Απλώνεις τη μάσκα, την αφήνεις να στεγνώσει και μετά τη ξεφλουδίζεις.

Πώς λειτουργούν οι μάσκες προσώπου peel-off

Οι απολεπιστικές μάσκες προσώπου μπορούν να αντιμετωπίσουν μια σειρά θεμάτων, όπως θαμπό ή ανομοιόμορφο τόνο και υφή δέρματος, υπερβολική λιπαρότητα και συμφόρηση των πόρων.

Αυτά τα προϊόντα λειτουργούν παρασύροντας τα νεκρά κύτταρα και τα υπολείμματα από την εξωτερική στοιβάδα του δέρματος.

Αν και οι μάσκες απολέπισης είναι συνήθως πιο ήπιες τα scrubs μπορούν να τραβήξουν υπερβολικά το δέρμα, γεγονός που μπορεί να τραυματίσει, να ερεθίσει ή/και να διαταράξει τον φραγμό του δέρματος. Εξαιτίας αυτού, τα άτομα με ιδιαίτερα ευαίσθητο δέρμα καλό είναι να δοκιμάσουν σε ένα μικρό σημείο πριν το χρησιμοποιήσουν σε ολόκληρο το πρόσωπο.

Ποια συστατικά να αναζητήσεις σε μια μάσκα απολέπισης;

Για ενυδάτωση: Το σκουαλένιο, το υαλουρονικό οξύ και η γλυκερίνη είναι όλα εξαιρετικά ενυδατικά συστατικά που μπορούν να βοηθήσουν τις ξηρές επιδερμίδες.

Για απολέπιση: Για να διατηρήσεις τους πόρους καθαρούς και να τους απαλλάξεις από το σμήγμα, αναζήτησε απολεπιστικά με σαλικυλικό, γλυκολικό ή γαλακτικό οξύ.

Για λιπαρό δέρμα: Έχεις υπερβολική λιπαρότητα; Επίλεξε βήτα-υδροξυοξέα (όπως το σαλικυλικό οξύ) καθώς και αποτοξινωτικό άργιλο ή άνθρακα.

Για να φωτίσεις τον τόνο της επιδερμίδας και να αντιμετωπίσεις τις λεπτές γραμμές ή τις ρυτίδες: Χρησιμοποίησε αντιοξειδωτικά όπως βιταμίνες C και E μαζί με ρετινόλη (για τόνωση της κυτταρικής ανανέωσης).

Πώς να ενσωματώσετε μια μάσκα απολέπισης στη ρουτίνα περιποίησης του δέρματός σας

Η μάσκα απολέπισης θα πρέπει να συνοδεύεται από συγκεκριμένες οδηγίες, αλλά, γενικά, θα την εφαρμόσεις σε καθαρό δέρμα και να την αφήσεις να στεγνώσει εντελώς πριν την ξεφλουδίσεις (αυτό είναι συνήθως κάπου μεταξύ 10 και 20 λεπτών). Η συσκευασία θα πρέπει επίσης να έχει οδηγίες για το πόσο συχνά να χρησιμοποιείς το προϊόν, αλλά ένας κλασικός κανόνας είναι μία με δύο φορές την εβδομάδα.