις αποτελέσματα στη ζυγαριά σου, τότε ίσως πρέπει να ρίξεις μια ματιά στο ημερολόγιο σου. Εάν κάνεις jogging μια φορά τη βδομάδα, 45 λεπτά λογικό είναι ότι δεν θα δεις αποτέλεσμα, αφού χρειάζεται να γίνεται πολύ περισσότερες φορές! Για να χάνεις περίπου μισό κιλό την εβδομάδα χρειάζεται να κόψεις γύρω στις 500 θερμίδες από τα γεύματά σου σε συνδυασμό με σωστή διατροφή και άσκηση! Στην περίπτωση που η απώλεια κιλών είναι ο πρωταρχικός σου στόχος, αύξησε τη διάρκεια και τη συχνότητα που αθλείσαι σε 3-4 φορές τη βδομάδα, ενώ παράλληλα μπορείς να συνδυάσεις και άλλα είδη γυμναστικής που θα σε βοηθήσουν.

Καις λιγότερα απ’ όσα νομίζεις

Μόλις επέστρεψες από το τρέξιμο και είσαι αφάνταστα ιδρωμένη. Το συμπέρασμα σου είναι ότι θα έχασες σίγουρα πάνω από 500 θερμίδες, αυτό όμως δε συμβαίνει! Είναι πολύ εύκολο να πέσεις στην παγίδα του λάθους αν υπολογίζεις μόνη σου το πόσο περίπου θα έχασες. Αυτό που θα σε βοηθήσει σε αυτή την περίπτωση είναι ένα heart rate monitor ή τουλάχιστον ένα application στο κινητό σου!

Ίδια άσκηση – διαφορετική μέρα

Αυτό πάει να πει ότι επαναλαμβάνεις συστηματικά την ίδια μορφή άσκησης. Το σώμα σου συνήθισε να επαναλαμβάνει τα ίδια και τα ίδια και αυτό δεν το βοηθάει στην απώλεια βάρους. Χρειάζεται ένα «σοκ» για να αναστατωθεί και να επέλθει η απώλεια. Δοκίμασε να κάνεις εναλλαγές στην ταχύτητα, στο χρόνο και στις αποστάσεις. Επιπλέον, συμπεριέλαβε στην άσκηση σου διαφορετικές διαδρομές και στυλ κάθε φορά όπως ανηφόρες, κατηφόρες, τρέξιμο σε διάδρομο ή στον δρόμο ώστε να κρατάς ζωντανούς τους μυς σου.

Δεν είναι μόνο τα κιλά

Παρόλο που δε χάνεις κιλά όπως θα ήθελες, πρέπει να σε ενημερώσουμε ότι αυτό δε θα έπρεπε να σε ανησυχεί! Με την άσκηση θα δεις αισθητή διαφορά στα ποσοστά λίπους σου αλλά και στο μυϊκό ιστό – προς το καλύτερο – που αυτό είναι πολύ θετικό. Όπως επίσης και στους πόντους της μέσης, της περιφέρειας κτλ. Αν καταφέρεις να βελτιώσεις την υγεία σου μέσα από το τρέξιμο και χάσεις μερικούς πόντους, τα κιλά σου είναι απλά ένας αριθμός!

first published: Μάι 6, 2018