Την Πέμπτη στις 23 Μαΐου στο ετήσιο amfAR Gala στις Κάννες (σ.σ. το ίδρυμα για την έρευνα κατά του AIDS), η H&M αποκάλυψε το όνομα του σχεδιαστή με τον οποίο θα συνεργαστεί για το 2019. Ο λόγος για τον Giambattista Valli, έναν από τους δημοφιλέστερους σχεδιαστές με παράδοση στις εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί.

Με πέντε σχέδια, που φορέθηκαν από 5 μούσες τις μόδας – Kendall Jenner, Chiara Ferragni, Bianca Brandolini, Chris Lee (Li Yuchun), HER και Ross Lynch – το λαμπερό ετήσιο Gala ήταν το ιδανικό σκηνικό για να αποκαλυφθεί η νέα αυτή συνεργασία με τον Σουηδό σχεδιαστή. Είναι εξάλλου ο μάστερ των βραδινών φορεμάτων.

Κάποιες πληροφορίες για όσους είναι λιγότερο εξοικειωμένοι με τις πολυτελείς δημιουργίες του Giambattista Valli:

Ο σχεδιαστής, με έδρα το Παρίσι, ξεκίνησε την επωνυμία του το 2005, έχοντας εργαστεί προηγουμένως για τον οίκο Fendi καθώς και ως δημιουργικός διευθυντής στον Emaunel Ungaro. Τον Ιούλιο του 2011 παρουσίασε την πρώτη του Couture συλλογή. Το αποτέλεσμα; Έγινε μέλος του αυστηρά exclusive Chambre Syndicale de la Haute Couture στο Παρίσι.

Τα looks που παρουσιάστηκαν στις Κάννες έγιναν διαθέσιμα από τις 25 Μαΐου σε επιλεγμένα καταστήματα H&M και στο hm.com. Η πλήρης συλλογή αναμένεται να κυκλοφορήσει σε όλα τα καταστήματα από τις 7 Νοεμβρίου. Ήδη το πρώτο λανσάρισμα σημείωσε τεράστια επιτυχία, με πολλά κομμάτια να είναι ήδη sold out.

Η συλλογή περιλαμβάνει oversized floral σακάκια, φορέματα που θυμίζουν γαλλική εξοχή και περίτεχνα high heels. Κάποια από αυτά τα είδαμε στην επίδειξη του σχεδιαστή στο Παρίσι τον Μάρτιο που μας πέρασε. Οι πρώτες εντυπώσεις είναι ότι πρόκειται για πολύ σύγχρονα κομμάτια, με παιχνιδιάρικες πινελιές. Οι τιμές κυμαίνονται από 100-399£. Το Haute Couture μπορεί να είναι ένας ελιτίστικος κόσμος που απολαμβάνουν οι πλουσιότεροι καταναλωτές της μόδας, αλλά οι φαν του Valli είναι από τους νεότερους σε αυτή την κατηγορία. Έτσι λοιπόν η συνεργασία με την H&M θα μπορέσει να αξιοποιηθεί από ένα ευρύτερο κοινό.

Ο Valli τον Ιανουάριο είχε πει το εξής στον fashion critic της Vogue, Anders Christian Madsen:

“Στο τέλος της ημέρας πουλάμε ένα όνειρο, και τώρα, με αυτή τη συνεργασία, μπορείτε να γίνετε και εσείς μέρος του ‘couture’ ονείρου.”

>> Ακολούθησε μας στο Instagram <<


Images: Vogue UK