Είναι πολλοί αυτοί που θεωρούν το self-care χάσιμο χρόνου. Που νιώθουν ότι δεν έχουν ανάγκη από αυτήν τη φροντίδα. Αυτή που ο καθένας μας προσφέρει στον εαυτό του. Η αλήθεια είναι όμως πως όλοι το έχουμε ανάγκη. Απλά μέσα στην καθημερινότητα το ξεχνάμε. Ξεχνάμε να σταθούμε για λίγο και να συνειδητοποιήσουμε τι μας λείπει, τι πραγματικά έχουμε ανάγκη. Τί είναι αυτό που θα μας έκανε να αισθανθούμε καλύτερα και θα μας έδινε τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Ανάλογα με το ζώδιό σου είναι διαφορετικές οι ανάγκες σου και έτσι διαφοροποιείται και το πως πρέπει να φροντίσεις τον εαυτό σου.

Ταύρος: Αγόρασε ένα φυτό

Τα φυτά κάνουν κάθε χώρο πιο φιλόξενο και η φροντίδα των φυτών (πότισμα, λίπασμα, καθαρισμός των φύλλων κ.λπ.) μπορεί να είναι από μόνη της μια ψυχοθεραπευτική εμπειρία. Για τον Ταύρο όσα περισσότερα μαθαίνει για τα φυτά και τα φροντίζει, τόσο περισσότερο απολαμβάνει την ανάπτυξη τους. Και αυτό είναι κάτι που τον κάνει να χαλαρώνει και να κάνει ένα διάλειμμα από την πιεστική του καθημερινότητα.

Παρθένος: Πέτα πέντε αντικείμενα που σου προκαλούν άγχος

Ήρθε η ώρα να γνωρίσεις τη Marie Kondo Παρθένε. Αυτά τα παντελόνια που τα κρατάς τα τελευταία 3 χρόνια χωρίς να έχεις σκοπό να τα φορέσεις. Αυτό το κάδρο με το poster που από όταν μετακόμισες δεν σου ταιριάζει πουθενά. Μια σανίδα του surf που έχει μεταφερθεί στη ντουλάπα σου εδώ και χρόνια, παρόλο που δεν την έχεις χρησιμοποιήσει. Θυμήσου: Η ακαταστασία μπορεί να εκδηλωθεί σε συναισθηματικό στρες. Έτσι, ανακύκλωσε, πέτα, δώρισε ότι δεν σε κάνει πια χαρούμενη!

Αιγόκερως: Ενυδάτωση με κάθε τρόπο

Η ενυδάτωση για τον Αιγόκερω είναι περισσότερο μια ανάγκη παρά self-care. Πέρα από το αυτονόητο για εσένα, το να πίνεις πολύ νερό, είναι εξίσου σημαντικό το να φροντίζεις τον εαυτό σου μέσα από ενυδατικές κρέμες και λάδια. Εργάζεσαι πολύ σκληρά και συνήθως μέχρι πολύ αργά. Η μόνη φροντίδα που έχεις ανάγκη είναι να μπορείς το βράδυ να κάνεις ένα χαλαρωτικό μπάνιο το οποίο να συνοδεύεται από την αγαπημένη σου ενυδατική. Ακούγεται απλό αλλά είναι πολλές οι φορές που το αμελείς και νιώθεις extra πίεση και ένταση όταν πέφτεις στο κρεβάτι.

featured photo: unsplash.com/@jblesly