Εάν είσαι πάνω από 5 ετών, έχεις ήδη δείξει κάποιο ενδιαφέρον στη ζωή σου για την αστρολογία κι άρα τότε ξέρεις ήδη την ιερή τριάδα ενός αστρολογικού χάρτη: το ζώδιο του ήλιου, το ζώδιο της σελήνης και τον ωροσκόπο.

Όλες οι θέσεις στο χάρτη μας (ζώδια, πλανήτες, σημεία και όψεις) αντιπροσωπεύουν αρχέτυπα του ποιοι είμαστε και η κάθε θέση δίνει συγκεκριμένες και χρήσιμες πληροφορίες.

Tι φανερώνει για την προσωπικότητά μας το ζώδιο μας και τι σημαίνει στην πραγματικότητα ο ωροσκόπος μας;

“Αναφέρουμε το ζώδιό μας, εννοώντας πάντα που βρίσκεται ο γενέθλιος ήλιος μας, το ζώδιο μας δηλαδή σηματοδοτεί την ψυχή μας, το πνεύμα μας, το ενδότερο που έχουμε ως πρωτογενές υλικό και μέσω αυτού θα βρούμε το δρομολόγιο για να οδηγηθούμε στην προσωπική μας ολοκλήρωση.” μάς εξηγεί η @zar_athrou_stra.

Ο ωροσκόπος μας” μού λέει η zar_athrou_stra, “καθορίζεται από την ώρα γέννησής μας και συμβολίζει την αρχή της ύπαρξης του σώματός μας. Ο ωροσκόπος είναι το σώμα μας και το κανάλι που επικοινωνούμε τον εαυτό μας με το εξωτερικό περιβάλλον. 

Σύμφωνα με τη @zar_athrou_stra, “είναι η εικόνα που δείχνουμε στους γύρω μας, ο τρόπος που μας αντιλαμβάνεται ο έξω κόσμος. Πόσες φορές μας έχει τύχει να βλέπουμε κάποιον που βγάζει μια στριφνή εικόνα (μυστήριος ωροσκόπος π.χ. Αιγόκερως ή Κριός) και όταν τον γνωρίζουμε σε βάθος συνειδητοποιούμε ότι έχει καρδιά μαρουλιού; (Ήλιος π.χ. σε νερό). Κάποιες φορές επίσης ο ωροσκόπος έχει τόση δυναμική και εκφραστικότητα πχ. Λέων, Δίδυμος που δεν μπορούμε να διακρίνουμε το ενδότερο του ήλιου. Σύμφωνα με την αστρολογία για να πετύχουμε το άριστα δέκα, υπαρξιακά θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τον ωροσκόπο μας ως όχημα για να φτάσουμε στο επιθυμητό μέρος που θα λάμψει ο ήλιος μας.”

Αν χρησιμοποιήσουμε και τονίσουμε δηλαδή τα προτερήματα του ωροσκόπου μας θα γίνουμε αυτό το μοναδικό εγώ που θα αισθάνεται ολοκλήρωση, ευτυχία και ικανοποίηση στην τελική τοποθεσία: τα θέλω μου.

Ισχύει ότι ο ωροσκόπος μας μάς εκπροσωπεί μετά από μία ηλικία; αναρωτιέμαι.

“Μετά τα 30 μας χρόνια, όχι, δεν γινόμαστε ωροσκόπος μας αυτό είναι ένας τεράστιος μύθος. Το μόνο που συμβαίνει σχετικά με τον ωροσκόπο είναι ότι στην ηλικία των 28-30 μας, διανύουμε όλοι μας την γνωστή στην αστρολογία επιστροφή Κρόνου, όπου αυτή είναι η πρώτη πίστα ενηλικίωσης και ωριμότητας. Μόνο κατ’ αυτόν τον τρόπο και λόγω ώριμης εμπειρίας από τα 30 και μετά μαθαίνουμε να διαχειριζόμαστε καλύτερα το κανάλι επικοινωνίας μας με τον έξω κόσμο δηλαδή τον ωροσκόπο μας.”

Και δίνει ένα tip: “Αν έχουμε πλανήτες πάνω στον ωροσκόπο μας ή στον 1ο οίκο μας μεταφέρονται οι ιδιότητες των πλανητών στο «εγώ» μας που βλεπουν οι άλλοι.”

Όπως καταλαβαίνεις το να ξέρεις και να διαβάζεις για τον ωροσκόπο σου αλλάζει το παιχνίδι γιατί σου δίνει μια πιο ακριβή εικόνα του ποιος είσαι και τι ταξίδι έχεις να διανύσεις.

Κριός

Θετικά: Θαρραλέοι, με αυταπάρνηση, αποφασιστικοί και ενεργητικοί

Αρνητικά: Έχουν θέληση, Εγωιστές, Ισχυρογνώμονες

«Συνέχισε να αλληλεπιδράς με τον κόσμο γύρω σου αυθόρμητα και παθιασμένα. Ωστόσο, να έχεις επίγνωση να μην επιβάλλεις όσα θες με εγωισμό στους άλλους».

