Τα φυτά είναι σίγουρα μία όμορφη προσθήκη σε κάθε χώρο, καθώς έχουν την ικανότητα να τον αλλάξουν εντελώς και να τον κάνουν να δείχνει αφενός πιο όμορφος και αφετέρου πιο ζεστός.

Τα τελευταία χρόνια τα social media έχουν γεμίσει από ανθρώπους, οι οποίοι επενδύουν χρόνο και χρήματα σε φυτά τόσο εσωτερικού και εξωτερικού χώρου και οφείλουμε να ομολογήσουμε πως κάθε post που αφορά φυτά είναι πολύ ελκυστικό και αισθητικά μοναδικό.

Ειδικά όταν σκεφτείς πώς κάθε φυτό μπορεί να μεταμορφώσει τον χώρο σου.

Υπάρχουν ωστόσο κάποια φυτά τα οποία αποφεύγουν ακόμα και οι ειδικοί των φυτών καθώς είναι αρκετά δύσκολα και στη φροντίδα τους, αλλά ενίοτε μπορεί να είναι επικίνδυνα για κατοικίδια και παιδιά.

Φτέρη Maidenhair

Σύμφωνα με τον Nick Cutsumpas ειδικό των φυτών, οι λεπτόφυλλες φτέρες μπορεί να είναι δύσκολο να κρατηθούν “ευτυχισμένες” και υγιείς. «Τα φύλλα τους είναι τόσο ευαίσθητα που σε ξηρές συνθήκες (είτε είναι πολύ άμεσος ήλιος, είτε ένα πότισμα που ξέχασες) μπορεί να τις ξεράνει».

Η Alessia Resta του Apartment Botanist αναφέρει ότι η φτέρη Maidenhair είναι το μόνο φυτό που δεν θα αγοράσει ποτέ ξανά.

thenunheadgardener.com

«Αγαπώ πραγματικά τις άλλες φτέρες, αλλά το Maidenhair είναι ένα από αυτά τα φυτά που θα απέφευγα».

Αν ωστόσο έχεις κάποιο φυτό το οποίο απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα, όπως η συγκεκριμένη φτέρη το να την τοποθετήσεις στο σωστό σημείο είναι το κλειδί.

«Βεβαιώσου ότι διατηρείτε τη φτέρη σε σημείο με έμμεσο φως και υψηλή υγρασία», λέει ο Cutsumpas. Εκτός από τη σταθερή υγρασία, οι φτέρες Maidenhair χρειάζονται επίσης καλό πότισμα κάθε λίγες μέρες. Πιο συγκεκριμένα κάθε φορά που το χώμα τους είναι ελαφρώς στεγνό στην αφή.

Καλαθέα

Γνωστή για τα εντυπωσιακά φύλλα με σχέδια, αυτή η καλαθέα και η οικογένειά της έχει γίνει πολύ δημοφιλής στους συλλέκτες.

Αν πρόκειται να αγοράσεις μία καλαθέα, κάνε την έρευνα σου για τις συγκεκριμένες ανάγκες φροντίδας της.

Δεδομένου ότι πολλές ποικιλίες καλαθέα μπορεί να είναι εξαιρετικά ευαίσθητες, η Erin Marino, η επικεφαλής της σύνταξης στο κατάστημα The Sill με έδρα τη Νέα Υόρκη, προτείνει το πότισμα με αποσταγμένο νερό αντί για νερό βρύσης.

airplants.gr

Αυτό θα μειώσει την πιθανότητα συσσώρευσης υπερβολικών ορυκτών στο έδαφός τους.

Το συμπέρασμα είναι πως μερικά φυτά είναι πιο εύκολα στη φροντίδα τους από άλλα, με τις φτέρες Maidenhair και την καλαθέα να είναι οι πιο ιδιότροπες επιλογές.