Σήκωσε το χέρι σου αν μια στοίβα από φορεμένα ρούχα σε εμποδίζει από το να καθίσεις σ’ εκείνη την καρέκλα στη γωνία του δωματίου σου. Ή αν μια στοίβα από βιβλία έχει κάνει κατάληψη στον χώρο μπροστά στη ντουλάπα σου. Γνωρίζουμε εκ πείρας ότι τα ατακτοποίητα πράγματα στο δωμάτιο συσσωρεύονται γρηγορότερα απ’ ο,τι τακτοποιούνται, αλλά με τη σωστή οργάνωση μπορείς να αλλάξεις το δωμάτιό σου από χαοτικό σε τέλεια οργανωμένο και τακτοποιημένο.

Διάβασε παρακάτω τις 6 καλύτερες ιδέες αποθήκευσης για να κάνεις την αλλαγή στο υπνοδωμάτιό σου.

Χρησιμοποίησε τον χώρο στο πάτωμα

PHOTO: SARAH SHERMAN SAMUEL

Αν σου λείπει αποθηκευτικός χώρος κοντά στο κρεβάτι, τοποθέτησε ένα καλάθι κάτω από το κομοδίνο σου. Όχι μόνο θα αποκτήσεις έναν επιπλέον αποθηκευτικό χώρο (ειδικά αν το κομοδίνο σου δεν έχει συρτάρια), αλλά επίσης θα ομορφύνεις και το δωμάτιο. Επίλεξε ένα φυσικό υλικό, όπως ένα ψάθινο καλάθι, για ένα up-to-date αποτέλεσμα.

Κάθετα στον χώρο

PHOTO: TESSA NEUSTADT

Παρά το γεγονός ότι το να ρίχνεις μια κουβέρτα στο κάτω μέρος του κρεβατιού φαίνεται πολύ στυλάτο, οι πολλές στρώσεις υφασμάτων μπορούν να έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα. Αντί να πετάς τα περίσσια σεντόνια στο βάθος της ντουλάπας σου, κρέμασέ τα σε μια σκάλα στηριγμένη στον τοίχο. Με αυτό τον τρόπο είναι δίπλα σου για όποια στιγμή τα χρειαστείς, αλλά χωρίς να είναι κουβαριασμένα σε ένα ντουλάπι.

Διπλασίασε

PHOTO: MAX WANGER

Η τοποθέτηση κομοδίνων και στις δύο πλευρές του κρεβατιού είναι ένας αποδεδειγμένος τρόπος για να αυξήσεις τον χώρο αποθήκευσης του δωματίου σου. Αν το δωμάτιό σου είναι μικρό, ψάξε για μικρότερα κομοδίνα και σκέψου να αντικαταστήσεις το λαμπατέρ σου με λάμπες στον τοίχο. Με αυτό τον τρόπο, θα απελευθερώσεις χώρο, στον οποίο μπορείς να βάλεις ένα αρωματικό κερί, κάποιο φυτό, ή κάτι για να διαβάζεις πριν πέσεις για ύπνο.

Χρησιμοποίησε κάθε διαθέσιμη γωνιά

PHOTO: TESSA NEUSTADT

Παρόλο που λατρεύουμε μια καλά διακοσμημένη βιβλιοθήκη, πολλές φορές δεν υπάρχει αρκετός χώρος για κάτι τέτοιο. Ούτως ή άλλως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στην στυλάτη βιβλιοθήκη και στην παραγεμισμένη βιβλιοθήκη που είναι έτοιμη να καταρρεύσει από στιγμή σε στιγμή. Παρατήρησε το σχεδιασμό του δωματίου σου και πρόσθεσε μια βιβλιοθήκη ενσωματωμένη στον τοίχο ή μια σειρά από ράφια. Αν νοικιάζεις το σπίτι και δεν μπορείς να χτίσεις βιβλιοθήκη στον τοίχο, επισκέψου έναν επιπλοποιό και σχεδιάστε μαζί ένα έπιπλο με ράφια στα μέτρα του δωματίου σου. Είναι κάτι που αξίζει τον κόπο, για να καταφέρεις να έχεις έναν οργανωμένο χώρο.

Βρες πρωτότυπες χρήσεις για τα κλασικά κομμάτια

PHOTO: MONICA WANG

Δεν έχεις αρκετό χώρο για να βάλεις πολλά έπιπλα στο υπνοδωμάτιο; Μια συρταριέρα, μπορεί ταυτόχρονα να είναι κομοδίνο, ελευθερώνοντας πολύ χώρο για τα ρούχα και για διάφορα διακοσμητικά όπως φυτά και οικογενειακές φωτογραφίες, που θα δώσουν προσωπικότητα στον χώρο.

Χρησιμοποίησε τον τοίχο

PHOTO: MONICA WANG

Σε ένα μικρό υπνοδωμάτιο, κάθε τετραγωνικό μέτρο μετράει. Αντί να επιλέξεις ένα κλασικό κομοδίνο, ελευθέρωσε πολύ χώρο στο πάτωμα κρεμώντας μερικά ράφια δίπλα στο κρεβάτι σου. Διακόσμησε το πιο ψηλό ράφι, ώστε στα παρακάτω να τοποθετήσεις αντικείμενα καθημερινής χρήσης, όπως τα γυαλιά σου. Αν διαβάζεις πριν κοιμηθείς, βάλε ένα μικρό τραπεζάκι κάτω από τα ράφια για να αφήνεις τα βιβλία σου.

Δες ακόμα: Το γκρι είναι το χρώμα που θα δώσει elegance στο μπάνιο σου
featured photo: MONICA WANG