Αν θέλεις να καλλιεργήσεις aloe vera, ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές.

Τι χρειάζεται να ξέρεις για την aloe vera

Είναι παχύφυτο. Έχει παχιά, πράσινα φύλλα τα οποία αναπτύσσονται αρκετά και μικρά αγκαθάκια στις άκρες των φύλλων της.

Τα πάει καλύτερα σε συνθήκες ξηρασίας. Αυτό βγάζει νόημα μιας και μπορείς να τη βρεις στην Αίγυπτο. Αυτό το φυτό χρειάζεται έντονο αλλά όχι έμμεσο φως, όχι πολύ νερό και γενικά minimal πράγματα από άποψη φροντίδας. Μην την αφήσεις σε άμεση επαφή με τις αχτίνες του ήλιου, γιατί θα τη στεγνώσει.

Το gel έχει φαρμακευτικές ιδιότητες. Ιστορικά, το gel των φύλλων της έχει χρησιμοποιηθεί για θέματα όπως έλκη και εταιρικές παθήσεις. Πιο συχνά χρησιμοποείται για μικρο-εγκαύματα και γρατσουνιές. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι το gel της έχει αντιφλεγμονώδη δράση.

Αν καείς από τον ήλιο, κόψε ένα φύλλο από την αλόη. Τρίψε το gel στην περιοχή και περίμενε μέχρι να στεγνώσει. Σε λίγες μέρες θα δεις το έγκαυμα να εξαφανίζεται. Για να είσαι ασφαλής, να ξέρεις πως αυτό λειτουργεί μόνο σε μικρά εγκαύματα. Σε πιο σοβαρές περιπτώσεις, συμβουλέψου τον γιατρό σου.

Όσα χρειάζεται να ξέρεις για να καλλιεργήσεις aloe vera
MyDomaine

Πώς να καλλιεργήσεις aloe vera

Ξεκίνησε με τη σωστή γλάστρα. Αν σκοπεύεις να φυτέψεις μια μικρή αλόη, χρησιμοποίησε μια ανάλογα μικρή γλάστρα με ανοιχτό στόμιο. Τα μικρά παχύφυτα γενικά έχουν μικρές ρίζες, οπότε ένα μεγάλο ρεσό δεν είναι απαραίτητο. Σιγουρέψου επίσης πως το ρεσό σου έχει φτιαχτεί από πορώδες υλικό, όπως η τερακότα, που θα βοηθήσει να στεγνώνει το χώμα ανάμεσα στα ποτίσματα. Τέλος, θα πρέπει η γλάστρα να έχει τρύπες και πιατάκι για να φεύγει το νερό.

Γέμισε τη γλάστρα με χώμα. Ιδανικά, με χώμα κατάλληλο για παχύφυτα. Γέμισε τα τρία τέταρτα της γλάστρας. Καθάρισε την αλόη από τυχόν σκουπιδάκια ή βρωμιά πριν την τοποθετήσεις μέσα στο χώμα, στο κέντρο της γλάστρας. Φρόντισε να είναι μέχρι τη μέση, για να μείνει σταθερή. Γέμισε το χώρο γύρω από την αλόη ώστε να καλυφθεί.

Μην ποτίσεις αμέσως. Περίμενε τουλάχιστον μια βδομάδα μέχρι να ποτίσεις το νέο σου παχύφυτο. Μετά από αυτά, ξαναπότισε σε έναν μήνα. Αν το χώμα είναι στεγνό και τα φύλλα μαραίνονται, τότε θέλει περισσότερο νερό.

Featured image: Unsplash/Samantha Gades