Πίσω το 2012, ο Mario Dodovski δημιούργησε ένα φόρουμ για να μοιράζεται κορυφαίες στιγμές και εικόνες μόδας που έβρισκε σε γνωστά βιντεοκλίπ. Εκεί λοιπόν θα αναφερόταν στα αγαπημένα του looks. Δηλώνοντας τον σχεδιαστή, τη συλλογή και διάφορες άλλες λεπτομέρειες. “Ήδη απ’ όταν ήμουν στο γυμνάσιο ανακάλυψα πόσο πολύ με συγκινούσε όταν εντόπιζα σε κάποιο music video ένα look που είχα δει κάποια στιγμή στο runway”. Όλα ξεκίνησαν με τη Gwen Stefani, όταν φόρεσε μία Dolce&Gabbana τουαλέτα βαμμένη στο χέρι. Στο βιντεοκλίπ του Early Winter'”, λέει ο ίδιος ο Dodovski στο Dazed Magazine.

Σήμερα, στην εποχή του Instagram, ο Mario συνεχίζει να αναπτύσσει το πάθος τους μέσω της πλατφόρμας @runwaytomusicvideo

Ο ίδιος εξηγεί ακριβώς πώς έχει η νέα διαδικασία:

“Παρακολουθώ το βίντεο από την αρχή μέχρι το τέλος και σημειώνω τα ρούχα που αμέσως αναγνωρίζω. Ή που πιστεύω ότι έχουν εμφανιστεί σε κάποιο runway. Στη συνέχεια ανακαλύπτω ποιοι έχουν επιμεληθεί στυλιστικά το βίντεο και πηγαίνω στη σελίδα τους στο Instagram. Εκεί προσπαθώ να βρω αν έχουν αναφέρει πουθενά τους σχεδιαστές. Αν όχι, επικοινωνώ απευθείας με τον στυλίστα. Οι περισσότεροι από αυτούς μου απαντάνε μέσα σε μια μέρα. Και είναι απίστευτα γενναιόδωροι με το χρόνο και τις πληροφορίες τους”.

Φυσικά τα social media έχουν αναμφίβολα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδράμε με τους αγαπημένους μας celebrities. Χάρη σε διάφορες πλατφόρμες μαθαίνουμε πολλά περισσότερα σε πολύ λιγότερο χρόνο απ’ ό,τι παλιά. Από την άλλη, η εύκολη πρόσβαση που έχουμε αποκτήσει κατά κάποιο τρόπο στις ζωές τους έχει διαλύσει κάπως αυτή την μαγεία των stars. Γι’ αυτό το λόγο, ο λογαριασμός του Dodovski περιέχει πολλές δυνατές στιγμές του παρελθόντος. Για παράδειγμα όταν η Celine Dion φορούσε ένα δερμάτινο φόρεμα Alexander McQueen SS06 στο μουσικό βίντεο ‘Tout prés du Bonheur’ με τον Marc Dupré. Όπως επίσης και η Katy Perry στο βιντεοκλίπ του τραγουδιού της ‘ET’, όταν φορούσε Victor&Rolf SS11. Άλλη μία σημαντική στιγμή από τις αγαπημένες του Dodovski είναι και το Balenciaga SS03 φόρεμα της Kylie Minogue στο music video του single ‘Slow’.

Το αποκορύφωμα όμως για εκείνον ήρθε με το βιντεοκλίπ του ‘Déjá Vu’ της Beyoncé. “Είναι γεμάτο από ρούχα σχεδιαστών όπως Roberto Cavalli, Moschino και Jean Paul Gaultier. Το ένα καλύτερο από το άλλο. Έχω περάσει περισσότερες ώρες απ’ ό,τι θα ήθελα προσπαθώντας να ανακαλύψω τους σχεδιαστές και όλα τα looks”.


featured image: Entertainment Focus