Το γοητευτικό αγόρι πίσω από την μπάρα. Εκείνο το αγόρι που σου φτιάχνει το αγαπημένο σου κοκτέιλ, ή το καλύτερο τζιν τόνικ. Το ίδιο αγόρι που πλέον σε ξέρει με το μικρό σου και σε κερνάει σφηνάκια. Ε, μεταξύ μας, δεν θες και πολύ για να τον ερωτευτείς. Για σένα αυτός ο μπάρμαν στο στέκι σου είναι κάτι μυστήριο, που εσύ το μόνο που ξέρεις είναι που δουλεύει, και αυτός μόνο το πως πίνεις το ποτό σου. Θα μπορούσα να μιλάω γι’ αυτό το αγόρι ώρες, μέρες, μήνες και να φτιάχνω ιστορίες για τον έρωτα και την χημεία σας, αλλά όχι. Πριν τους έρωτες και τις πεταλουδίτσες, υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να λάβεις υπ’ όψιν σου.

Τι να ξερεις πριν ερωτευτεις εναν μπαρμαν

1. Θα έρχεται συνεχώς σε επαφή με κοπέλες. Αρχίζω από αυτό που σκέφτονται οι περισσότερες από εμάς και γίνονται πράσινες από την ζήλια τους. Όμως αυτό είναι η δουλειά του και θα πρέπει να το κάνει καθημερινά. Από την στιγμή όμως που θα αναγνωρίσεις ότι βγαίνει μαζί σου και με καμία άλλη (δηλαδή, απ’ όταν στο κάνει ξεκάθαρο εκείνος) δεν πρέπει να φοβάσαι για τίποτα. Μην πάει το μυαλό σου στο κακό πάντα. Είπαμε.

2. Τις ίδιες κοπέλες θα τις κερνάει κιόλας. Ναι, ίσως λάβουν το μήνυμα διαφορετικά αυτές. Όχι, δεν δίνει δικαιώματα, το μαγαζί προωθεί.

3. Date night στα ρεπό του μόνο. Και αν. Δεν θα σας δωθεί πολλές φορές η ευκαιρία να βγείτε για βραδινό, ή να πάτε ένα σινεμά ή για ποτό (και ας τα έχει σιχαθεί τα ποτά). Στα ρεπό του όμως αλλάζει το πράγμα, αν φυσικά δεν θέλει να ξεκουραστεί από τα απανωτά ξενύχτια.

4. Τα ωράρια σας θα είναι διαφορετικά. Δουλειά εσύ το πρωί, ύπνο αυτός. Δουλειά αυτός το βράδυ, ύπνο εσύ. Το απογευματάκι σας φτάνει;

5. Τέρμα και τα weekend getaways. Τέρμα οι εξορμήσεις για σκι και τα ερωτικά διήμερα. Το παιδί δουλεύει τα σαββατοκύριακα πολύ πιο σκληρά από την εβδομάδα, οι άνθρωποι ξεχύνονται στα μπαρ.

6. Πρέπει να πηγαίνεις στο μαγαζί που δουλεύει φυσικά, αλλά να μην το παρακάνεις. Έχει και αυτός τον χώρο του και το πιστεύω πως θα θέλει να πηγαίνεις συχνά εκεί αλλά χρειάζεται και αέρα. Χρειάζεται να περάσει και λίγο χρόνο χώρια σου, χωρίς γκρίνιες και ιστορίες για το ποια είναι αυτή που σε κοιτάζει πονηρά. Έχω άδικο;

7. Θα πρέπει επίσης, να καταλάβεις πως θα του την πέσουν πάρα πολλές κοπέλες. Άσχημες, ωραίες, γριές και νέες. Δεν έχει πολύ σημασία γιατί αν αυτός θέλει μόνο εσένα, θα κερνάει κανένα σφηνάκι και θα σκέφτεται την ώρα που θα γυρίσει σε εσένα να κοιμηθεί (ή ότι άλλο τελοσπάντων).

8. Το ότι θα πρέπει να αντέξεις τα βλέμματα των κοριτσιών στο μαγαζί που δουλεύει στο είπα; δεν στο είπα. Το πιο πιθανό είναι να χάσει πελάτισσες. Αλλά ακόμη και αν δεν χάσει, να φοράς μια μπλε χαντρούλα πάνω σου γιατί το μάτι πάει και έρχεται τελευταία.

9. Η μυρωδιά του θα εξατμίζεται από τα ποτά και τα τσιγάρα. Θα φεύγει καθαρός και ωραίος, θα γυρίζεις ιδρωμένος και μέσα στον καπνό και τα ποτά. Αν είσαι τυχερή θα κάνει και ένα μπανάκι πριν ξαπλώσει. Αν όχι, σου εύχομαι να μην ξυπνήσεις από την βρώμα του τσιγάρου και του ποτού.