Συγκεντρώσαμε τα ζώδια, τα βάλαμε στη σειρά και καταλήξαμε στο πόσο δύσκολο είναι να τα διαχειριστείς στον έρωτα. Να τα πλησιάσεις και να τα αγαπήσεις. Από το πιο δύσκολο στο πιο εύκολο:

1| Παρθένος

Οι Παρθένοι είναι αντικειμενικά ένα από τα πιο αυτάρκη ζώδια. Επίσης, προσεγγίζουν τις σχέσεις με έναν πιο αναλυτικό και managerial τρόπο. Ακόμα και αν δεν το κάνουν από πρόθεση, οι Παρθένοι κρατούν τους ανθρώπους σε απόσταση, μέχρι να είναι σίγουροι ότι μπορούν να τους εμπιστευτούν. Έτσι, δεν είναι και οι πιο εύκολοι άνθρωποι να αγαπήσεις. Για να αγαπήσει κάποιον ένας Παρθένος θα πρέπει να ρίξει το οχυρό του και να ανοιχτεί. Και αυτό δεν είναι στη φύση του. Όταν όμως το κάνει είναι ένας απίστευτος σύντροφος, απλά θα πάρει καιρό μέχρι να φτάσει εκεί.

2| Σκορπιός

Οι Σκορπιοί είναι οι βασιλιάδες του “δεν ξέρω τι θέλω”. Παίζουν από το ζεστό στο κρύο σαν τρελοί. Γεγονός που τους κάνει αψυχολόγητους και δύσκολους στο να τους διαβάσεις. Άρα είναι και δύσκολο το να είσαι μαζί τους ψυχολογικά. Ένας Σκορπιός μπορεί να σε “στεγνώσει” σαν σύντροφος, για αυτό τον βλέπεις να μπαινοβγαίνουν σε σχέσεις τόσο συχνά. Ειλικρινά, μέχρι να ωριμάσει συναισθηματικά ένας Σκορπιός, απλά δεν είναι έτοιμος για μια πραγματική σχέση.

3| Τοξότης

Δεν υπάρχει πιο φευγάτο, παρορμητικό και μποέμ ζώδιο από τον Τοξότη. Με κάποιο τρόπο, αυτό τον κάνει έναν πολύ συναρπαστικό σύντροφο και σίγουρα οποιοσδήποτε είναι μαζί του δε θα βαρεθεί. Από την άλλη πλευρά, όμως, αυτά ακριβώς τα χαρακτηριστικά “απαγορεύουν” στους Τοξότες να μείνουν σε μια σχέση. Συνεχώς κυνηγούν τον επόμενο στόχο, την επόμενη περιπέτεια, την επόμενη αφορμή για έκκριση αδρεναλίνης. Είναι τραγικοί στο να μένουν σε μια κατάσταση. Πότε θα μείνει ικανοποιημένος ένας Τοξότης; Μόνο όταν βρει έναν παρτενέρ που δεν θα τον κυνηγάει, αλλά θα τρέχει στο σωστό ρυθμό δίπλα του.

4| Υδροχόος

Οι Υδροχόοι είναι από φύση τους κλειστοί άνθρωποι. Δεν έχουν την τάση να ανοίγονται και να αφήνουν ανθρώπους να τους πλησιάσουν. Το να “διαβάσεις” έναν Υδροχόο μπορεί να γίνει πολύ δύσκολο κι αυτό είναι κάτι που κρατάει τους άλλους σε απόσταση. Ένας Υδροχόος χρειάζεται κάποιον που να μπορεί να εμπιστευτεί και να νιώσει άνετα με το να είναι ευάλωτος μαζί του. Μόνο τότε θα ερωτευτεί και θα τα δώσει όλα.

5| Αιγόκερως

Οι Αιγόκεροι είναι το συνώνυμο δίπλα στις λέξεις “πρακτικότητα”, “αυτάρκεια” και “σκληρή  δουλειά”. Ενώ αυτό είναι κάτι που τους κάνει έμπιστους και τέλειους συνεργάτες, παράλληλα μπορεί να σημαίνει ότι προσεγγίζουν την κάθε σχέση σαν μια ακόμα επαγγελματική συμφωνία. Κανένας όμως σύντροφος δε θέλει να νιώθει ότι μπαίνει στο μικροσκόπιο. Ή ότι με κάποιον τρόπο μετρώνται τα θετικά του και τα αρνητικά του στοιχεία σε λίστες. Ένας Αιγόκερως πρέπει να μάθει να εμπιστεύεται την καρδιά του όσο και το μυαλό του για να βρει την πραγματική αγάπη. Αυτή που θα κρατήσει.

