Μία εβδομάδα πριν εμφανιστούν στην σκηνή του PIXI στο κέντρο της Αθήνας, οι Full Circle βρήκαν την ευκαιρία να μου δώσουν απαντήσεις σε όλα αυτά που ήθελα να μάθω γι’ αυτούς.

fullcirclepic

Η house- techno ταυτότητα τους έχει δημιουργήσει ένα πιστό εγχώριο- αλλά και international- κοινό που τους ακολουθεί και είναι παρόν σε κάθε event. Οι Full Circle δημιουργούν μελωδίες με σταθερά dance και electronica στοιχεία χωρίς να χάνεται η προσωπικότητα τους, είναι παιδιά με πάθος και αφοσίωση στην μουσική τους και αυτό φαίνεται. Έχουν οράματα και σκοπεύουν να τα πραγματοποιήσουν, οπότε συντονιστείτε διότι το μέλλον τους προβλέπεται ενδιαφέρον!

fullCirclepic1

Η είδηση του επερχόμενου event ήρθε στα αυτιά μου σχετικά πρόσφατα με θετικά σχόλια και φυσικά ανάλογες προσδοκίες.

Όσοι πιστοί προσέλθετε… και δεν νομίζω ότι θα το μετανιώσετε!

Είστε μια ομάδα από τρείς, δυο Dj’s και έναν παραγωγό. Ποίοι είστε και τι κάνετε διασκορπισμένοι στον κόσμο; Θέλουμε να σκεφτόμαστε ότι είμαστε παραπάνω από τρεις. Στον Κύκλο βρίσκονται όσοι έρχονται στα parties! Η ιδέα ξεκίνησε στην Αθήνα με τον Elijah, Mark και Antoni ενώ παράλληλα στην Σόφια ο Vic που συνεργαζόταν με τον Mark σε κάτι παρόμοιο. Καθώς λοιπόν άρχισε να σχηματίζεται κάτι ενδιαφέρον ήρθαν η Silvia με τον Grozdan ως art and fashion directors αντίστοιχα.

Elijah Simmons (DJ – Λονδίνο) – Άλλες ασχολίες: Μουσικός παραγωγός, επιχειρηματίας. Mark_K (DJ – Σόφια) – Φοιτητής Κτηνιατρικής Antonis Litinas (Παραγωγή – Αθήνα) – Chef Vic Papaspirou (Παραγωγή – Σόφια) – Φοιτητής marketing Silvia Georgieva (Art Direction – Σόφια) – Interior designer Grozdan Mihaylon(Fashion – Σόφια) – Fashion designer Ivan Kidon Popov (παραγωγή)- επιχειρηματίας

Παράλληλα ο κύκλος μεγαλώνει και πέρα από τους μόνιμους συνεργάτες, έχουμε πολλούς φίλους επώνυμους και ανώνυμους και ψευδωνύμους, που προσφέρουν λίγη από την μαγεία τους σε όλο αυτό και τους ευχαριστούμε ιδιαιτέρα. Συγκεκριμένα αυτοί είναι:

Ένας διακεκριμένος βιντεογράφος και σκηνοθέτης- umatic Μία δυναμική fashion designer με μοναδικό style – Ioli Fotopoulou Μία πολυτάλαντη graphic designer και all around creative – Ana Luisa Lolosidi Μία ομάδα από web developers που δουλεύουν με μερικές από τις μεγαλύτερες ιντερνετικές εταιρίες- funkycoders.com

Και τέλος τον Άλκη Ντουσόπουλου και το PIXI για την εμπιστοσύνη που μας έχει δείξει και την άψογη μέχρι τώρα συνεργασία μας.

