Ρύζι με γιαούρτι, κύμινο και τσίλι

Το παρακάτω πιάτο με ρύζι και γιαούρτι είναι πλούσιο σε αρώματα. Μπορείς να το συνδυάσεις με ψητό κοτόπουλο ή παϊδάκια.

Τι θα χρειαστείς:

400γρ ρύζι basmati

1 κουταλιά ελαιόλαδο

1 γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ ΚΛΑΣΙΚΟ 2%

1 κουταλιά φρεσκοτριμμένο ginger

1 κουταλάκι σπόροι κύμινο

1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη

2 κουταλιές φρεσκοκομμένο κόλιανδρο

3/4 από ένα κουταλάκι αλάτι

Πως θα το φτιάξεις:

Βράσε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι και σε μέτρια θερμοκρασία ζέστανε το λάδι, πρόσθεσε το ginger, το κύμινο και την πιπεριά. Σόταρε για 30 δευτερόλεπτα να αρωματιστεί το λάδι. Πρόσθεσε το ρύζι, το αλάτι, το κόλιανδρο και ανακάτεψε ώστε το ρύζι να αρωματιστεί από το λάδι. Κλείσε τη θερμοκρασία και πρόσθεσε το γιαούρτι. Ανακάτεψε καλά και σέρβιρε είτε ζεστό είτε κρύο.

0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.