– Δεν νομίζω ότι μου κάνει. Μπορείτε να δείτε άλλη μία αν υπάρχει στο νούμερο μου;

– Να ξαναδώ, αλλά σας είπα πως δεν υπάρχει…Ναι, όντως, δεν υπάρχει.

– Κρίμα. Για να το ξαναδοκιμάσω βασικά, να δω μήπως μου κάνει κάπως, μήπως να, μήπως αν το φορέσω να ανοίξει. Θα ανοίξει; Ξέρετε; Είναι τόσο ωραίο, κρίμα να μην υπάρχει στο νούμερό μου. Το θέλω τόσο πολύ όμως που τι να σας πω, σκέφτομαι να το πάρω κι ας μη μου κάνει. Ίσως να ανοίξει με τον καιρό και με βολέψει.

Αν δεν σου κάνει, δεν σου κάνει. Τέλος.

Παπούτσι, ρούχο, άνθρωπος, δουλειά, αν δεν σου κάνει, δεν σου κάνει.

Κι αν δεν είναι στο «νούμερό» σου μην προσπαθείς να το κάνεις να γίνει γιατί πολύ απλά δεν θα γίνει. Θα σε «στενεύει», θα σε «κόβει», θα σε «χτυπάει». Κι εσύ, όσο κι αν σου αρέσει, όσο ακόμα κι αν νομίζεις ότι «σου πάει» δεν θα νιώθεις άνετα «φορώντας» το. Όσο κι αν προσπαθήσεις να χωρέσεις μέσα σε αυτό, όσο κι αν κάποιες φορές -τις περισσότερες δηλαδή- κι αν παραβλέπεις πως δεν σου ταιριάζει γάντι, αυτό που σου αρέσει δεν σου κάνει. Και όσο κι αν ελπίζεις με τον καιρό αυτό να «ανοίξει» ή εσύ να «κλείσεις» για να σου χωρέσει και να σου ταιριάζει, αυτό δεν θα συμβεί.

Γιατί πολύ απλά δεν σου κάνει και δεν θα μπορέσει να σου κάνει, γιατί περισσότερο απλά δεν φτιάχτηκε για εσένα

Και δεν θα μπορέσεις κι εσύ να χωρέσεις μέσα σε αυτό. Είτε θα σου είναι μικρό και θα προσπαθείς απεγνωσμένα να συρρικνωθείς για να χωρέσεις, είτε θα σου είναι μεγάλο και θα προσπαθείς να μεγαλώσεις κι εσύ για να η χάνεσαι μέσα σε αυτό.

Με τον καιρό θα συνηθίσεις τη δυσφορία και τον πόνο που θα σου προκαλεί φορώντάς το αν σου πέφτει μικρό και θα συνηθίσεις να χάνεσαι μέσα του αν σου πέφτει μεγάλο. Μπορεί να χαίρεσαι όταν το φοράς, όταν όμως μπεις σπίτι σου τρέχοντας για να απαλλαγείς από αυτό και κοιτάξεις τα σημάδια που σου άφησε από την αφόρητη πίεση. Ή όταν θα ψάχνεις παραμάνες για να το στενέψεις ή πάτους για να χωρέσει το πόδι σου μέσα σε αυτό και θα αντικρίσεις στον καθρέφτη εσένα να χάνεσαι μέσα του, τότε ίσως και να καταλάβεις πως τελικά δεν σου κάνει.

Αν δεν σου κάνει μην προσπαθήσεις να χωρέσεις. Μην προσπαθήσεις να συρρικνωθείς ή να μεγαλώσεις για κάτι που σου αρέσει. Ψάξε καλύτερα για κάτι που είναι στο νούμερο σου. Όποιο κι αν είναι αυτό. Κάπου εκεί έξω σίγουρα υπάρχει κάτι που είναι ραμμένο πάνω σου. Sur mesure που λένε και οι Γάλλοι.

Featured image: Thought Catalog