Η νέα ταινία του John Lee δεν είχε σκοπό να γίνει άλλο ένα καλοστημένο θρίλερ, αλλά να εξερευνήσει πολλές και διαφορετικές πτυχές της μητρότητας. Ακόμη όμως και με αυτή την υπόσχεση, ο τρόμος στα μάτια των χαρακτήρων, αλλά και των θεατών είναι δεδομένος. Το False Positive έγινε έτσι μία horror ταινία με πολλά κωμικά στοιχεία που την κάνουν ακόμη πιο τρομακτική.

Στο False Positive η Ilana Glazer και ο Justin Theroux υποδύονται ένα πολύ αγαπημένο ζευγάρι

Εκείνη είναι η Lucy, μία πολύ πετυχημένη γυναίκα στον κόσμο της διαφήμισης που ονειρεύεται να έχει την τέλεια ζωή. Ο σύζυγος της είναι ο Adrian, ένας ξακουστός χειρουργός και μαζί ζουν στο Μανχάταν. Το μοναδικό πρόβλημα στην “τέλεια” ζωή τους είναι το ότι δε μπορούν να κάνουν παιδί. Έτσι απευθύνονται στον γιατρό Hindle, που είναι ειδικός στην εξωσωματική γονιμοποίηση. Όταν τελικά η Lucy καταφέρνει να μείνει έγκυος, ξεκινούν όλα γύρω της να αλλάζουν.

Συνήθως, ο κόσμος μίας γυναίκας αλλάζει αφού γεννήσει τα παιδιά της. Για τη Lucy όμως από την πρώτη στιγμή βλέπουμε πως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Βλέπει οράματα, έχει παραισθήσεις και κυρίως έχει ένα πολύ περίεργο ένστικτο πως κάτι κακό πρόκειται να συμβεί. Χωρίς να θέλουμε να σας το χαλάσουμε, μέχρι το τέλος της ταινίας, το ένστικτο της έχει επιβεβαιωθεί περίτρανα.

Η ταινία αντικατοπτρίζει περισσότερο την πραγματικότητα παρά κάποιο φανταστικό ενδεχόμενο

Σε αντίθεση με το Μωρό της Ρόζμαρι κι άλλες ταινίες που συνδυάζουν τα στοιχεία θρίλερ με την εγκυμοσύνη, το False Positive βασίζεται στην απτή πραγματικότητα. Όλα αυτά που σκέφτεται η Lucy, δεν βρίσκονται απλά στο κεφάλι της, αλλά είναι σύνδρομα και επιπτώσεις που έχουν εξερευνηθεί από την ψυχολογία.

Σε πρόσφατη συνέντευξη του, ο δημιουργός ανέφερε πως δεν είχε σκοπό να τρομάξει ή να διασκεδάσει το κοινό με αυτή την ταινία. Πολύ περισσότερο ήθελε να δείξει τι συμβαίνει όταν δεν υπάρχει αμοιβαία κατανόηση ανάμεσα στο ζευγάρι, όταν μια γυναίκα ορίζεται από την ικανότητα της να φέρει παιδιά σε αυτόν τον κόσμο και πόσο αυτό μπορεί να την επηρεάσει σε όλα επίπεδα της ζωής της.