Έχετε παίξει μουσική σε κλαμπ στο Λονδίνο, Βραζιλία και άλλα μέρη. Που έχετε βρει μεγαλύτερη ανταπόκριση από το κοινό στην μουσική σας; Η μουσική μας είναι κάτι για το οποίο είμαστε παθιασμένοι. Η αλήθεια είναι ότι παντού βρίσκουμε ανταπόκριση γιατί γεφυρώνουμε το γούστο μας και την άποψη που έχουμε για την μουσική με τις απαιτήσεις του κοινού, -μένοντας πάντα φρέσκοι- ποτέ δεν θα ακούσεις το ίδιο DJ set με προηγούμενο πάρτι. This is what Djing is about. Τα καλύτερα πάρτι μέχρι στιγμής είναι για τον Ηλία, Migdal David, Jerusalem at Purim (Jewish Halloween), λόγω της ενέργειας του κοινού. Για τον Mark στην Σόφια στο YALTA club, ενώ για τον Αντώνη στην Αθήνα στο PIXI.

fullcircle cover

Πως θα περιγράφατε την μουσική σας; Μεταξύ house και techno, με σταθερά μελωδικά στοιχεία, ambient soundscapes αναμειγμένα με κρουστά και άλλα. Προσπαθούμε να δοκιμάζουμε συνέχεια καινούργια πράγματα, χωρίς όμως να χάνουμε την επαφή με το κοινό.

Απ’ ότι γνωρίζω σας χωρίζουν κάποια χιλιάδες μίλια, πόσο αρνητική ή θετική επίδραση έχει αυτό για την μουσική σας; Δεν μας επηρεάζει καθόλου αρνητικά, αντιθέτως έχει θετική επίδραση. Συλλέγουμε διαφορετικές εμπειρίες και ουσιαστικά έχουμε τρεις διαφορετικούς τόπους από τους οποίους αντλούμε έμπνευση. Είναι σαν να ζούμε σε τρεις πόλεις ταυτόχρονα.

Πιστεύετε ότι υπάρχει μέλλον στην ηλεκτρονική- house- techno μουσική, με τα σημερινά δεδομένα στην Ελλάδα; Σίγουρα ναι! Το κοινό είναι φανταστικό, ξέρει από ηλεκτρονική μουσική και αυτό δίνει την δυνατότητα στους καλλιτέχνες να πειραματίζονται όλο και περισσότερο με τους ήχους τους. Για αρκετά χρόνια, πολλές ομάδες και χώροι κάνουν φοβερή δουλειά, κρατώντας την σκηνή ζωντανή και πλέον το αποτέλεσμα αυτού έχει αρχίσει να φαίνεται. Επίσης με σταθερά βήματα έχουμε αρχίσει να μπαίνουμε στον χάρτη ως χώρα που παράγει μουσική. Πιστεύουμε πως η καλλιτεχνική παραγωγή είναι ένα βασικό κομμάτι του ‘soft power’ που έχει μια χώρα. Με όλο αυτό το bad press που παίρνει η Ελλάδα παγκοσμίως, χρειαζόμαστε ειδήσεις που θα ‘κουβαλήσουν’ το brand της Ελλάδας θετικά προς το εξωτερικό και θέλουμε να είμαστε κομμάτι αυτού.

full Circlepic2

Γιατί κάποιος να έρθει σε ένα από τα events σας; Ποια είναι η ξεχωριστή εμπειρία που δίνετε στο κοινό; Εάν περάσει πάρτι στο οποίο δεν θα χορεύει κανείς, νομίζω θα έχουμε αποτύχει. Ο κόσμος να έρθει για να ακούσει καινούργια μουσική. Οι Djs μας είναι ανερχόμενα αστέρια στην παγκόσμια σκηνή (συντονιστείτε- αλλά δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε περισσότερα) που φέρνουν μια μοναδική οπτική γωνία. Στο μέλλον σχεδιάζουμε να δημιουργήσουμε μια ολιστική εμπειρία που θα ξεφεύγει από τα όρια της μουσικής και θα διαχέεται παντού στον χρόνο.

