Αυτός είναι ένας οδηγός, για όλους εκείνους που χρειάζονται αποτοξίνωση και επαναφορά με κάθε δυνατό τρόπο. Θέλεις να μάθεις από πού πρέπει να ξεκινήσεις;

Η αρχή πάντα γίνεται από το εσωτερικό. Ξεκινώντας από μέσα προς τα έξω. Είναι πολύ σημαντικό να φροντίζουμε τον εαυτό μας. Ρώτησε τον εαυτό σου: Τι μου δίδαξε η ζωή μέχρι τώρα; Για τι είμαι ευγνώμων; Να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου. Αφού σκεφτείς καλά, γράψε τα όλα σε ένα χαρτί. Τώρα μπορείς να προετοιμαστείς για την αποτοξίνωση και την αποσυμφόρηση που θα ακολουθήσει. Δες το σαν ευκαιρία, σαν στόχο για το 2024. Κάθε νέα μέρα είναι μια ευκαιρία να ξεκινήσεις εκ νέου από εκεί που βρίσκεσαι. Τα μικρά βήματα είναι καλύτερα, από το να τα κάνεις όλα μαζί.

Η εσωτερική ανατομία του ανθρώπου αποτελείται από τρεις συνθέσεις: το πνεύμα, την ψυχή και το σώμα. Το λεξικό του Webster ορίζει το πνεύμα ως “το μη φυλετικό μέρος του ατόμου, το οποίο είναι το σύνολο των συναισθημάτων και του χαρακτήρα”. Δεύτερον, η ψυχή είναι “η εσωτερική λειτουργία του ανθρώπου, ένα άυλο μέρος του ανθρώπου ή του ζώου, που θεωρείται αθάνατο”. Τέλος, το σώμα είναι “η φυσική δομή ενός ανθρώπου ή ζώου, συμπεριλαμβανομένων των οστών, της σάρκας και των οργάνων”.

Η αποτοξίνωση εκ των έσω, ξεκινά πρώτα από τον εσωτερικό σου εαυτό. Τη διαδικασία της σκέψης, δηλαδή το μυαλό σου. Κάνε θετικές σκέψεις και θετική αυτο-ομιλία, και τότε το σώμα σου ευθυγραμμίζεται και όλα ρέουν σε ενότητα και αρμονία.

Πώς οι πέντε αισθήσεις θα συμβάλλουν στην αποτοξίνωση & την αποσυμφόρηση

Οι πέντε αισθήσεις είναι: όραση, όσφρηση, ακοή, γεύση και αφή. Η πρώτη αίσθηση, η όραση, παίζει έναν πολύτιμο ρόλο στα μάτια του νου, που σημαίνει προοπτική, σημείο εστίασης. Αφιέρωσε λίγο χρόνο για να κλείσεις τα μάτια σου και να φανταστείς την καλύτερη προοπτική της ζωής σου, αυτή τη στιγμή. Πώς μοιάζει η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου; Τι βλέπεις; Η θέαση ξεκλειδώνει τη φαντασία σου. Να θυμάσαι πάντα: “Βλέποντας πιστεύεις”.

Η δεύτερη αίσθηση είναι η όσφρηση. Η μύτη είναι ένας ισχυρός ανιχνευτής. Αυξάνει τη μυϊκή μνήμη και ηρεμεί την ψυχή και το μυαλό. Το φρέσκο οξυγόνο από τα φυτά και τη φύση σε βοηθά να παραμείνεις προσγειωμέν@. Ανοίγει τους πνεύμονές σου. Η χημεία του σώματός σου είναι τόσο σημαντική όταν επιλέγεις αρώματα, κεριά με έλαια και οτιδήποτε έχει να κάνει με την αρωματοθεραπεία.

Η τρίτη είναι η ακοή. Τα αυτιά συνδέονται με τη μνήμη σου. Πρόσεξε τι ακούς. Είναι θετικό ή αρνητικό; Τι συναισθήματα δημιουργεί μέσα σου η μουσική, το podcast ή audio book που ακούς; Αφήνει ίχνη στο μυαλό σου. Θέσε όρια για να προστατέψεις τον εαυτό σου συνειδητά, με κάθε κόστος.

Η τέταρτη αίσθηση είναι η γεύση. Η γεύση περιλαμβάνει τα πάντα, από τη στοματική φροντίδα μέχρι το φαγητό, καθώς και τις προτιμήσεις. Τρως υγιεινά σύμφωνα με την προσωπική σου επιλογή. Διεύρυνε τη διατροφή σου ανάλογα με τις προτιμήσεις σου και κάνε ό,τι είναι καλύτερο για εσένα. Αγνόησε την πίεση των άλλων. Ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάζεις τον εαυτό σου στον κόσμο αφήνει μια παντοτινή εντύπωση. Διατήρησε την αυτογνωσία και την αυτοεκτίμησή σου ψηλά και συνέχισε να μαθαίνεις τον εαυτό σου σε κάθε ηλικία και στάδιο της ζωής σου.

Η τελευταία αίσθηση είναι η αφή. Αυτή η αίσθηση περιλαμβάνει τη σύνδεσή μας ως ανθρώπινο γένος. Είμαστε όλοι πνευματικά όντα, όλοι συνδεόμαστε μέσω της αίσθησης της αφής. Αγκαλιές, φιλιά, γέλιο, χαμόγελο, κλάμα, μαλακά υφάσματα, απαλό δέρμα σαν μωρό και όλα τα ενδιάμεσα, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου με τον οποίο γνωρίζουμε ανθρώπους και δημιουργούμε φιλίες και σχέσεις. Εποχιακές και δια βίου γνήσιες συνδέσεις και το πιο σημαντικό είναι η διατήρηση αυτών των σχέσεων.

Όλοι μας χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον στη σημερινή κοινωνία. Να είσαι ευγενικ@, συμπονετικ@ και να αγαπάς τους ανθρώπους γύρω σου. Δημιούργησε μια κοινότητα γύρω σου και προσαρμόσου ανάλογα με τις ανάγκες. Φρόντισε την ψυχή σου και λάμψε σκορπώντας φως στον κόσμο. Βεβαιώσου ότι η ψυχή σου “το νιώθει”!