Μία φορά το μήνα, τα κορίτσια που παρακολουθώ, όσο τυπικά κι αν είναι με το πρόγραμμα διατροφής τους, έχουν μία «κακή» μέτρηση.

Δυστυχώς, για εμάς τις γυναίκες, συγκριτικά με τους άντρες, είναι πιο δύσκολο να χάσουμε βάρος, λίπος και να αποκτήσουμε τους μύες που θέλουμε.

Η αιτία γι’ αυτό είναι ο εμμηνορρυσιακός κύκλος. Σε αντίθεση με τους άντρες, οι γυναίκες θα πρέπει να αντιμετωπίσουν μία φορά τον μήνα τα συμπτώματα που επέρχονται λόγω των διακυμάνσεων στις ορμόνες.

Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι, με τους οποίους μπορείς να αντιμετωπίσεις την δυσάρεστη αυτή περίοδο και να πετύχεις τους fitness στόχους σου.

  1. Άλλαξε το πρόγραμμα σου

Τα αυξημένα επίπεδα οιστρογόνων κατά τη διάρκεια της περιόδου, μπορούν να σε κάνουν πιο ευάλωτη σε τραυματισμούς. Μπορούν επίσης να επηρεάσουν την ισορροπία, τον συντονισμό και τη δύναμη σου.

Τι να κάνεις;  Άσε τα ελεύθερα βάρη που στηρίζονται σε αυτά τα χαρακτηριστικά εκείνες τις ημέρες και επικεντρώσου πιο πολύ στα όργανα με βάρη.

  1. Θέσε εφικτούς στόχους

Όταν ξεκινάς την προσπάθεια να αλλάξεις τρόπο ζωής και την εμφάνιση του σώματος σου, το μυαλό παίζει καθοριστικό ρόλο, καθώς είτε μπορεί να σε βοηθήσει να φτάσεις μέχρι τέλους είτε να τα παρατήσεις γιατί αποθαρρύνθηκες μετά από συμπτώματα όπως το πρήξιμο.

Τι να κάνεις; Γνωρίζοντας τις ημέρες του κύκλου σου προσπάθησε να συγκρίνεις τα αποτελέσματα της εβδομάδας του ενός μήνα με τον άλλον και όχι του ίδιου.

  1. Μάθε τον κύκλο σου

Πρόκειται για το κυριότερο tip. Το να έχεις μία γενική γνώση των ορμονικών διακυμάνσεων που συμβαίνουν κάθε μήνα είναι βασικό, όμως η κατανόηση των προσωπικών σου συμπτωμάτων σε κάθε φάση της περιόδου είναι το σημαντικότερο.

Τι να κάνεις; Μπορείς να κρατήσεις ένα σημειωματάριο όχι μόνο με τις ημερομηνίες της έμμηνης ρύσεως αλλά και μετα συμπτώματα που εμφανίζονται κάθε μήνα.

www.facebook.com/virginiaskoulidi | www.instagram.com/dietlicious_gr