6| Δίδυμοι

Οι Δίδυμοι έχουν τη φήμη των αναποφάσιστων και υπερβολικά συναισθηματικών. Ενώ αυτό ισχύει σε έναν μεγάλο βαθμό και μπορεί να κάνει την επικοινωνία μαζί τους κουραστική, σημαίνει επίσης πως αγαπούν με όλη τους την καρδιά και έχουν απόλυτη πίστη σε αυτά που νιώθουν. Όταν ένας Δίδυμος ερωτεύεται, το κάνει με όλη του την ψυχή. Δεν κρατάει καμία πισινή και αφιερώνει όλο του τον εαυτό στο σύντροφό του. Αυτό μπορεί να γίνει τρομακτικό, το να σε αγαπάει κάποιος τόσο πολύ. Ωστόσο του αξίζει ένα μπράβο για το θάρρος του, γιατί το να αγαπάς έτσι θέλει θάρρος.

7| Λέων

Ο Λέων είναι δυναμικός και γοητευτικός. Είναι εξαιρετικά ανεξάρτητος, έχει αυτοπεποίθηση και είναι σίγουρος για τον εαυτό του. Οπότε είναι πολύ σημαντικό για οποιονδήποτε έχει σχέση με έναν Λέοντα να καταλάβει ότι ποτέ δε θα τον χρειαστεί. Αλλά είναι τόσο μαγικός που το να μην τον ερωτευτείς είναι σχεδόν αδύνατο. Οι Λέοντες κάνουν τα πάντα συναρπαστικά και ελκυστικά, έτσι δεν είναι μεγάλη έκπληξη το ότι όλοι τους αγαπούν.

9| Κριός

Δραστήριος, συναρπαστικός και γεμάτος πάθος, ο Κριός κάνει τον σύντροφό του το κέντρο του κόσμου. Τον κάνει την πρώτη του προτεραιότητα και θέλει κι αυτός με τη σειρά του να είναι τα πάντα για εκείνον. Ο μεγαλύτερος φαν του, ο partner in crime του, ο ώμος στον οποίο θα κλάψει. Ένας Κριός κάνει τα πάντα για να μεταμορφωθεί σε οτιδήποτε έχει ανάγκη ο σύντροφός του.

9| Ταύρος

Δεν υπάρχει πιο σταθερό και πιστό ζώδιο από τον Ταύρο. Όταν αγαπάει, μένει εκεί για πάρα πολύ καιρό. Είναι απόλυτα αφοσιωμένος στον άνθρωπο που ερωτεύτηκε και αγάπησε. Δεν αφήνει τίποτα στη φαντασία, τίποτα στον αέρα, καμία γκρίζα περιοχή. Όλα είναι στο τραπέζι και πάντα έχεις καθαρή εικόνα για το τι σκέφτεται και πού βρίσκεται στη σχέση. Αυτού του είδους η αφοσίωση και η πίστη είναι σπάνια, οπότε όταν τη βρίσκεις δύσκολα την αφήνεις να φύγει.

10| Ζυγός

Αυτό που θέλει ένας Ζυγός είναι να είναι όλοι ικανοποιημένοι και χαρούμενοι. Και όταν λέμε όλοι εννοούμε όλοι οι κάτοικοι αυτού του πλανήτη, αλλά κυρίως εκείνος με τον οποίο είναι ερωτευμένος. Ένας Ζυγός θα κάνει τα πάντα για να σιγουρέψει ότι ο σύντροφός του είναι ευτυχισμένος. Είναι τόσο εύκολο το να αγαπήσεις έναν Ζυγό γιατί θα σου δώσει ένα είδος αγάπης που είναι αδύνατο να πάρεις από οποιονδήποτε άλλο άνθρωπο.

11| Ιχθύς

Ο Ιχθύς είναι γεμάτος αγάπη. Έχει την περισσότερη αγάπη μέσα του από οποιοδήποτε άλλο ζώδιο. Τα αισθήματά του έχουν βάθος, είναι γεμάτος συναίσθημα και δεν έχει κανένα θέμα να εκφράσει τι θέλει και τι χρειάζεται στους ανθρώπους που αγαπά. Βάζει τα πάντα στο τραπέζι. Δεν αφήνει πράγματα ανείπωτα. Θα έπεφτε στη φωτιά για εκείνον που αγαπά και αυτό το είδος αγάπης το ζεις μόνο μια φορά στη ζωή σου.

12| Καρκίνος

Ένας Καρκίνος φροντίζει, νοιάζεται και αγαπάει ανιδιοτελώς. Συγχωρεί και έχει υπομονή. Είναι ένα ζώδιο στο οποίο μπορείς να βασιστείς, είναι εκεί για εσένα, μέρα νύχτα, όπως και να έχει. Ο Καρκίνος είναι αυτός που δίνει την αγάπη στη μορφή που θα έπρεπε να έχει.

Δες ακόμα: Αυτά τα δύο ζώδια είναι βιώνουν τους περισσότερους χωρισμούς στη ζωή τους


featured image: Thought Catalog