Το προηγούμενο βράδυ σε βρήκε να ξενυχτάς. Λίγο η καλή παρέα, θες οι γλυκιές βραδιές που σιγά-σιγά έρχονται, δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο να ξεχαστείς. Το πραγματικό όμως στοίχημα είναι αυτό της επόμενης μέρας. Το πρωινό που σε βρίσκει να ορκίζεσαι ότι ήταν η τελευταία φορά που ήπιες τόσο πολύ. Τα σημάδια του hangover είναι κάτι παραπάνω από εμφανή στην επιδερμίδα σου. Κουρασμένη όψη, δέρμα κόκκινο και ευαίσθητο. Τι μπορείς να κάνεις για να δώσεις μια φρεσκάδα στην εμφάνισή σου; Ποια βήματα να ακολουθήσεις προκειμένου να διώξεις τις συνέπειες του hangover από την όλη σου εμφάνιση;

Παρακάτω θα βρεις ορισμένα χρήσιμα, πρακτικά tips που θα σε βοηθήσουν να δείξεις στα καλύτερά σου, ύστερα από μια μεγάλη νύχτα.

Tip 1: ενυδάτωση όλη μέρα

Όταν πίνεις πολύ αλκοόλ, ο οργανισμός σου αφυδατώνεται. Το αποτέλεσμα του hangover που βλέπεις το επόμενο πρωί είναι θαμπή και κουρασμένη επιδερμίδα. Εκεί μπορεί να οφείλεται και ο πονοκέφαλος που τυχόν έχεις. Με το που ξυπνήσεις, αλλά και ανά τακτά χρονικά διαστήματα φρόντισε να πίνεις άφθονο νερό που θα διώξει και τις τοξίνες της χθεσινή κραιπάλης.

unsplash

Tip2: παγωμένο νερό

Ένα δεύτερο κλασσικό σημάδι του hangover, είναι το πρησμένο πρόσωπο. Φρόντισε να ρίξεις άφθονο παγωμένο νερό, μόλις ξυπνήσεις για να μειώσεις το πρήξιμο. Ιδανικά, καλό θα ήταν να κάνεις μασάζ, είτε με τα χέρια είτε με κάποιο εργαλείο για το πρόσωπο. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως σύμφωνα με την Kate Moss, ένα από τα μυστικά για να διώξει το πρήξιμο του προσώπου ήταν να βάζει το κεφάλι της μέσα στον, γεμάτο με παγωμένο νερό, νιπτήρα.

Tip 3: ζωντανά, έντονα χρώματα

Είναι σημαντικό να μην προτιμήσεις μουντές ματ υφές στο μακιγιάζ σου. Ένα ροζ ρουζ ή ακόμα και ένα έντονο κραγιόν είναι όλα όσα χρειάζεσαι για να δώσεις μια φρεσκάδα και ζωντάνια στην εμφάνισή σου. Αυτά θα εξισορροπήσουν την μουντάδα που φυσιολογικά εμφανίζει το δέρμα, ύστερα από ένα γερό hangover. Βασικό βήμα είναι και η τοποθέτηση ενός nude μολυβιού ματιών στην εσωτερική, κάτω υγρή γραμμή των ματιών. Με τον τρόπο αυτό θα σβήσεις την κοκκινίλα που συνήθως αντικατοπτρίζεται στα μάτια σου, ως αποτέλεσμα της υπερκατανάλωσης ποτού.


Featured image: unsplash