Ενώ εσύ μπορεί να αρκείσαι σε ένα απλό σκρολάρισμα στο TikTok, υπάρχουν και οι άνθρωποι που πλέον εκφράζονται καλύτερα μέσα από αυτό. Παλιά και νέα trends κάνουν διαρκώς την εμφάνιση τους και ο κόσμος της μόδας φαίνεται να τα παίρνει όλα πολύ σοβαρά. Οι νέοι σχεδιαστές αφουγκράζονται όλα αυτά που συμβαίνουν στην συγκεκριμένη πλατφόρμα και προσπαθούν να συμβαδίσουν.

Το TikTok ανέδειξε ορισμένες υποκουλτούρες, κάποιες από τις οποίες τις είχαμε συναντήσει και σε προηγούμενες δεκαετίες. Τώρα, όμως, η επιρροή τους είναι σαφώς μεγαλύτερη και σημαντικότερη.

Cottagecore & Lovecore

 
View this post on Instagram
 

A post shared by Rebecca (@aclotheshorse)

Τα δύο αυτά trends φωνάζουν ‘Άνοιξη’ από μακριά. Βασική έμπνευση για αυτά τα outfits είναι η Περηφάνια και Προκατάληψη της Jane Austen σε συνδυασμό με το driver’s license της Olivia Rodrigo. Το πώς συνδυάστηκαν αυτά τα δύο, μην το ρωτάς. Κάνε μία αναζήτηση στο TikTok και θα καταλάβεις.

Dark Academia

 
View this post on Instagram
 

A post shared by | (@dark.academia.fashion)

Το συγκεκριμένο trend είναι μία ωδή στη fashion κουλτούρα που ξεκίνησαν οι ταινίες του Harry Potter. Δερματόδετα βιβλία, μακριά παλτό και ζιβάγκο πουλόβερ είναι αυτά που επικρατούν. Πριν ακόμη από τον Harry Potter, η συγκεκριμένη αισθητική ανήκε στους φοιτητές πανεπιστημίων υψηλού κύρους που κυκλοφορούσαν στις δεκαετίες των ’30 και ’50.

E-boys/E-girls

 
View this post on Instagram
 

A post shared by ✨ -✨ (@euphoria__makes)

Σε αυτήν την κουλτούρα αντικατοπτρίζεται μία ολόκληρη γενιά που μεγάλωσε μέσα στην τεχνολογία. Οι νέοι που δεν ξέρουν τι πάει να πει να μην έχεις κινητό στην τσέπη (!) πήραν την τεχνολογία και την έκαναν μόδα. Το αποτέλεσμα είναι τα έντονα χρώματα στα ρούχα και το makeup που είναι σαν να βγήκε από κάποιο animated παιχνίδι. Η K-Pop κουλτούρα και σειρές όπως το Euphoria είναι οι βασικές πηγές έμπνευσης για τα συγκεκριμένα looks.

Grandmacore

Να κι ένα trend που οι περισσότεροι ακολουθήσαμε φέτος μη γνωρίζοντας πόσο δημοφιλές είναι. Embrace your grandma vibes, μάς υπαγορεύει κι εμείς βγάζουμε από τις ντουλάπες όλα τα oversized πουλόβερ και πλεκτές ζακέτες, τα πουκάμισα με τους μεγάλους γιακάδες και τα φλοράλ patterns. Αν είμαστε τυχερές, “κλέβουμε” και κανένα παλιό ρούχο της γιαγιάς.

Witchtok

 
View this post on Instagram
 

A post shared by BROOKLYNN (@brooklynnmusic)

To συγκεκριμένο trend εστιάζει στα κοσμήματα, τις ημιπολύτιμες πέτρες και την κουλτούρα του wellness. Πριν μερικούς μήνες, οι “μάγισσες” του TikTok έγιναν viral μαζί με όλα τα “ξόρκια” τους. Ολοένα και περισσότεροι έφηβοι ένιωσαν την ανάγκη να αφήσουν στην άκρη την τεχνολογία και να μάθουν τι πάει να πει ευεξία -ή έστω μαγεία. Αυτό φυσικά είχε αντίκτυπο και στη βιομηχανία της μόδας.

featured image: @Irrmago