Ταύρος

Θετικά: Επίμονοι, Γειωμένοι, Αισθησιακοί

Αρνητικά: Πεισματάρηδες, Χωρίς φαντασία, Κτητικοί

«Παράμεινε συνδεδεμένος με το σώμα σου και μην παρασύρεσαι από περισπασμούς. Μείνε στην πορεία σου λόγω της σταθερής ζωδιακής φύσης σου, αλλά να μην κολλάς και μην αντιστέκεσαι στην αλλαγή».

Δίδυμοι

Θετικά: Κοινωνικοί, Προσαρμόσιμοί, Διαφορετικοί, Γρήγοροι

Αρνητικά: Άπιστοι, Απρόβλεπτοι, Ρηχοί

«Να είσαι συνεχώς ανοιχτός στη μάθηση, αγκαλιάζοντας τη φυσική σου περιέργεια. Χρειάζεσαι κίνηση και διέγερση καθώς είσαι ένα μεταβλητό ζώδιο του αέρα».

Καρκίνος

Θετικά: Ευαίσθητοι, Υποστηρικτικοί

Αρνητικά: Κυκλοθυμικοί, Εξουσιαστικοί

«Να βρεις έναν ικανοποιητικό ρόλο που έλκει τους ανθρώπους και μαζί τους παρέχει μια δημιουργική διέξοδο για όλη αυτή την ενέργειά σου».

Λέων

Θετικά: Γενναιόδωροι, Με αυτοπεποίθηση, Αυθεντικοί

Αρνητικά: Εγωκεντρικοί, Αλαζονικοί, Αυταρχικοί

«Να αλληλεπιδράς με τον κόσμο μέσα από δημιουργικό παιχνίδι με επίκεντρο την καρδιά. Να αξιοποιήσεις την ικανότητά σου να διατηρείς τους μακροπρόθεσμους στόχους και τις σχέσεις σου με όλη αυτή την ενέργεια της φωτιάς».

Παρθένος

Θετικά: Αποτελεσματικοί, Τακτικοί

Αρνητικά: Φασαριόζοι, Τελειομανείς, Νευρικοί

«Χρησιμοποίησε τα χαρίσματα της ανάλυσης και της οργάνωσης για να δημιουργήσεις τάξη μέσα στο χάος».

Ζυγός

Θετικά: Δίκαιοι, Ευγενικοί, Συνεργάσιμοι, Φιλειρηνικοι

Αρνητικά: Αναποφάσιστοι, Συγκρουσιακοί, Υπερσυμβιβαστικοί

«Να είστε το εξωστρεφές άτομο που ξεκινά τις ιδέες σε δράση, χρησιμοποιώντας την ενέργεια του. Η ομαδική εργασία είναι μια πιο άνετη επιλογή για σένα».

Σκορπιός

Θετικά: Παθιασμένος, Ιδιωτικός, Ευαίσθητος, Δυνατός

Αρνητικά: ζηλιάρης, μυστικοπαθής, ασυγχώρητος, αυταρχικός

«Χρησιμοποίησε την έμφυτη δημιουργικότητά σου. Έχεις βαθιά συναισθηματική ευαισθησία και διορατικότητα που μπορεί να στηρίξει οποιοδήποτε μακροπρόθεσμο σχέδιό σου».

Τοξότης

Θετικά: Ελεύθεροι, Ειλικρινείς, Εξωστρεφείς, Σοφοί

Αρνητικά: Δεν δεσμεύονται, Αδιάκριτοι

«Να είσαι ανοιχτός στην περιπέτεια, για σένα η ζωή είναι ένα ατελείωτο ταξίδι με γνώσεις και εμπειρίες. Χρησιμοποίησε τη διαίσθησή σου για να δημιουργήσεις».

Αιγόκερως

Θετικά: Ελεγκτικοί, Φιλόδοξοι, Με στρατηγική

Αρνητικά: Αγενής, Αδίστακτοι, Υπολογιστικοί

«Να συνδυάσεις το εσωτερικά δημιουργικό σου πνεύμα με την ικανότητα να χτίζεις και να δημιουργείς. Αναγνώρισε την ανάγκη σου για να σε βοηθούν οι άλλοι να πραγματοποιείς τα οράματά και τα όνειρά σου».

Υδροχόος

Θετικά: Αντισυμβατικοί, Ανθρωπιστικοί, Φιλικοί

Αρνητικά: Απόμακροι, Απρόσωποι, Άκαμπτοι

“Αποδέξου το να είσαι μέλος της ομάδας και χρησιμοποίησε την ικανότητά σου να βλέπεις τα πράγματα από μια διαφορετική οπτική, κι όλοι μαζί θα πάτε παρακάτω.”

Ιχθείς

Θετικά: Ευαίσθητοι, Συμπονετικοί, Δεκτικοί

Αρνητικά: Ονειροπόλοι, Παθητικοί, Υπερβολικά συναισθηματική

«Να εκτιμάς την ανάγκη σου για έξτρα χώρο, ώστε να μπορείς να επαναφορτίζεσαι και να μην βυθίζεσαι από την ενέργεια των άλλων».