Παρακάτω θα βρεις 9 τρόπους που μπορείς να μεταφράσεις τη σύνδεση μεταξύ του εγκεφάλου σου και του τι πραγματικά αισθάνεσαι.

1.Κακή στάση του σώματος

Τι μπορεί να σημαίνει: Κούραση, βαρεμάρα και στενοχώρια.

Πιθανή μετάφραση: Λογικά θα έχεις ακούσει ότι όταν κοιτάς κάποιον στα μάτια σημαίνει ότι είσαι γεμάτη αυτοπεποίθηση. Έτσι, το να έχεις κακή στάση του σώματος και το να κοιτάς κάτω σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. 

Όταν μιλάς σε κάποιον και κοιτάς τα παπούτσια του, αυτό υποδεικνύει ντροπή ή φόβο κοινωνικοποίησης. Μπορεί όντως να είσαι κουρασμένη, να βαριέσαι ή να στενοχωριέσαι αλλά έχεις ψάξει γιατί αυτά τα συναισθήματα καταβάλλουν τη διάθεσή σου;

2. Πονοκέφαλος 

Τι μπορεί να σημαίνει: Αφυδάτωση, κουρασμένα μάτια ή κακή στάση του σώματος

Πιθανή μετάφραση: Η κατάθλιψη πολλές φορές μπορεί να προκαλεί πονοκέφαλο. Αρκετά ανησυχητικό, το ξέρω. Μπορεί να νιώθεις ότι ο εγκέφαλός σου είναι “πιεσμένος” και ότι πιέζει το μέτωπό σου. Δυστυχώς, το ψυχικό άγχος μπορεί να προκαλέσει και σωματικό. 

3. Αργές κινήσεις του σώματος

Τι μπορεί να σημαίνει: Κούραση, βαρεμάρα, αβεβαιότητα

Πιθανή μετάφραση: Η κατάθλιψη πολλές φορές μπορεί να προκαλέσει εξάντληση και τα βήματα σου να γίνονται όλο και πιο αργά.

Όταν εκδηλώνεται η κατάθλιψη, μοιάζει με περιττό βάρος. Επομένως το σώμα μας λειτουργεί σαν να υπάρχει όντως αυτό το βάρος. 

4. Πεπτικά προβλήματα 

Τι μπορεί να σημαίνει: Ανακάτεμα στο στομάχι, κατανάλωση ανθυγιεινών τροφών και αδιαθεσία 

Πιθανή μετάφραση: Πολλές φορές η κατάθλιψη και το άγχος οδηγούν σε πεπτικά προβλήματα. Αν έχεις ακούσει για τη διάρροια λόγω άγχους, τότε είναι κάτι που πρέπει να μάθεις. Αυτή η φυσική αντίδραση είναι ενοχλητική και μπορεί να αυξήσει το ήδη υπάρχον άγχος. Αν αυτό είναι το πρόβλημά σου, τότε θα πρέπει σίγουρα να παίρνεις βαθιές ανάσες και να πίνεις αρκετό νερό. 

5. Τρως τα πετσάκια ή τα νύχια σου

Τι μπορεί να σημαίνει: Ξηρή επιδερμίδα, βαρεμάρα ή άγχος

Πιθανή μετάφραση: Συχνά όταν τα επίπεδα του άγχους είναι μεγάλα τότε είναι πολύ πιθανό να υπάρξει το δάγκωμα των νυχιών και των μαλλιών. Όσοι το αντιμετωπίζουν, δύσκολα θα αντιληφθούν ότι το κάνουν. Είναι ένα συνήθειο που χαλαρώνει το άτονο. 

Αν θες να το αποφύγεις, κάθε φορά που αγχώνεσαι κράτα κάτι στα χέρια σου ή μέσα στην τσέπη σου.

6. Ιδρωμένες παλάμες

Τι μπορεί να σημαίνει: Σύγχυση και άγχος

Πιθανή μετάφραση: Μία κρίσης άγχους μπορεί να προκαλέσει εφίδρωση και ιδρωμένες παλάμες. Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, το σώμα σου πάλλεται -μία φυσική αντίδραση ενάντια στο άγχος. 

7. Τρίξιμο δοντιών

Τι μπορεί να σημαίνει: Άγχος, δυσκολία ύπνου και κατάθλιψη 

Πιθανή μετάφραση: Ο θυμός είναι συχνά συνδεδεμένος μα το τρίξιμο των δοντιών. Μπορεί το τρίξιμο των δοντιών να έχει να κάνει με τα αγχωτικά όνειρα ή να είναι αποτέλεσμα ενός κακού ύπνου.

8. Σφιγμένα χέρια

 Τι σημαίνει:  Άγχος, σύγχυση και ταραχή

Πιθανή μετάφραση: Αν πας να πεις κάτι και σταματάς τον εαυτό σου με το σφιγμένο σου χέρι, τότε αυτό είναι θέμα άγχους. Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό είναι μια ασυναίσθητη συνήθεια λόγω πίεσης.

9. Άκαμπτο σώμα

Τι μπορεί να σημαίνει: Πιασμένοι μυς, κακή στάση του σώματος και υπερβολικός ενθουσιασμός

Πιθανή μετάφραση: Δεν κουβαλάς το άγχος σου μόνο στους ώμους αλλά και σε όλο σου το σώμα.

Άκουσε τι έχει να πει το σώμα σου για σένα!
Πηγή & featured image : greatist.com Μετάφραση: Εύα Τόλιου