Φαντάσου να περπατάς κάποια μέρα στους δρόμους της Βαρκελώνης κι εκεί που όλες οι βιτρίνες έχουν ρούχα και αξεσουάρ, σε μία άλλη να βρίσκεται ένας νέος καλλιτέχνης που τραγουδά. Αυτή την σκέψη πρέπει να έκανε και ο δημιουργός του πρότζεκτ Gallery Session. Το μόνο που ήθελε να χωρίζει τους καλλιτέχνες από τους περαστικούς είναι ένα τζάμι μερικών εκατοστών.

Το Gallery Session θεωρείται ένα ζωντανό installation που μπορεί να μεταφερθεί σε διάφορα μέρη του πλανήτη

Για την ακρίβεια, μέχρι πρότινος στην συγκεκριμένη βιτρίνα στην Βαρκελώνη υπήρχαν μερικά μουσικά installations και έργα τέχνης. Αργότερα, όμως, εν μέσω καράντινας οι δημιουργοί αναρωτήθηκαν πώς μπορούν να σπάσουν αυτό το 4ο τείχος που δημιουργήθηκε ανάμεσα στους θεατές και τους καλλιτέχνες. Τώρα πλέον δεν υπάρχει 4ος τείχος, αλλά μόνο το τζάμι μίας βιτρίνας.

Το μόνο κριτήριο για τους καλλιτέχνες που επιλέγονται να τραγουδήσουν σε αυτό το σημείο είναι να αρέσουν στην ομάδα του Gallery Session. Πρόκειται για καλλιτέχνες που έχουν χτίσει όλη τους τη ζωή γύρω από τη μουσική. Ιδιαίτερα εκείνοι που έχουν προσπαθήσει για όλα μόνοι τους και δεν έρχονται από κάποια μεγάλη δισκογραφική, είναι οι αγαπημένοι τους.

Τα μακροπρόθεσμα σχέδια του Gallery Session περιλαμβάνουν καλλιτέχνες από όλον τον κόσμο

Η απήχηση που βρήκε το συγκεκριμένο πρότζεκτ οφείλεται κυρίως στους millenials αλλά και τη νέα Gen Z. Οι πρώτοι έχουν ήδη άψογη σχέση με τη μουσική και εκτιμούν οτιδήποτε καινοτόμο. Οι δεύτεροι φαίνεται να έχουν τις ιδέες και να θέλουν να τις κάνουν πράξη. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα αργήσουμε να δούμε το Gallery Session σε βιτρίνες όλου του κόσμου. Ξεκινώντας από το Λονδίνο, το Παρίσι ή τη Ρώμη, το πρότζεκτ θέλει να ανοιχτεί σε άλλες χώρες και ακούσματα.

Ταυτόχρονα αποτελεί κι ένα brand με τη δική του μοναδική ταυτότητα. Έτσι, αποσκοπεί σε περισσότερες συνεργασίες με άλλα brands. Μέχρι στιγμής έχει καταφέρει να συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα όπως το Bershka και το Adidas Originals. Μην παραξενευτείς λοιπόν αν δεις κάποια στιγμή μία πολύ διαφορετική βιτρίνα στην πόλη που ζεις.