Ο ηθοποιός ανταλλάσσει το καουμπόικο καπέλο τού The Power Of The Dog για ένα bomber jacket και loafers, έτοιμος να μας ταξιδέψει πίσω στο χρόνο στη δεκαετία του 1980, για τη νέα σειρά θρίλερ που θα προβληθεί από την πλατφόρμα του Netflix.

Tι αφορά η σειρά Eric; 

Όταν ο εννιάχρονος γιος του χάνεται στον δρόμο για το σχολείο, ο Vincent – ένας από τους κορυφαίους χειριστές μαριονέτας στη Νέα Υόρκη και δημιουργός του εξαιρετικά δημοφιλούς παιδικού τηλεοπτικού σόου, Good Day Sunshine – παλεύει να τα βγάλει πέρα. Κατηγορεί τον εαυτό του για την εξαφάνιση του Edgar, μαστίζεται από ενοχές, γίνεται όλο και πιο ασταθής.

Το χειρότερο, όμως, είναι η νέα εμμονή του με τις ζωγραφιές του Edgar για μια μπλε μαριονέτα τέρας, τον Eric. O Vincent κατά κάποιον τρόπο πείθει τον εαυτό του ότι αν μπορέσει να πάρει τον Eric στην εκπομπή, τότε ο Edgar θα γυρίσει σπίτι. Όμως, όταν ο ντετέκτιβ της υπόθεσης συνδέει την υπόθεση του Edgar με την υπόθεση του Marlon Rochelle, ενός 14χρονου που χάθηκε πριν από σχεδόν ένα χρόνο, όλοι δείχνουν ότι θέλουν να κλείσει το αρχείο του Edgar… και γρήγορα.

Η προοδευτικά καταστροφική συμπεριφορά του Vincent τον αποξενώνει την οικογένειά του, τους συναδέλφους του και τους ντετέκτιβ που προσπαθούν να τον βοηθήσουν. Ο Eric είναι η αυταπάτη ανάγκης, που γίνεται ο μοναδικός του σύμμαχος στον στόχο να φέρει τον γιο του πίσω στο σπίτι.

Το καστ

Ο Cumberbatch είναι ο εξαιρετικά ευφυής, χαρισματικός αλλά και ναρκισσιστικός Vincent. Η Gaby Hoffmann πρωταγωνιστεί ως η σύζυγος του Vincent, Cassie – και ο Ivan Morris Howe πρωταγωνιστεί ως ο 9χρονος γιος τους, Edgar.

Ο McKinley Belcher III αναλαμβάνει τον ρόλο του έμπειρου ντετέκτιβ Michael Ledroit, ο οποίος απροσδόκητα βρίσκεται αναγκασμένος να επιλέξει μεταξύ της προστασίας της μυστικής του ζωής και της εύρεσης του Edgar. Ο Matteo Cripp (David Denman), το αφεντικό του Ledroit είναι σθεναρά ανένδοτος στο ότι ο Ledroit πρέπει να σταματήσει με την υπόθεση – και μετά υπάρχει ο καλλιτέχνης γκράφιτι Yuusuf Egbe (Bamar Kane), ο οποίος απροσδόκητα βρίσκεται μπερδεμένος στην ιστορία ενός αγνοούμενου αγοριού.

Ο Dan Fogler πρωταγωνιστεί ως Lennie Wilson, ο καλύτερος φίλος του Vincent, ενώ ο Clarke Peters είναι ο George Lovett, ο γείτονας που άφηνε τον Edgar να παίζει στο διαμέρισμά του όποτε μάλωναν οι γονείς του.

Η Phoebe Nichol, ο Adepero Odyue, ο Alexis Molnar και η Roberta Colindrez ολοκληρώνουν το καστ.

Το Netflix δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει την ημερομηνία κυκλοφορίας για αυτό το θρίλερ έξι επεισοδίων, αλλά πιθανότατα θα είναι στα τέλη του 2023/αρχές του 2024.