Σύμφωνα με άρθρο του Red Magazine, μια κλινική στο Manchester, πριν ακόμα ξεσπάσει η πανδημία του COVID-19, πρότεινε στους ασθενείς του να φροντίζει φυτά και λουλούδια. Το ιατρικό δυναμικό του φαίνεται να θεωρεί πως αυτό βοηθά την υγεία τους. Αφού άνθιζαν, τους ζητούσε να τα μεταφυτεύσουν στον κοινόχρηστο κήπο της κλινικής. Με αυτό τον τρόπο είχαν και άλλοι ασθενείς την ευκαιρία να απολαύσουν τα όμορφα άνθη τους.

Παράλληλα, μια γιατρός και μια εργαζόμενη στην κλινική, δήλωσαν στο Metro πως τα φυτά έδειξαν να έχουν πολύ θετική επίδραση στην κατάσταση ατόμων που πάσχουν από κατάθλιψη

“Τα φυτά που δίνουμε στους ανθρώπους είναι κυρίως βότανα, πράγματα όπως μελισσόχορτο και νεπέτα. Αυτά έχουν mindful ιδιότητες”, ανέφερε η ιατρική γραμματέας.”Το να έχουν κάτι να φροντίζουν, φέρνει πολλά οφέλη στους ανθρώπους. Ειδικά σε όσους δεν έχουν έναν κήπο ή την ικανότητα να αποκτήσουν κατοικίδια.”

Αντίστοιχα, στο ίδιο άρθρο, η γιατρός Philippa Hames, σχολίασε: “Έχω δει πώς οι ασθενείς μας χαλάρωναν στον κήπο και πως έπειτα συμμετείχαν σε events που αφορούσαν αυτόν, όπως την να πάρουν λίπασμα”. Σχολίασε μάλιστα πως αυτή είναι μια πρακτική για την οποία είναι περήφανοι οι συνεργάτες της.

Όπως είναι γνωστό, από τη μείωση του διοξειδίου του άνθρακα, μέχρι την αύξηση της υγρασίας, τα φυτά έχουν πολλές θετικές επιδράσεις και για τους εσωτερικούς και για τους εξωτερικούς χώρους. Το ίδιο ισχύει και για λουλούδια, όπως για παράδειγμα τα χρυσάνθεμα

Ωστόσο, δεν είναι μόνο η ύπαρξη των ίδιων των φυτών που φέρνει μια θετική αλλαγή στην ποιότητα ζωής. Είναι και οι δραστηριότητες στις οποίες επιδίδεσαι μέσω αυτών. Από το να βγεις να τα ποτίσεις στο μπαλκόνι ή στον κήπο, μέχρι το να είσαι σωστή στη φροντίδα και τη συντήρησή τους, το λιγότερο που κερδίζεις μετριέται σε βιταμίνη D και το σημαντικότερο σε ένα αίσθημα ικανοποίησης. Το να ολοκληρώνεις έναν “στόχο” δεν είναι λίγο ακόμα και αν αφορά τη μεταφύτευση μιας αλόης.

featured image: redonline.co.uk