Blond:ish, Mano le Tough, KinK είναι κάποια από τα ονόματα που σας έχουν επηρεάσει μουσικά. Ποια θα ήταν η ιδανική συνεργασία για εσάς; Επίσης μας έχουν επηρεάσει (Record Labels): Innervisions, Permanent Vacation, Pampa και πολλές άλλες. Σίγουρα αυτή την στιγμή η MAEVE records, είναι η δισκογραφική με την οποία θέλουμε να δουλέψουμε περισσότερο. Έχουμε ήδη συνεργαστεί με τον DRIFTER που είναι συνιδρυτής της.

Από πού αντλείτε έμπνευση; Μουσικά- συγκεκριμένα στην ηλεκτρονική- από πολλούς από τους προαναφερθέντες. Έκτος αυτών μας μαγεύει η αισθητική των David Lynch & Jim Jarmusch, Keith Harring, Francis Bacon & Joan Miro, 70’s ψυχεδελικό ροκ, 90’s hip-hop, Pink Floyd, Joy Division και άλλοι.

Τελικά η τεχνολογία έχει θετικά ή αρνητικά αποτελέσματα στην μουσική; Δύσκολο να πάρεις θέση σε αυτό το ερώτημα. Από την μία έχει δώσει την ευκαιρία σε ταλέντο που αλλιώς δεν θα φαινόταν, να μοιραστεί με τον κόσμο την έμπνευση του. Από την άλλη, η απελευθέρωση αυτή έχει πλημμυρίσει το internet με μέτρια μουσική και χρειάζεται ένας καλός πλοηγός για να βρεις τα διαμάντια μέσα στο θόρυβο!

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Όπως προαναφέραμε, στα άμεσα σχέδια μας είναι να φέρουμε και αισθήσεις όπως αφή και όραση σε πρώτο πλάνο- πέρα από ακοή- στα events μας. Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με καλλιτέχνες από το εξωτερικό που φέρνουν κάτι φρέσκο στην μουσική σκηνή, ενώ εκτός από ορισμένα releases σε μεγάλες δισκογραφικές από τους residents μας, προετοιμάζουμε και διάφορα gigs στην Ελλάδα και το εξωτερικό για το καλοκαίρι και το δεύτερο μισό της χρονιάς.

Σε πέντε χρόνια από τώρα, που θα θέλατε να είστε και τι να έχετε καταφέρει; Θέλουμε να έχουμε ένα όνομα αναγνωρίσιμο για την ποιότητα των ιδεών μας, σε όλο τον κόσμο. Θα το πετύχουμε μέσα από την δουλειά μας. Θέλουμε να έχουμε συνεργασίες με τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες στο portfolio μας, αλλά πάνω απ’ όλα θέλουμε να βάλουμε την Ελλάδα γερά στο παιχνίδι σαν trendsetter στην παγκόσμια μουσική σκηνή και να εμπνεύσουμε κι άλλους να κυνηγήσουν τα όνειρα τους δίχως φόβο.

Τι πιστεύετε ότι ακούει ο περισσότερος κόσμος γενικά; Tailor Swift, jay-z, beyonce, Kanye και γενικά pop μουσική.

Ποιες είναι οι δυσκολίες του να είσαι νέος μουσικός στις μέρες μας; Χρήματα, Χρήματα, Χρήματα. Όχι ότι τα υπόλοιπα είναι εύκολα, αλλά ίσως είναι η δυσκολότερη βιομηχανία για κάποιον που ζει από αυτήν.

Οι Full Circle θα εμφανιστούν την ερχόμενη Παρασκευή 27/2/2015 στο PIXI στην καρδιά της Αθήνας, οι πόρτες ανοίγουν στις 23:00! Να είστε όλοι εκεί!

Στην συνέχεια θα βρείτε το promo video για το επερχόμενο event στις 27/2/2015 στο PIXI.

Και φυσικά το bonus track του άρθρου όπως το επέλεξαν οι ίδιοι.

www.fullcircle.agency 

www.facebook.com/PopUpStoreKolonaki