Συμβαίνει κάτι αξιοσημείωτο με την παριζιάνικη αισθητική, που κάνει τα σπίτια να φαίνονται πάντα τόσο ανεπιτήδευτα κομψά. Οι κουζίνες συγκεκριμένα παρόλο που συνήθως είναι μικροσκοπικές, δείχνουν τόσο μίνιμαλ και ταυτόχρονα γεμάτες ενέργεια και χρώμα.

Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν μερικά πράγματα που κάνουν τις γαλλικές κουζίνες να μοιάζουν τόσο ”γαλλικές”. Και εδώ θα μάθεις ποια είναι αυτά και πώς μπορείς και εσύ να εντάξεις τη γαλλική φινέτσα στη διακόσμηση της κουζίνας σου.

Λουλούδια και φυτά

Ανεξάρτητα από το μέγεθός της, σπάνια θα βρεις μια γαλλική κουζίνα που να μην έχει γλάστρες με φυτά και βάζα με πολύχρωμα, φρέσκα λουλούδια. Και δεν είναι περίεργο αφού προσθέτουν χρώμα και ζωντάνια στον χώρο.

Κάδρα και πίνακες

Όσον αφορά το θέμα ”τέχνη” είναι πάντα αυτό που αμελούμε να σκεφτούμε όταν διακοσμούμε την κουζίνα μας. Φροντίζουμε πάντα τις πρακτικές λεπτομέρειες αλλά δεν δίνουμε σημασία στο πώς θα μπορούσε να γίνει ο χώρος αισθητικά πιο όμορφος. Οι Γάλλοι όμως ξέρουν τι θα πει τέχνη, και φροντίζουν να την προσθέτουν σε κάθε σημείο του σπιτιού τους. Ακόμα και στην κουζίνα τους!

Ξύλινες λεπτομέρειες και vintage πινελιές

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Amy B Kinser (@amybkinser)

Πολύ δύσκολα θα βρεις μια γαλλική κουζίνα που δεν θα έχει ξύλινα έπιπλα, λίγο πιο παλιά και ίσως φθαρμένα ή ξεβαμμένα. Αυτές και άλλες μικρές vintage πινελιές κάνουν τον χώρο σου να δείχνει πιο ”χωριάτικο”, αλλά με την έννοια της ζεστασιάς και του cozyness.

Αποθηκευτικούς χώρους

Επειδή τα περισσότερα διαμερίσματα είναι μικρά η κουζίνα δεν έχει συνήθως την πολυτέλεια του χώρου. Για αυτό μια λύση που βλέπουμε συνεχώς στις μικροσκοπικές κουζίνες των Γαλλίδων είναι τα αποθηκευτικά κουτιά και οι μικρές συρταριέρες που προστίθενται ως ένα επιπλέον έπιπλο. Επίσης σε περιπτώσεις όπου τα μαγειρικά σκεύη δεν χωράνε στα ήδη υπάρχοντα ντουλάπια, θα τα δεις κρεμασμένα στον τοίχο!

Χρώμα

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Home Art Tile (@homearttile)

Μπορεί η παριζιάνικη αισθητική να ασπάζεται τις μίνιμαλ και απλές γραμμές στη διακόσμηση αλλά αυτό δεν αποκλείει την προσθήκη χρώματος. Για αυτό μη διστάσεις να βάψεις κάποιον τοίχο σε έντονο χρώμα ή να επενδύσεις σε μια διαφορετική νησίδα για τη μέση.

featured photo: @travelling_gg