Αν ακούς συχνά podcasts, τότε σου βρήκα καινούρια σειρά. Αν πάλι ουδεμία σχέση έχεις με αυτά, μάλλον ήρθε η ώρα να τα ξεκινήσεις. Κάπως έτσι ξεκίνησε και η δική μου σχέση με τα podcast, όταν κυκλοφόρησε το πρώτο της η Estée Lalonde.

H Estée είναι μία Καναδή blogger/Youtuber/συγγραφέας που έχει ως βάση της πλέον το Λονδίνο. Αυτό που κυρίως θαυμάζω σε εκείνη είναι πως καταφέρνει συνεχώς να μεταπηδά από girl next door σε beauty & lifestyle guru. Αγαπάει τη δουλειά της, καθώς έχει δουλέψει σκληρά για να φτάσει εδώ που είναι σήμερα – όσοι την παρακολουθούν από τις αρχές, ξέρουν- και συνεχίζει να βρίσκει τρόπους να είναι δημιουργική και να ξεκινά καινούργιες δουλειές και projects που την ενθουσιάζουν. Ένα από αυτά είναι και οι σειρές των podcast της.

Η πρώτη σειρά podcast της Estée Lalonde: The Heart of It

Πριν ένα χρόνο περίπου, ξεκίνησε την πρώτη σειρά podcast με τίτλο «The Heart of It», η οποία αποτελείται από 8 διαφορετικά επεισόδια. Σε κάθε ένα από αυτά η Estée μιλά ανοιχτά για θέματα όπως μητρότητα, φεμινισμός ή τατουάζ. Έχοντας πάντοτε στο πλευρό της κάποιον ειδικό του χώρου που τυχαίνει να γνωρίζει, ή κάποιον πιο δικό της άνθρωπο για να ανταλλάξουν απόψεις πάνω στο θέμα.

On the Line

Φέτος, όμως, αποφάσισε να αλλάξει λίγο το concept. Επηρεασμένη από πολλές αλλαγές που συνέβησαν στη ζωή της τελευταία, θέλησε να μιλήσει για θέματα που την απασχολούν και την προβληματίζουν. Στην πραγματικότητα, όμως, είναι θέματα που αφορούν και πολλούς άλλους που φοβούνται ή ντρέπονται ή αισθάνονται άβολα να συζητήσουν ανοιχτά. Έτσι, μέσω της νέας σειράς podcast με τίτλο «On the Line», κάλεσε όλους τους followers της -και μη- να μοιραστούν μαζί της τις ανησυχίες τους. Μέσω ενός τηλεφωνητή, ο καθένας και η καθεμιά μπορούσε να κάνει κάποια ερώτηση ή να μοιραστεί κάτι ανώνυμα. Έπειτα, η Estée μαζί με κάποιον καλεσμένο της απαντούν τις ερωτήσεις και συζητούν τα «επίμαχα» θέματα που αφορούν τη φιλία, το χωρισμό, την αντισύλληψη, τη σεξουαλικότητα κ.α.

Η Estée προσπάθησε να δημιουργήσει ένα χώρο όπου όλοι μπορούν να μιλήσουν για αυτά που τους βαραίνουν ή τους τρομάζουν. Και μάλλον τα κατάφερε, αν κρίνουμε από την απήχηση των πρώτων κιόλας επεισοδίων της νέας σειράς.

Αφιέρωσε λίγο χρόνο να ακούσεις κάποιο από τα επεισόδια. Όταν μαγειρεύει/οδηγείς/ηρεμείς μετά από μια έντονη μέρα ή όταν δεν παίζει τίποτα καλό η τηλεόραση. Και πού ξέρεις; Ίσως βρεις και τον εαυτό σου κάπου εκεί μέσα.

Δες ακόμα: Anna Akana| Η YouTuber που θα σε κάνει να γελάσεις με τα προβλήματά σου 


featured image: obaoba.com.br