Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το πώς δέκα απλά πράγματα μπορούν να σε κάνουν ευτυχισμένη. Χωρίς καν να χρειαστεί να βγεις από το σπίτι σου. Αποδέξου τη φράση “η ευτυχία βρίσκεται στα μικρά πράγματα” και ξεκίνα το κυνήγι της.

Στρώσε το κρεβάτι σου

Είναι πλέον αποδεδειγμένο το πόσο θετική επίδραση έχει αυτή η μικρή, τρίλεπτη διαδικασία στον τρόπο που θα κυλήσει το υπόλοιπο της μέρας σου. Ας είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνεις αμέσως μόλις σηκωθείς, πριν φτιάξεις τον καφέ σου.

Τακτοποίησε το κάθε δωμάτιο

Είναι ένα απλό trick, δοσμένο από το βιβλίο της Marilyn Paul, It’s Hard to Make a Difference When You Can’t Find Your Keys. Αυτή η διαδικασία θα δώσει το απαραίτητο boost στη διάθεσή σου και λειτουργεί ως εξής: Το clutter προκαλεί στρες, είτε το αντιλαμβάνεσαι είτε όχι. Ξόδεψε λίγα λεπτά από το χρόνο σου για να τακτοποιήσεις κάθε δωμάτιο πριν βγεις από αυτό.

Χρησιμοποίησε αντικείμενα με συναισθηματική αξία στη διακόσμηση του σπιτιού σου

Το πλάνο είναι απλό: Κάνε το σπίτι σου gallery των πιο θετικών και αξέχαστων αναμνήσεων σου.

Ξεκίνησε ένα ημερολόγιο ευγνωμοσύνης γράφοντας μια γραμμή κάθε μέρα

Κάθε βράδυ πριν κοιμηθείς απλώς κατάγραψε μια ευχάριστη στιγμή από τη μέρα που πέρασε. Με αυτό τον τρόπο θα καλλιεργήσεις μια στάση ευγνωμοσύνης απέναντι στη ζωή και την καθημερινότητα που πολλές φορές μοιάζει πολύ δύσκολη.

Αν δεν μπορείς να το αποφύγεις, απόλαυσε το

Η αλήθεια είναι μια: Τα πιάτα δεν πρόκειται να καθαριστούν μόνα τους, άρα αναγκαστικά θα πρέπει να την κάνεις τη δουλειά. Και θα σου αρέσει κιόλας. Νιώσε το νερό να τρέχει στα χέρια σου, απόλαυσε το αίσθημα καθαριότητας μετά και την εικόνα της κουζίνας σου απόλυτα συμμαζεμένης. Στην τελική, fake it till you make it δε λένε; Ωραία, προσποιήσου ότι απολαμβάνεις τη διαδικασία.

10 πράγματα που θα σε κάνουν πραγματικά χαρούμενη στο σπίτι
Apartment Therapy

Πριν σηκωθείς από το κρεβάτι κάθε πρωί, θέσε έναν στόχο

Στο The Art of Happiness, ο Δαλάι Λάμα λέει: “Κάθε μέρα, σκέψου καθώς ξυπνάς: Σήμερα είμαι τυχερός που είμαι ζωντανός, έχω μια πολύτιμη, ανθρώπινη ζωή, δεν πρόκειται να τη σπαταλήσω.” Αποφάσισε να το υιοθετήσεις και θέσε έναν μικρό στόχο κάθε φορά που ξυπνάς. Δε χρειάζεται να είναι το “θα κάνω τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος”. Μπορεί απλώς να είναι το “θα είμαι παραγωγική”.

Αν έχεις συγκάτοικο, κάνε μικρές χάρες για εκείνον χωρίς να περιμένεις κάτι πίσω

Όταν κάνεις κάτι καλό, νιώθεις αμέσως καλά. Είτε έχεις συγκάτοικο, είτε μένεις με την κολλητή σου είτε συγκατοικείς με το αγόρι σου, απλά γίνε χρήσιμη. Χωρίς να περιμένεις αντάλλαγμα, ούτε καν “ευχαριστώ”. Βγάλε τα σκουπίδια, στρώσε το κρεβάτι του, βάλε τα κλειδιά του στη θέση του για να μην τα ψάχνει το πρωί. Το να δημιουργείς δυνατές και υγιείς σχέσεις είναι ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες που συμβάλλουν στην ευτυχία σου.

Πάρε τηλέφωνο τουλάχιστον έναν φίλο ή συγγενή τη μέρα

Μπορείς να το κάνεις όσο καθαρίζεις, όσο στρώνεις το κρεβάτι σου ή βγάζεις βόλτα το σκύλο σου. Τα μηνύματα δε μετράνε! Πάρε τηλέφωνο ένα αγαπημένο σου πρόσωπο να μάθεις τι κάνει. Σύμφωνα με έρευνες το να μιλάμε με τους ανθρώπους μας (ακόμα και όταν δεν έχουμε πραγματικά τη διάθεση ή είμαστε εσωστρεφείς) μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα.

Ξόδεψε χρήματα που συμβάλλουν στο να έχεις ωραίες εμπειρίες μέσα στο ίδιο το σπίτι

Μάζεψε χρήματα για να αγοράσεις grill για να κάνεις party. Ή home cinema για να δεις κάτι πραγματικά καλό με τους ανθρώπους που αγαπάς. Οργάνωσε ένα μπάρμπεκιου και κάλεσε τους πιο κοντινούς σου φίλους. Εννοείται μην ξεχάσεις να βγάλεις φωτογραφίες για να θυμάσαι πάντα αυτές τις ωραίες στιγμές.

Ξόδεψε λίγη ώρα τη μέρα για συνδεθείς με κάτι ανώτερο από τον εαυτό σου

Δε θα ασχοληθούμε καθόλου με τις θρησκευτικές σου πεποιθήσεις, αν και έρευνες τις έχουν συνδέσει με την ευτυχία. Το θέμα είναι ότι ακόμα και να κάτσεις λίγο να σκεφτείς πόσο τεράστιο είναι το σύμπαν, θα είσαι πιο χαλαρή με τα μικρά, καθημερινά προβλήματα που μπορεί να σε εκνευρίσουν. Δε θα τους δώσεις τόση αξία. Επίσης, μπορείς να κάνεις μια μικρή βόλτα στη φύση. Να δημιουργήσεις μια μικρή γωνία στο σπίτι σου για να διαλογίζεσαι ή να κάνεις yoga. Οτιδήποτε μπορεί να σε συνδέσει με τον ανώτερο εαυτό σου.

>> Ακολούθησε μας στο Instagram <<


featured image: Elite Daily