Σύμφωνα με τα πληρώματα των αεροσκαφών, το να βγάζεις τα παπούτσια σου ενώ βρίσκεσαι στο αεροπλάνο είναι επικίνδυνο. 

Οι αεροσυνοδοί περνούν ένα μεγάλο μέρος της ζωής τους πάνω σε ένα αεροπλάνο. Έτσι, αν θέλεις να μάθεις τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνει όταν βρίσκεσαι σε πτήση, δεν έχεις παρά να ρωτήσεις. 

Βρήκαμε μερικές από τις καλύτερες συμβουλές που έχουν δώσει ποτέ μέλη του πληρώματος ενός αεροσκάφους. Από τα ποτέ που δεν πρέπει να καταναλώνονται σε ώρα πτήσεις, στις πιο τρομακτικές ιστορίες τους εν ώρα εργασίας… καταλήξαμε στο πόσο μισούν όταν οι επιβάτες βγάζουν  τα παπούτσια τους εν ώρα πτήσης.

Μία πρώην αεροσυνοδός έδωσε πρόσφατα μια συνέντευξη στο Cosmopolitan και ερωτήθηκε ως προς το γιατί δίνεται η εντολή του να μην βγάζουν οι επιβάτες τα παπούτσια τους όσο βρίσκονται στον αέρα.

“Εκτός από το ότι μυρίζει όλη τη καμπίνα του αεροσκάφους, τα παπούτσια θα πρέπει να φοριούνται την ώρα της πτήσης σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Ακόμα κι αν δεν είναι μέρος των οδηγιών ασφαλείας. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, θραύσματα από το πάτωμα του αεροσκάφους θα κλείσουν την έξοδο κινδύνου, όπως και οποιαδήποτε έξοδο διαφυγής έξω από το αεροπλάνο. Αν τα πόδια σας δεν είναι σωστά καλυμμένα, θα δυσκολευτείτε αρκετά να διαφύγετε σώοι και αβλαβείς.”

Ένας ακόμα λόγος, είναι ότι όταν οι αεροσυνοδοί βλέπουν τους επιβάτες να περπατούν ξυπόλυτοι, κυριολεκτικά αηδιάζουν. 

Πολλές φορές οι τουαλέτες δεν απολυμαίνονται κατά τη διάρκεια της πτήσης. Οπότε, ποιος ο λόγος να πατήσεις με “γυμνό” πόδι εκείνα τα υγρά που βρίσκονται εκεί;

Αν κάποιος είναι άρρωστος κατά τη διάρκεια της πτήσης, μία ομάδα θα πάει αμέσως να αναλάβει το καθάρισμα. Αλλά μόνο το σημείο που υπήρξε πρόβλημα, όχι όλη την περιοχή. Οπότε, την επόμενη φορά που θα βρίσκεσαι σε αεροπλάνο καλό θα ήταν να μην αποχωριστείς τα παπούτσια σου. 

Πηγή: www.cosmopolitan.in