Μπορούν οι sheet masks να αποτελέσουν μια στιγμή απόλυτης περιποίησης, ικανή όχι μόνο να προσφέρει οφέλη στο δέρμα του προσώπου μας αλλά και να μας χαρίσει την απαραίτητη χαλάρωση; Η απάντηση είναι ναι, και γι’ αυτό επιλέξαμε -για όσ@ δεν είναι ακόμη πολύ εξοικειωμένοι με αυτές- να συντάξουμε έναν μικρό οδηγό αφιερωμένο σε αυτές, καλύπτοντας τις ιδιότητές τους, τις μεθόδους χρήσης τους και τις γενικές περιέργειες σχετικά με τον κόσμο των μασκών προσώπου.

Για ποιο λόγο υπάρχουν οι sheet masks;

Όπως συμβαίνει με όλους τους τύπους μάσκας, οι sheet masks διατίθενται σε πολλές διαφορετικές ποικιλίες. Για το λόγο αυτό, πριν από την αγορά, είναι καλό να ενημερωθείς διεξοδικά για τους σκοπούς των προϊόντων που έχουν τραβήξει περισσότερο την προσοχή σου, προκειμένου να πετύχεις όσο το δυνατόν περισσότερο το στόχο σου: να προσφέρεις στο δέρμα μια αποτελεσματική θεραπεία.

Το ταξίδι μας ξεκινάει με μια σκέψη για όσους αναζητούν μια ώθηση ενυδάτωσης ή/και θρέψης από μια μάσκα. Όπως και οι μάσκες σε μορφή κρέμας, αυτή είναι μια επιθυμία που οι συγκεκριμένες sheet masks  στοχεύουν να ικανοποιήσουν, επιτρέποντας σε όσους τις “φορούν” να δουλέψουν για το δέρμα τους, αφήνοντας πίσω όλες τις καθημερινές ανησυχίες. Μεταξύ των πρωταγωνιστών των ενυδατικών sheet masks, δεν είναι ασυνήθιστο να συναντάμε ένα από τα πιο διάσημα πλεονεκτήματα ομορφιάς: το υαλουρονικό οξύ.

Για όσ@ θέλουν να καταπολεμήσουν τα σημάδια γήρανσης, η σύσταση είναι να ρίξουν μια ματιά στις διάφορες προσφορές στον τομέα της αντιγηραντικής περιποίησης. Υπάρχουν, sheet masks που στοχεύουν στην πρόληψη των ρυτίδων ή/και στην αντιμετώπιση αυτών που έχουν ήδη εμφανιστεί. Αν ο στόχος σου είναι να αντιμετωπίσεις τους διεσταλμένους πόρους, και πάλι, μια sheet mask μπορεί να είναι μια εξαιρετική λύση.

Πώς να χρησιμοποιήσεις τις sheet masks;

Φυσικά, οι οδηγίες στη συσκευασία του προϊόντος που αγόρασες είναι οι πιο αξιόπιστες. Με βάση αυτό, σε γενικές γραμμές, μπορούμε να πούμε ότι οι μάσκες πρέπει να εφαρμόζονται στο πρόσωπο μετά τον καθαρισμό και το στάδιο του τόνερ. Μόλις εφαρμοστεί η μάσκα, το μόνο που απομένει είναι να περιμένεις το συνιστώμενο χρονικό διάστημα πριν την αφαιρέσεις και ενδεχομένως να κάνεις μασάζ με το υπόλοιπο υλικό. Τίποτα δεν πάει χαμένο!

Sheet masks ή κρεμώδεις μάσκες; Σε κάθε περίπτωση, ναι στις χαλαρωτικές θεραπείες

Φυσικά, @ καθένας/καθεμία έχει τις προτιμήσεις τ@: κάποι@ λατρεύουν τις sheet masks, ενώ άλλ@ προτιμούν να χρησιμοποιούν μάσκες σε μορφή κρέμας. Κι ας μην ξεχνάμε εκείν@ που δεν μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε αυτούς τους τύπους και αγαπούν και τις δύο εξίσου. Η συμβουλή μας είναι, σε κάθε περίπτωση, να εφαρμόζεις την αγαπημένη σου μάσκα την ώρα που είσαι σίγουρ@ ότι δεν θα σε ενοχλήσει η αναμονή. Άλλωστε, η περιποίηση της επιδερμίδας, δεν είναι μόνο ένα μικρό δώρο για το δέρμα σου αλλά και μια εξαιρετική άσκηση για να ξεκλέψεις λίγο από τον ελεύθερο χρόνο που σου αξίζει. Χαλάρωση πάνω απ’ όλα!